PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Czy 1 sezon serialu Dexter jest na podstawie książki Demony dobrego Dexterea?? Czy fabuła jest identyczna jak w książce?? Czy opłaca się kupić książke??

ocenił(a) serial na 10
MaX_33

Tak serial Dexter jest na podstawie książki Demony dobrego Dextera , lecz różni się troche przebiegiem wydarzeniem , głównie zakonczenie jest inne

tajek8

Aha, sztrzelam, że w książce skończyło się na tym, że SPOILER Dexter nie zbił swojego braciszka KONIEC SPOILERA ???

Wiem, że serial jest na podstawie książki. Ale co z 2 sezonem? Też jest na podstawie książki - ciekawi mnie to - jak ktoś czytał niech opowie w skrócie ;)

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Osobiście jestem po przeczytaniu obydwóch książek Dextera i jeśli chodzi o książki bardziej do gustu przypadła mi 2 część co bardzo optymistycznie zapowiada drugi sezon tego serialu , o akcje , o wątki nie ma sie co martwic , są bardzo ciekawe i jestem ciekaw jak twórcy to przedstawią (naprawde moze to byc bardzo drastyczne :) ) Jest więcej Doakesa :>

Spoiler
W 2 książce czarnym charakterem będzie Doctor Danco , psychopatyczny "nie"morderca ( ucina ręce , nogi , wydłubuje oczy , ucina uszy , język , i pozostawia człowieka przy życiu w takim stanie )jak sie potem ukazuje ma liste ofiar powiązanych z przeszłością , naprawde to może być genialne :>
Spoiler Stop

tajek8

Nie przeczytałem spoilera, ale twoje słowa mnie uspokoiły :D

ocenił(a) serial na 9
Albertino

A ja mam małe pytanko (tylko proszę bez ewentualnych spoilerów :P )

Właśnie zaczynam oglądać pierwszy sezon Dextera i czuje, że będe zachwycony.
Po zakończonym sezonie chciałbym przeczytać sobie Dekalog dobrego Dextera a jak mniemam na jego podstawie ma być drugi sezon.
I tu właśnie pojawia się moja wątpliwość - Czy moge mieć problem ze zrozumieniem niektórych wątków nie czytając pierwszej części (moja wiedza będzie pochodzić jedynie z serialu) czy nie powinno być z tym problemu?

Dzięki z góry za odpowiedź

ocenił(a) serial na 10
pablotablo

hm w książce jest inne zakończenie niż w Serialu , lecz w 2 książce nie ma zbytnio kontynuowania wydarzeń z 1 książki wiec wydaje mi się że smiało możesz zacząć od 2 książki
Lecz najlepszym wyjsciem bylo by przeczytaniu obydwu książek , naprawde polecam , bardzo wciągają!

ocenił(a) serial na 9
MaX_33

właśnie zamówiłam obie części książki.
Jestem po pierwszej serii serialu, więc Demony dobrego Dextera przeczytam na pewno. Co do drugiej cześci, to nie wiem jak będzie. Po prostu nie mogę, nie jestem w stanie tyle czekać na drugą serię. Mam nadzieje, że serial nie będzie w 100% bazował na książce, bo pewnie ją przeczytam, a nie chce mieć zepsutej zabawy.

Ah, tęsknie za Dexiem :)