PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203291
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Bo ja bym nie chciał co by nie mówić Dexter to kawał równego chłopa szkoda gdyby mu mózg na krześle przysmażyli:(

On wyrywał tylko chwasty, co przeszkadzały żyć drugim...

Jakie jest Wasze zdanie na tą kwestię?

ocenił(a) serial na 10
KWallander

to zależy czy będzie kolejna seria... mam kilka koncepcji co do rozwoju wypadków:
1) nie złapią go i będzie żył długo i spokojnie z synem i Mrocznym Pasażerem na karku
2) złapią go i osadzą w celi śmierci (poprawność amerykańska tego wymaga) ale oczywiście ktoś mu pomoże sędzia/siostra/współpracownicy, ucieknie i zostanie upozorowana jego śmierć, a on z dzieckiem wyjedzie np. do Ameryki Południowej i będzie kontynuował swoje dzieło
3) Mroczny Pasażer odejdzie
ciężko wyczuć choć tytuł ostatniego odcinka serii skłania mnie do opcji numer dwa :)
zabić go nie mogą po prostu nie mogą..

ocenił(a) serial na 8
hotaru83

1)prawdopodobna wersja
2) z całym szacunkiem - badziew
3)tak sie nie da

ocenił(a) serial na 9
zjadacz_filmow

no co Ty? Uważasz że zabiją Dexusia?:(

ocenił(a) serial na 8
KWallander

za wczesnie żeby mowić jak to sie rozwinie.. ale mam nadzieje że twórcy nam zaserwują jakies lepsze zakonczenie niz urodzinowe party :| jak w poprzednim sezonie .. nie wiem nawet w sumie czy to ostatni sezon wiec..wstrzymuje sie od zdania i wole krytykowac innych :P :)

ocenił(a) serial na 9
zjadacz_filmow

oby Twoje słowa się nie sprawdziły:( Uwielbiam Dexusia w nim poniekąd widzę trochę siebie nie chciałbym by mu zrobili coś złego zwłaszcza że Dexter tak naprawdę nikogo nie skrzywdził ( nie licząc tych morderców i zboczeńców których zaszlachtował na stoliku):(

ocenił(a) serial na 10
KWallander

Ciężko wyczuć... a co do opcji numer dwa może i badziew ale niestety prawdopodobny... musi być jakiś element zaskoczenia, zwrot akcji, napięcie, kwestia tego czy scenarzyści trochę pogłówkują czy pójdą po najmniejszej linii oporu...

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

no ja też bym wolał aby twórcy nie zaserwowali nam tandety no ale na rany Jesusa nie mogą go zabić:(

ocenił(a) serial na 10
KWallander

logiczne wyjścia:
1) o włos uniknie zdemaskowania i będzie happy end
2) zginie nie wiem jeszcze jak
ale wolę pierwszą opcję tylko niestety wtedy trzeba się liczyć ze śmiercią jednej z głównych postaci np. Batisty albo Debry...

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

Batista jest fajny , lubię go ale Debra to taki chodzący babochłop jej bym nie żałował no ale nie warto jej zabijać bo lubię jak sie z tym małym łysym wyzywają śmiesznie wtedy jest

ocenił(a) serial na 8
KWallander

dla mnie to debra jest mistrzowska.. mam taką kumpele która też sie zachowuje podobnie do niej i klnie jakby nigdy nic nie zwracajac uwagi na sytuacje.. komiczne to jest czasem :)))..batista znowu taki dobru duszek.. a czemu ma z nich ktoś zginać ?

ocenił(a) serial na 9
zjadacz_filmow

hotaru83 chciałby kogos uśmiercic z tej dwójki na zakończenie sezonu...

ocenił(a) serial na 8
KWallander

po kształtach myślę ze to ona :)

ocenił(a) serial na 10
zjadacz_filmow

zgadza się "ona" i tak mam ewidentnie mordercze instynkty co do bohaterów serialu :)

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

och przepraszam faktycznie jesteś kobietą nie poznałem znaczka

no ale szkoda byłoby kogoś uśmiercać z tej dwójki oboje są z Dexterem od początku:(

ocenił(a) serial na 10
KWallander

Ritę uśmiercili bez mrugnięcia okiem a jeśli to finałowy sezon nie będą mieli oporów przed krwawą jatką ;)

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

no co Ty nie byłoby ci ich szkoda?:(

Ja słyszałem że ta aktorka co grała ritę ( Julia Benz) nie chciałą juz dalej grać to ją zabili a tak to by dalej grała...

ocenił(a) serial na 10
KWallander

jeśli to finałowy sezon to nie byłoby... koniec historii.... wszystko jasne....

ocenił(a) serial na 10
zjadacz_filmow

mnie rozbraja Masuka
dlaczego ktoś ma zginąć?? Żeby nie było ewidentnego happy endu bo wtedy będzie naprawdę badziew :) bajeczka na dobranoc i wszyscy żyli długo i szczęśliwie...

ocenił(a) serial na 8
hotaru83

a wiadomo już czy to ostatni sezon ? bo jesli tak to mam nadzieje że naprawdę można sie spodziewać niespodziewanego..
no masuka to jest niezły zboczuch.. jak na niego patrze to od razu wiem o czym mysli

ocenił(a) serial na 10
zjadacz_filmow

meachel c. hall jeszcze nie podjął decyzji czy podpisać kontrakt na kolejny sezon.. ale istnieje niestety możliwość że to ostatni

ocenił(a) serial na 8
hotaru83

Szkoda no ale jesli ma sie staczać po równi pochyłej to chyba lepiej niech sie skończy jak go mają kręcić na siłę.. ok ide przytulić 3 odc bo jakoś sie znalazł na moim dysku..niesamowite :) ..miłegoo

ocenił(a) serial na 10
zjadacz_filmow

czekam na napisy MSainta i też zabieram się za oglądanie... miłych wrażeń :)

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

tylko sie nie przestrasz ostatniej sceny byłem w szoku!

ocenił(a) serial na 10
KWallander

oglądałam już bez napisów... scena jak z Apokalipsy...

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

nooo naprawdę tutaj juz przegięli

a potem sie dziwić że tam u nich tylu seryjnych wariatów po ziemi chodzi ... spójrz skad oni czerpią inspirację...

ocenił(a) serial na 10
KWallander

dla mnie raczej brak celowości w życiu (cecha narodowa Amerykanów), chęć wybicia się w jakikolwiek sposób, frustracja, a później wina telewizji i seriali oczywiście a nie wypaczonej psychiki

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

czy wiesz że w tej chwili w USA jest moze góra 4 seryjnych zabójców 9tak podają najnowsze doniesienia FBI)

a tymczsem wg seriali i filmów wychodzi na to że w USA statystycznie 1 seryjny morderca przypada na 15 Amerykanów! Skad to sie u nich bierze?

ocenił(a) serial na 10
KWallander

seriale o czymś muszą być ;) więc zawyżają statystyki, natomiast FBI musi mieć dobre wyniki więc ścigają tylko czterech ;))

ocenił(a) serial na 9
zjadacz_filmow

michael C. Hall chce dodatkowych 4 milionów do obiecanych dwudziestu, inaczej nie wystąpi w kolejnym 7 sezonie który planuje Showtime:( Bo po tym sezonie głównym aktorom kończą się umowy...:(

ocenił(a) serial na 10
KWallander

jak zwykle nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę... robi się ciekawie...

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

no niestety pieniążki zawsze górą a szkoda bo Michael fajnie gra :(

mam nadzieje że dojdą do porozumienia...

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

no ale żeby zaraz zabijać?:( do tego Angela lub Dobrusię?

niech zabija Quinna on jest najkrócej spośród wszystkich ( bodajże od 3 sezonu)

ocenił(a) serial na 10
KWallander

Quinn jest fajne ciastko niech go nie ruszają ;)

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

nie lubię go to taki cwaniak z pekaesem i do tego ten tani łańcuch grrr

die die Quinn

ocenił(a) serial na 10
KWallander

cwaniak to fakt ale pod cwaniactwem uczucia schowane, chłopak po prostu nie umie inaczej odreagowywać mnie drażni LaGuerta... ą ę bułkę przez bibułkę a ku...sa do gęby (używając trywialnego acz dosadnego określenia) :))

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

hę? pis iora?

Lubię ją szkoda że nie wypalił jej ten zwiazek z Batistą - troche karierowiczka z niej :(

ocenił(a) serial na 10
KWallander

trochę?? KWallander to zdecydowanie za delikatnie powiedziane. Laska ma parcie na stołek większe niż żołnierz na dziwkę po rocznej misji w Afganistanie

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

nie wiem jak jest w Afganistanie nie walczyłem ponoć tam największe parcie jest na odbyt kozy...

też uważam że to trochę karierowiczka jest, poswieciłą uczucie dla awansu i takie tam a szkoda bo Batista to dobry policjant i zasługuje na oddaną kobietę...

ocenił(a) serial na 10
KWallander

dokładnie Angel jest świetny może czasami aż za bardzo romantyzmem i prawością mu z oczu patrzy ale to jak go LaGuerta potraktowała... nieładnie

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

hmmmm po prostu karierowiczka no ale szkoda byłoby uśmiercać Marię myślę że oboje jeszcze się zejdą a ona się poprawi, no i konflikt z kapitanem Matthewsem jakoś zażegnają bo coś czuje że oberwie sie biednej Debrze która tutaj zostałą użyta jako przynęta w awansie by wkurzyć Laguertę i Batistę no ale na szczęście Batista lubi Deb i nie ma do niej żalu ale ona i Laguerta chyba nie darzą sie sympatią...

ocenił(a) serial na 10
KWallander

jak dla mnie może umrzeć! Batista jest wrażliwy na kobiece wdzięki więc nie będzie trudno znaleźć mu nową panią serca... natomiast Debra została sprowadzona do poziomu marionetki nie podoba mi się to, mam nadzieję że w kolejnym odcinku się to zmieni

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

co ty z tym umieraniem? Połowę obsady byś wybiła:(

Quinn jest najkrócej i wg mnie najmniej umie i najmniej ujmuje widownię - małą strata... Poza głupią fryzura i łańcuchem nie wyróżnia sie żadna cechą...

Czyli też zauwazyłaś że posłużyli sie biedną Debrą? Coś czuję że Deb i tak chyba zrezygnuje z tego stopnia i odda go Angelowi - no bo on w sumie ma więsze doswiadczenie i staż dziwnie tak że młodsza osoba go przeskoczyła

ocenił(a) serial na 10
KWallander

po pierwsze nie połowę tylko jedną ewentualnie dwie z osób które wymieniłam wyłącznie w celu wprowadzenia zwrotu akcji, :D

odnośnie Debry daję jej czas do końca sezonu na stanowisku porucznika, zacznie sobie świetnie radzić ale zatęskni za pracą w terenie i skończy się rumakowanie na stołeczku ;)

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

zgadza się to nie polski urząd tylko policja też podejrzewam że Debra zatęskni za prawdziwą robotą papierki to nie dla niej a stopień odda Angelowi

to niech zabiją Quinna;p najmniej umie mała strata
kto mądry wkłada pierścionek zaręczynowy do lodówki?

ocenił(a) serial na 10
KWallander

niestety jest prawdopodobne że oberwie się właśnie jemu (eh!) chociaż zamordowanie innej ważniejszej postaci która jest od dawna w serialu jest bardziej prawdopodobne...
a pomysł z lodówką i naleśnikami na oświadczyny niecodzienny ale mało romantyczny w sumie jak Debra ;)

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

nie dziwię się jej poza tym serce ze świec było ułożone krzywo kolejny powód by olać gościa

poza tym wychodzi do kibla kiedy do Debry ktos strzela w barze - kolejny powód.

tertio - fatalnie sie czesze

po czwarte - jest najkrócej

ocenił(a) serial na 10
KWallander

czuję się zobowiązana odpowiedzieć na Twoje zarzuty:
ułożenie krzywo serca o niczym nie świadczy liczy się gest
do toalety poszedł PRZED strzelaniną a nie w trakcie (demonizujesz!)
uczesanie to kwestia gustu ;)
najkrócej ale jest jedynym prawdziwym ciastkiem w serialu oczywiście nie licząc Dexa :P

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

to może niech zabiją kapitana Matthewsa?

Laguerta zajmie jego miejsce, Angel Laguerty, a Deb miejsce Angela - o!

Ciekawe czy Masuka nadzieje tą blond-laskę?

ocenił(a) serial na 10
KWallander

nadzieje ją... i wpadnie przez nią w kłopoty... tego jestem pewna...

ocenił(a) serial na 9
hotaru83

powinien se cos pociurlać bo póki co wszyscy się miksują (nawet ta niedojda z fatalna fryzurą i łańcuchem za "czy pindzisiont" Quinn) a nasz mały azjatycko Kojak nie.

To byłoby dziwne gdyby odpuścił takiej niuni.