Jak myślicie? Czy w świetle 8 sezonu tak się stanie?
No właśnie. I w końcu ci durni scenarzyści powinni wyciągnąć swoje jaja na wierzch i pokazać, że to nie komedia romantyczna tylko brutalny i do bólu prawdziwy serial. A w takich serialach nie ma miejsca na jakieś Hanusie, Lumenusie i inne idiotki.
ej, ale nie porównuj Lumen do Haneczki ! :D
a co do scenarzystów to chyba za mało czasu mają na wyciągnięcie jaj całkowicie na wierzch, poza tym niektórzy z nich to kobiety :).
To taka przenośnia :)
Dla mnie te baby w serialu to tylko i wyłącznie działają na niekorzyść Dextera. Oczywiście nie wszystkie, ale większość. Zrobiły z niego fajtłapę i życiowego nieudacznika.
to Haneczka przede wszystkim i niemal w 100 tak na niego podziałała, normalnie jakby miał 15 lat - żadna inna babka tak mu we łbie (chociaż nie wiem, czy akurat w tej części ciała) nie zawróciła :)))
pierwsza scena jak ją poznał i te jego niemal maślane oczy - już wiedziałam, że będzie źle :D
Paradoks życiowy, pokonywać największych psychopatów, a przegrać z własnym... no właśnie :D
niezły vogel mogel... nie zdziwię się jeśli całość zostanie zamknięta, przewrotną poetycko-ironiczną klamrą np. znajdą harrisona we krwi dextera.
quinn to chyba nie... twórcy - jeśli dobrze to odebrałem - chcą nam zakomunikować, że jeśli dexterowi uda się wyjechać (lub zginie), debra nie zostanie całkiem sama. co zaś się tyczy saxona to kto wie. ciekawe co przeważy chęć zrobienia happy endu czy też mocnego, niekoniecznie pozytywnego zakończenia. właśnie przyszła mi do głowy taka możliwość, że dexter robi cyrk na lotnisku tak by hannah i harrison mogli odlecieć; jednocześnie chroni bliskich i doprowadza do aresztowania saxona (sam pewnie, też zostaje aresztowany).
Też się zastanawiałam nad tym.ze Harisson ucieknie z kwiaciarką, z drugiej strony może zostać z Debrą-prawdopodobnie kiedy wyjedzie z Hanna będzie kroczył ścieżka tatusia i nowej mamusi :D pewne jest to że ktoś ucieknie, ktoś zginie, ktoś będzie tęsknił :D niestety nie spodziewam się takiego znakomitego zakonczenia jak w Six Feet Under ....ale zobaczymy co będzie :D (przepraszam za błędy ale pisze z telefonu i mam problemy z klawiatura) pozdrawiam
Weź. Jak ten laluś Saxon by zabił Dextera, to po prostu leżę i kwiczę. Przez tyle lat nikt nie potrafił go dorwać i zrobić z nim porządek, a takie byle co by mogło? No sorry, ale nie kupuje tego i każdy szanujący się widz też tego nie kupi. No bo popatrzcie jak on wygląda. Twórcy pokazują nam jego wielkie, wyłupiaste oczy które mają symbolizować 'szaleństwo', a jedyne co pokazują to mój uśmiech na twarzy gdy go widzę na ekranie.
saxon sprawdza się jako kontrapunkt dla dextera. niby są tym samym typem człowieka - drapieżnika miejskiej dżungli, lubią kubańskie jedzenie itp;) jednak saxon wydaje się być bardziej pedantyczny, skupiony na celu a przy tym wzgardzony, zdrowo wkurzony i nie mający nic do stracenia. zdeterminowany na tyle, że kradnie czyjeś dane osobowe, zabija najbliższą osobę (!). dexter coraz bardziej wrasta w społeczeństwo, ma za dużo rozpraszaczy, jakieś marzenia o rodzinie. rozmiękcza kodeks, nagminnie ryzykuje, dopuszcza do siebie i ufa zbyt wielu osobom w dodatku rozważa możliwość porzucenia "hobby". saxon wygląda i zachowuje się tak - jak dexter by to zapewne robił - gdyby twórcy nie chcieli wzbudzić w nas sympatii - do głównego bohatera. saxona zwyczajnie nie da się lubić - taka jego dola w serialu, pewnie skończy marnie, choćby dlatego że przez pewien czas - wydawał się górować nad dexterem..
Teraz może i góruje, ale gdyby to był Dexter z pierwszych sezonów, to Saxon ląduje w folii jeszcze tej samej nocy co go poznał.
Raczej malo prawdopodobne.. liczylem na cos mocnego, ale tym czyms mocnym raczej bedzie zmiana kraju przez Dextera anizeli co innego xd Naprawde szkoda, ze serial <raczej> bedzie miec takie sobie <o ile nie slabe, ale jeszcze sie wstrzymam z ocena> zakonczenie. Chcialbym sie mylic.
Nie wydaje mi się, że dowiedzą się, że Dexter jest Rzeźnikiem, natomiast mam dziwne przeczucie, że umrze...
Możliwy SPOILER:
w zapowiedzi kolejnego odcinka jest scena, gdzie Batista powstrzymuje Quinna krzyczącego coś w stylu 'I'm f***n' sure he is...' Pytanie, kto ma kim być- Dexter BHB czy Saxon - zabójcą Debry
pewnie chodzi o Saksona przeważnie twórcy grają zachowawczo wg. mnie Dex powinien sie skonczyc na 6 sezonach.
Najlepszy był 2 sezon ja cały serial czekam ,zeby przynajmniej waze osoby z Miami metro dowiedzialy sie o Dexie ,ze to nie czarny byl BHB tylko Dex chce zobaczyc mine Quinna ,Batisty i całej reszty. Tworcy nie maja jaj.
SPOJLER
Po burzy wszystkie worki z ciałami będą leżeć na brzegu i ludzie kapną się że BHB wciąż działa.
Batista będzie myślał że to naśladowca bo Doakes nie żyje, a Quinn mu powie że to może nie był on i wtedy do Angela dotrze prawda :)
tu o tym nie pomyślałem a jest to całkiem prawdopodobne że coś takiego wymyślą :D
Jezu modlę się o to,uratowało by to ten tragiczny sezon.
Ale chyba mało prawdopodobne,bo zostało 50 min na to...
W sumie troche byłoby to głupie, skoro Dexter zarzekał się, że wrzuca je w prąd morski - oznacza to ze nie opadają na dno tylko płyną dalej. A po burzy nagle by wszystkie miały być u brzegu miami ? no dziwnie.
Cokolwiek by się nie działo, spodziewam się mocnego uderzenia !! Został ostatni odcinek na pewno będzie się dużo działo!!
W 50 minut dowiedziała się Debra, wieć jest to możliwe. Ale to musiałby być genialny finał :)
Ja czytałem ten spoiler opis ostatniego odcinka. I nie ma co liczyć że odkryją że dexter jest rzeźnikiem
to by było strasznie głupie, Saxon to taka pierdoła, co ma więcej szczęścia jak rozumu, ale że z marshala zrobili takiego idiotę, to im się parszywa malina należy :)
Zrzuci na Miami bombę atomową. Przez promieniowanie pojawią się zombie i Dexter będzie musiał z nimi walczyć. Akurat takie zakończenie będzie idealnie pasowało do absurdalnego 8 sezonu.
Chciałabym. Powinno tak być, myślałam, że cały 8 sezon będzie o tym, że złapali Dextera i będą zastanawiać się co z nim począć. Ale na to za późno, został 1 odcinek. Wątpię, że prawda wyjdzie na jaw. Zginie Hannah (oby!!!) albo Deb, i to będzie "kara" dla Dextera, that's all. Szkoda...
tak ogólnie Deb zostaje warzywem po operacji, Quin Rage, Dex owni Vogela dlugopisem na komisariacie po czym odlacza Deb od respiratorów zabiera jej cialo ze szpitala i wrzuca do oceanu po czym wplywa jachtem w huragan i pozoruje smierc. Hannah czyta artykul i sie podlamuje, ale jest bezpieczna z Harrisonem w Argentynie, na koncu widzimy Dextera jako zarosnietego pracownika tartaku
nie musicie dziekowac za spoiler hyhyhy