PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 205 tys. ocen
8,2 10 1 204617
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Z racji tego, że ksiązki trudno mi dostać (choć i tak je przeczytam!) mam pytanie. Baaardzo ciekawi
mnie to, w jaki sposób wątek Briana (brata Dexa) został rozwiązany w książce? Oglądam właśnie
całą serię po raz trzeci, jestem na pierwszym sezonie i nadal serce mnie boli, że Brian skończył tak,
jak skończył. Jak jego wątek rozegrał Jeff Lindsay?

ocenił(a) serial na 9
Ann_Sznu

Nie będę spoilerował, więc powiem tylko: nie rozwiązał.

ocenił(a) serial na 9
Adam_179

Pospojleruj trochę, nie przeszkadza mi to :) Skup się na Brianie, nie zepsuje mi to przyjemności z czytania ksiązki.

ocenił(a) serial na 9
Ann_Sznu

W pierwszej części Brian nie został zabity, lecz po prostu zniknął na końcu, a w 6 lub 5 części wrócił jako dobry brat pomagający czasami Dexterowi w "interesach".

ocenił(a) serial na 9
Adam_179

ok... Ale dogadywali się jako "bratnie dusze", w sensie byli jakoś do siebie przywiązani? Jeżeli chodzi o wspieranie się itp? Btw skoro nie został zabity to czy ten wątek z porwaniem Debry był taki sam jak w serialu? W serialu też, Miami Metro dochodzi do tego, kim był Rudy-w książce tez? Bo jeśli tak to jak wybrnęli z tej sytuacji(pozostal na wolnosci)? W ogole w ksiazce tez ma na imie Brian, a jego przydomek to Rudy? Wiem, czepiam się szczegółów, ale jestem kobietą :P

ocenił(a) serial na 9
Ann_Sznu

Co do Miami Metro to nie pamiętam. Porwał Deborę, jednak z nią nie randkował. Co do przywiązania, to pamiętaj, że oboje są psychopatami :P

ocenił(a) serial na 9
Adam_179

no... "przywiązanie" w cudzysłowie oczywiście ;) o jakąś bardziej niezidentyfikowaną więź w każdym razie mi chodziło. A co z resztą pytań?

ocenił(a) serial na 9
Ann_Sznu

Ma na imię Brian, jednak nie ma przydomku ponieważ pojawił się dopiero, kiedy porwał Deborę. Miami Metro nie doszło do tego, bo nie miało żadnego punktu zaczepienia. Za to LaGuerta zaczęła podejrzewać Dextera, ale Brian ją zabił