PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203132
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Niby powinienem się cieszyc bo jeden z moich ulubionych seriali (obok 24 i Earla) będzie w TV ale nie mogę pozbyc się uczucia, że powstanie wokół niego coś niedobrego tak jak wokół prisona. Boję się nowych sezonowych fanów tegoż serialu. W pewnej mierze jest to zawiśc, ponieważ serce mi się kraja na samą myśl, że już niedługo usłysze tekst w stylu "hihi zajeku*wabisty ten dexterek. oglądam go od zawsze". Tak samo stało się z PB - jak powstała "moda" na niego to od razu dzieciarnia zaczęła ściągac pozostałe sezony (notabene bardzo słabe, a szkoda bo potencjał był duży) i iśc w zaparte, że śledzą serial od oryginalnej daty emisji. Także jakośc serialu jak dla mnie jest już jakoś tak trochę niższa (milczeniem pominę wątek Debry, który wg mnie jest tak beznadziejny, że można by ją usunąc z serialu ale pewnie to ona zdemaskuje Dextera więc siedzi w obsadzie jak drzazga w palcu. Dalej nie wierzę w przemianę Dexa, którą przeszedł tak szybko pod wpływem zaledwie jednej osoby - mam na myśli pozbycie się 'uzależnienia od zabijania', nagłej ochoty na seks, zwierzaniu się. Stary Dex nigdy by tak nie postępował. Rozumiem, że dowiedziawszy się szczegółów o śmierci swojej matki nie upatrywał już aż tak wielkiego autorytetu w Harrym ale bez przesady. Jak dla mnie za mało Dextera w Dexterze w 2 serii).

Despero

Podzielam obawy. To już zaczyna się nam tworzyć reguła, iż rosnąca popularność serialu = więcej pajacy zaśmiecających fora dyskusyjne. Tak było z przytoczonym przez Ciebie PB, tak było z Lostem, i tak wczesniej, czy później będzie z Dexterem. Przynajmniej do czasu kampanii reklamowej TVN.

Na krytykę serialu nie będę odpowiadał, bo są od tego inne wątki. Chociaż... Chociaż może zgodzę się z krytyką roli Deb w rozwoju serialu. Jest beznadziejna. Powstrzymam się jednak od prorokowania, bo wychodzę z założenia, że serial i tak mnie zaskoczy (piła-fatality z odc. 8 rulez :])

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Despero

Ja nawet nie sięgam po popularne seriale, bo z góry wiem, że są do bani. Drugi sezon Dextera jest fabularnie płytszy, debra ma denerwującą prostacką mordę, a jej perypetie miłosne są interesujące jak woda klozetowa. Ze względów o których piszecie lepiej by jednak było gdyby dexter był emitowany w jak najpóźniejszych godzinach, ale i tak myślę, że to, co najlepsze w tym serialu mamy już za sobą.

Nie ma szans by "Dexter" był tak popularny, jak "Prison Break" czy "Lost", bo w żadnym kraju na świecie się to nie udało. Jeśli dobrze pójdzie, to "Dexter" osiągnie co najwyżej sukces porównywalny z "Rodziną Soprano", bodajże dotychczas najpopularniejszego serialu stacji płatnej.