Pojawiają się głosy że Showtime chce kolejny sezon albo spin-off serialu.
Co o tym sądzicie? Ja myślę że to nie ma sensu.Nie ma już większości pierwotnej obsady- Debry , Doakesa czy La Guerty. Mieli szansę zakończyć serial w lepszym stylu ale nie udało się. Niektòrzy piszą o niedokończonych wątkach-kompletna bzdura,brak materiału na nowy sezon.Dzieci żyją z dziadkami a Masuka z córką i po co to roztrząsać.
Chciałem zobaczyć jak wszyscy dowiadują się prawdy o Dexterze,ale jakoś mi się odechciało.Dla Batisty byłby to szok i zawód że przyjaciel go oszukiwał i jest po złej stronie mocy,Masuka byłby pod wrażeniem,Quinn tylko by się śmiał bo i tak naprawdę musiał wiedzieć ale dla Debry to zostawił.Matthews też pewnie coś podejrzewał ale może obiecał Harremu że zajmie się jego dziećmi.
Koniec to koniec,trzeba być konsekwentnym.
Za:
Otwarte zakończenie - bez jaj.
Prawda o Dexie jako o Rzeźniku z zatoki - i tak i nie. Z jednej strony po tym dramatycznym finale sądzę, że to nie jest ważne, ale z drugiej zawsze tego chciałam.
Przeciw:
Możliwość kolejnego naciągania (jakiś kolejny seryjny morderca i Dex wraca go szukać.???)
Mam nadzieję, że to już koniec. Ósmy sezon był męczarnią. Pobił, szczególnie ostatni odcinek, rekord naiwności, nieprawdopodobieństw i absurdów.