PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Witam! Mam pytanko czy warto obejrzeć ten serial? Czy jest on brutalny i straszny? Nigdy nie widziałam go i tak się teraz zastanawiam. Czy może mi ktoś coś napisać o swoich odczuciach do tego serialu.

ocenił(a) serial na 10
monikapn167

Polecam zdecydowanie! Owszem jest dość brutalny, ale raczej nie straszny. Gwarantuję, że jak tylko obejrzysz pierwszy odcinek wciągniesz się w niego i nie będziesz mogła się oderwać. Mnie zachwycił przede wszystkim tym, że jest niepowtarzalny. Nie ma drugiego serialu, który byłby choć trochę do Dextera podobny. Gra aktorska jest tu na najwyższym poziomie, serial cały czas trzyma w napięciu. Oczywiście ma czasem słabsze wątki, ale jest ich niewiele. Obejrzyj, bo zdecydowanie warto!

ocenił(a) serial na 8
katasia1

Jak to nie jest straszny? Pod koniec I sezonu miałem pełne gacie!
Tak czy inaczej serial warty obejrzenia. Zachwyca klimatem i pomysłami, aczkolwiek brak mi tutaj elementu z Rodziny Soprano, mianowicie przeplatania się dużej ilości wątków. Dexter oczywiście nie jest liniowy jak Dr House ;) ale do Soprano mu trochę brakuje.

monikapn167

Krew się leje, bywają zbliżenia na zwłoki (albo ich kawałki), więc jeśli jesteś wrażliwa na takie sceny to może Ci się nie spodobać...

ocenił(a) serial na 10
Sharis

Nie ma tego tak dużo. To nie jest slasher gdzie jakiś świr lata i chlasta wszystkich dookoła długim nożem. Serial nie opowiada tylko o zabijaniu[są odcinki gdzie Dex "pości"], ale bardziej o życiu głównego bohatera [problem z ukrywaniem prawdziwej tożsamości].
Polecam z czystym sumieniem.

ocenił(a) serial na 10
monikapn167

Nie wiem dlaczego porównujesz Dextera do rodziny Soprano? Chyba jedyny wspólny element, to że tu i tu są jakieś trupy :)