PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203291
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Koniec serialu..

ocenił(a) serial na 10

Zakończenie serialu to moim zdaniem jakaś tragedia. Nagle Dexter, który zawsze dokańcza to co zaczął zostawia Saxona policja przez co Debra zostaje postrzelona. Potem kiedy Hannah wyjeżdza z Harrisonem. Dexter zabija Debre i wyrzuca ją do oceanu jak zwykłego śmiecia. Wyjeżdza z miasta zostawiając swoje dziecko z obcą kobietą.

ocenił(a) serial na 10
maryyram0290

pelna wyjebka xD ale racja zakończenie porażka i jeszcze pełno absurdów jak np. Dexter przeżył ten sztrom jak by był bogiem

ocenił(a) serial na 10
TyrionLanister

Co do tego sztormu to mam pewną teorie. Nagle nad jego łodzią pojawia się statek kosmiczny, który go porywa i wurzuca na jakimś zadupiu obok tartaku. Właśnie w taki sposób Dexter staje się jednym z kolesi, których można obejrzeć np na Discavery.

maryyram0290

obstawiałam, że Dexter razem z Deb w scenie na łodzi razem zanurzą się w głębinach oceanu ... koniec nie podoba mi się

ocenił(a) serial na 9
maryyram0290

Przebrnęłam przez wszystkie sezony Dextera, nie powiem, wciąga! I co?
Tyle oglądania po to, aby zobaczyć taki koniec głównych bohaterów?

Sezon 8 - motyw z powrotem Hanny - odgrzewane kluchy...motyw z huraganem nawiedzającym wybrzeże ... no comment.
Nie tak wyobrażałam sobie zakończenie! Nie mówcie, że będzie kolejny sezon...

Już wolałabym happy end - siostra cała i zdrowa, a D. gdzieś w świecie ze swoją ukochaną. Wtedy zrozumiałabym po co tyle zachodu, to trwanie w świecie "normalnych" ludzi.

maryyram0290

Malkontenci - dla mnie najważniejsze ze Hanna przeżyła i rozpoczęła nowe życie.
Dla niektórych to pewnie wszyscy powinni zginąć heh, padło na Deb i ok. Świetny serial z dobrym zakończeniem.

ocenił(a) serial na 10
smoke_city

Nie czaje co ludzie widzą w tej Hannah najgorsza postać jaka była w serialu

TyrionLanister

Dla mnie najlepsza ale to jak widać kwestia gustu :)

maryyram0290

Zgadzam się, zakończenie słabe, a to, że przeżył sztorm na oceanie, gdzie ze statku nic nie zostało to już science-fiction. Dużo lepiej by było jakby naprawdę popełnił samobójstwo, a tak to nie ma odwagi, by żyć z rodziną, nie ma, by się zabić, to zasuwa z drwalami. Nie wspomnę, że zostawia syna, który musi poradzić sobie z zabójstwem matki i z domniemanym samobójstwem ojca.
No i sprawą Dexa Debra w oceanie tak samo jak ofiary z marginesu społecznego? Może doczekamy się 9 sezonu, gdzie Harrison jest nastolatkiem, a Dexter mu pomaga "zza światów". Bo nie wiem po co scenarzyści zostawili otwartą furtkę.