Obejrzalam jednym tchem. III ujdzie ( nie przepdam za tym aktorem, ktory gral prokuratora. Nie nadaje sie do grania czarnych charakterow). Jesli chodzi o sezon IV to ogladam z sentymentu i sympatii dla postaci. Nie twierdze, ze jest duzo gorszy od dwoch pierwszych ale nie jest tak dobry. Zreszta zobaczymy, seria przeciez trwa.
W ogole to mysle, ze powinny byc oddzielne strony na webie dla kazdej serialowej serii. Kazda serie powinno sie oceniac oddzielnie, a nie wszystko razem. Tak jak to sie dzieje w przypadku sequeli filmow.
Dexterowi daje 8.
A jeszcze sie pochwale, ze w pierwszej serii tylko zobaczylam pana od protez i wiedzialam, ze to Ice track killer:).
No tak, o tej barierze nie do przejścia nie pomyślałam :]
--
"If I Had A Hammer"
http://dexter-morgan.pl
Moim zdaniem sezon IV dostarcza równie dużo emocji co I i II. Chyba wszyscy się zgodzą, że sezon III stracił ten niepowtarzalny klimat. Żaden serial tak na mnie nie działał. Sezon IV jak na razie jest na prawdę dobry, fabuła ciekawa i klimat. Aż nie mozna się doczekać kolejnego odcinka ;P
3ci zdecydowanie najsłabszy, na tle genialncyh I i II, bałem się że IV będzie gorszy od 3ciego, ale w 5 i 6 odcinek odbudował moje zaufanie, kapitalnie poznaje innego seryjnego mordercę, obserwuje, wyciąga wnioski i przenosi do swojego życia. Dexter ewoluuje i za cel postawił sobie osiągnięcie harmonii w życiu prywatnym i "zawodowym"