PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

daje mu silna 5-tke. Cały serial był bardzo dobry, nie raz mnie wciągnął. Jednak oglądając 8
sezon, nie raz czułem znużenie. Nawet na miesiąc przerwałem go oglądać. Wątek z Deb mnie
nudził, zwłaszcza po jej pogodzeniu się z Dexterem. Ta cała Dr V. która wymyśliła kodeks- coś
tam sama powinna skończyć w worku na dnie oceanu. Ostatecznym dnem sezonu było to jak
Dexter, Deb i Pani Dr wrzucają ciało niedoszłego zabójcy tej ostatniej do oceanu (patrz ep- 5
bądź 6). Zastanawiałem się wtedy czy oglądam dalej Dexta , czy to już rodzina Adamsów :) i
podobne odczucia miałem, kiedy Dexter, Hannach i Zack jedli sobie kolekcyjka u Pani Doktor :)
Ta cała Hannach taka super groźna w sezonie 7 tutaj przemienia się w biedna bezbronna
dziewczynkę - maskara :)
Na tle ww gówna finał wypad nieźle. Super że zginęła Deb, to jej kara za to ze nie zastrzeliła
Dextera a Laguerte i zasupła cały serial :) A poważnie to jej kara za życie niewinnej Laguerty.
fajnie że Dexter wyrzucił ją do oceanu, jako swoją ostatnia ofiarę. Minusem jest to, że czarny
charakter został tak banalnie odpalony :) i reakcja Angela i Quina też mnie rozbawiła ( zabił go
ale nie aresztujemy go, niech sobie idzie - heheh :) ) Beznadzieje było tez oddanie Harisona
dla tej psycho-Hanny :)
Ostatnia scena która pokazuje jak Dexter został sam, była jednak bezbłędna. Został sam.
Przegrał wszystko. Zniszczył całą swoją rodzinę, przyczynił się do śmierci żony, siostry i porzucił
syna (ze starchu o niego). Stał się człowiekiem samotnym, przegranym. Prawdziwym
psychopatą.

ocenił(a) serial na 8
adbuz

Wood truck killer...

ocenił(a) serial na 10
adbuz

A ja powiem, że się zgadzam. Szczerze mówiąc byłem finałem, bo był on tylko niezły, a po takim serialu jak "Dexter" oczekiwałem czegoś lepszego, ale nawet podoba mi się jak to zrobili, że Dexter mimo wszystko otrzymał karę za wszystko; Debra natomiast skończyła strasznie i sprawdziło się jednak moje przeczucie, że do końca pozostanie ona postacią tragiczną tego serialu.
Ostatni sezon był dla mnie wydarzeniem roku, teraz jako całość jest żenujący i najgorszy z wszystkich jakie wyszły. Nie wiem czemu ludzie narzekają na wszystkie sezony od 5 wzwyż, bo jak dla mnie nie były złe, a nawet bardzo dobre, no oczywiście nie mówię tu o ostatnim sezonie. No cóż niestety skończył się mój ulubiony serial i teraz czuję taką pustkę mimo tego, że w niedzielę finał genialnego BB i inne seriale, ale smutno mi jest strasznie, że w kwestii "Dextera" nic mnie już nie czeka i będę bardzo tęsknił za tym serialem.