PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Równia pochyła...

ocenił(a) serial na 7

Przez 5 sezonów wystawiałem temu serialowi ocenę 9.

Po 6tym ocena całościowa spadła na 8.

Cały ten sezon jest słaby, ale po tragicznie głupim Helter Skelter daję całości już tylko 7 i modlę się, aby zrezygnowali z kręcenia kolejnych sezonów zanim zupełnie zapomnę dlaczego zacząłem go oglądać.

faello

No widzisz ja mam odwrotnie.

ocenił(a) serial na 7
faello

Niestety muszę się z Tobą zgodzić. Całość straciła spójność, Dexter nie jest już taki ostrożny [tu uwaga będzie SPOJLER xxxxxx] - znaczące ruchy akcji nie stara się nawet robić anonimowo, tak jak np wysłanie paczki z ręką na posterunek, spotkania w więzieniu (i nie tylko) z Izaakiem. Po za tym Dex podkreślał, że nie rozumie uczuć i nie kręci go seks, a teraz nagle obudził się jego pasażer w spodniach.

ocenił(a) serial na 10
buntownik85

nie mówił nigdy że go seks nie kręci. Tylko te całe podchody.

ocenił(a) serial na 9
buntownik85

Obudził się już z Ritą. Być może wtedy Ty już spałeś.

ocenił(a) serial na 8
faello

Zdecydowanie się zgadzam, ten sezon jest najsłabszy pod każdym względem

ocenił(a) serial na 9
faello

Jeżeli dla Ciebie sezony 4-6 były równie dobre jak pierwsze trzy i lepsze od siódmego to moim zdaniem masz kiepski gust.

ocenił(a) serial na 5
komarrek27

Chyba Ty masz kiepski gust bo obiektywnie 4 sezon to top 3 serii(a na ktorym miejscu to juz kwestia gustu)
1,2 i 4sezon>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>reszta

ocenił(a) serial na 9
komarrek27

Dla mnie najlepszy jest sezon 4, później 1 i 2, a 3 jest najnudniejsza.

faello

1 sezon - 5/5
2 sezon -4/5
3 sezon - 3/5
4 sezon 5/5

dalej dno

ocenił(a) serial na 10
faello

U mnie było 10/10 . Teraz jest 9/10

ocenił(a) serial na 10
faello

Po słabszych sezonach 5 i 6, ten oceniam na 10/10. Pętla się zaciska, a Dex żyje pełnią życia ... samo życie .Helter Skelter to jeden z gorszych odcinków tej serii, ale i tak lepszy niz najlepszy odcinek z 6 sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Michael_van_Grand

Nareszcie ktoś kto nie narzeka... miło czytać.

ocenił(a) serial na 9
faello

Oj racja, racja. Ja mimo wszystko zostawiłam ogólną 9, bo mam nadzieję, że jeszcze ten serial się uratuje, nie wiem jak, ale wierzę, że jakoś, bo szkoda go tak zniszczyć

ocenił(a) serial na 7
debra_filmweb

Gdzieś tam w głębi duszy liczę na recovery, ale serial stracił dla mnie to coś co na początku przykuwało do ekranu - nie tyle chodzi o wyeksploatowanie postaci co o złe jej poprowadzenie - najlepszy był start i sezony z Ritą - po jej śmierci scenarzyści powinni pozwolić stoczyć się tej postaci w głąb jej "nałogu" bez opamiętania dla podbicie oglądalności i jakiegoś zakończenia tej historii z moralnym sensem - zamiast tego mamy coraz to nowe seks-bombki lecące na Dexa, który co prawda w założeniu nie potrzebuje uczuć, ale faktycznie puka co mu się pod miecz napatoczy - do tego dochodzi coraz więcej osób, które wiedzą, że jest zabójcą. Dalej - fatalny wątek "zakazanego" uczucia Debry (sorry, ale trochę liznąłem psychologii i tego rodzaju zauroczenia nie rodzą się nagle u psychologa na kozetce po latach).

Wyłom w kodeksie Harry'ego i to jeszcze tak denny i mało wiarygodny w porównaniu do tego czego trzymał się bohater do tej pory (Hannah). O poszukiwaniu bez końca bratniej duszy (wszystkie sezony?) nie mówiąc.

Ten serial naprawdę miał potencjał, scenarzyści mieli możliwość pokazania, że jednostka antyspołeczna kierująca się sprytem i fasadowo reprezentująca te same zasady co inni może skutecznie funkcjonować w społeczeństwie.

Zamiast tego dostaliśmy zagubionego samozwańczego socjopatę, który rzekomo nikogo nie kocha, ale tak naprawdę ma więcej wspólnego ze standardowym Kowalskim (rodzina, praca, była żona/nowa dziewczyna) niż niejeden z nas MINUS pęd do zabijania TYLKO złych ludzi (żerowanie na niższych instynktach każdego człowieka, który uważa że sąsiad powinien zapłacić za krzywą minę krwią) który w gruncie rzeczy jest nierealistyczny.

Zaczęło się oryginalnie, kończy się mózgosieczką, przejściem w konwencję procedury i kilkukrotnym przeskoczeniem rekina.

Będę oglądał do końca, przez sentyment, przez to czym ten serial był gdy królowały w nim jeszcze takie postacie jak Doakes czy Rita, ale nie ma się czym zachwycać. Rozsądni zdejmą favy i obniżą z żalem ocenę, reszta kupi nawet Dexa na księżycu i wyzwie od hejterów każdego kto stwierdzi, że w sumie nie trzyma się to kupy.

Prawo internetu.

Pozdrawiam.