Z racji tego, że ksiązki trudno mi dostać (choć i tak je przeczytam!) mam pytanie. Baaardzo ciekawi
mnie to, w jaki sposób wątek Briana (brata Dexa) został rozwiązany w książce? Oglądam właśnie
całą serię po raz trzeci, jestem na pierwszym sezonie i nadal serce mnie boli, że Brian skończył tak,
jak skończył. Jak jego wątek rozegrał Jeff Lindsay?
Pospojleruj trochę, nie przeszkadza mi to :) Skup się na Brianie, nie zepsuje mi to przyjemności z czytania ksiązki.
W pierwszej części Brian nie został zabity, lecz po prostu zniknął na końcu, a w 6 lub 5 części wrócił jako dobry brat pomagający czasami Dexterowi w "interesach".
ok... Ale dogadywali się jako "bratnie dusze", w sensie byli jakoś do siebie przywiązani? Jeżeli chodzi o wspieranie się itp? Btw skoro nie został zabity to czy ten wątek z porwaniem Debry był taki sam jak w serialu? W serialu też, Miami Metro dochodzi do tego, kim był Rudy-w książce tez? Bo jeśli tak to jak wybrnęli z tej sytuacji(pozostal na wolnosci)? W ogole w ksiazce tez ma na imie Brian, a jego przydomek to Rudy? Wiem, czepiam się szczegółów, ale jestem kobietą :P
Co do Miami Metro to nie pamiętam. Porwał Deborę, jednak z nią nie randkował. Co do przywiązania, to pamiętaj, że oboje są psychopatami :P
no... "przywiązanie" w cudzysłowie oczywiście ;) o jakąś bardziej niezidentyfikowaną więź w każdym razie mi chodziło. A co z resztą pytań?