Ja osobiście liczę na jakąś niespodziankę w ostatnim odcinku. Mój pomysł na rozwiązanie by wyglądał tak: Dexter łapie
kolejny raz Saxona, lecz ginie z rąk swojej blond dziewczyny, która ucieka z Saxonem i Harrisonem. Debra przeżywa
postrzał, ale dowiaduje się że Dexter nie żyje. Wszyscy dowiadują się o hobby Dexa. Debra czując jak się pętla zaciska
wokół niej popełnia jakieś ciekawe samobójstwo. Wszyscy żyją długo i szczęśliwie. Szczegóły zostawiam scenarzystą ;)
Debra na łożu śmierci wyznaje Quinowi wszystko i umiera. To prowadzi do pościgu Dextera wskutek którego Dexter zostaje postrzelony, a Harrison siedzi w kałuży jego krwi. Batista podnosi go i niesie go na rękach niczym Harry Dexa. Wszystko zatacza koło.
Zauważcie że w zapowiedzi jest "Koniec... jest... < urywek jak Harry niesie Dexa>... tutaj. Ale tu już może rzeczywiście nadinterpretuję.
dobre dobre, całkiem niezłe zakończenie..ale i tak uważam że ten sezon to porażka...a zakończenie pewnie będzie hapy End ..
Z napisanych tu zakończeń to pewnie było by najlepsze, ale ja też zgadzam się z fanzlalka. Pewnie będzie jakaś mała tragedia na koniec, ale wszystko i tak skończy się szczęśliwie, chociaż z całego serca chciałbym się mylić.
czy ja wiem...Debra NIGDY nie wyda Dextera. a już na pewno nie na łożu śmierci. bo niby dlaczego?...
Debra umiera, Quinn zabija Saxona, Dexter wyjeżdża do Argentyny z Hannah i Harrisonkiem.
Saxon zabija Hannah, Dexter mści się na i zabija Saxona. Dex trafia do aresztu, Debra myśląc, że odkryli jego tajemnicę wszystko bierze na siebie, opowiada, że to ona jest Rzeźnikiem z Zatoki. Dex wychodzi za kaucją i dowiaduje się co się stało. Debra mówi, Dexterowi, że Harrison musi mieć ojca, później popełnia samobójstwo, a Dexter zostaje sam z Harrisonem i wyjeżdża do Aregentyny. Ostatnia scena to Dex w samolocie ze swoim monologiem o tym, że zabijając wszystkich dookoła, zabił też swoich najbliższych i siebie.
Spin-off - Harrison (2015)
Przygody młodego Harrisona w Argentynie :)
MrFrodo to już są moim zdaniem fantazje, które się na pewno nie spełnią, bo w tym sezonie widać jak bardzo Hannah kocha Dexa.
Jak fantazja, to fantazja.
Sezon 7: Debra zrozumiała kim jest jej brat i wpółpracuje z Quinnem. W finale Dex zabija Marię i strzela do swojej siostry.
Sezon 8: zaniechanie śledztwa, akceptacja i zrozumienie Debry, pojawienie się pani doktor, która wyjaśnia dlaczego Dexter jest tym kim jest, szczęśliwe życie z Hannah to iluzja wytworzona w głowie Dextera, który oczekuje na wyrok.
Motyw z iluzją też mi przeszedł przez głowę. Też ciekawy. No to mają być fantazje, aczkolwiek liczę na coś niepospolitego w finale.
to akurat jest chyba jedyne zakończenie, które byłoby w stanie zrehabilitować tą serię.
jedyne wyjaśnienie dlaczego uciekinierka biega po mieście w nieprzefarbowanych włosach, a marshall nie wie, na kogo jest obława w całym Miami, to takie, że tego w ogóle nie było.
Z jednej strony może i tak, ale z drugiej to byłoby kompletne pójście na łatwizne i zepsuło by resztki klimatu "Dextera" :D
Debra ginie od postrzału. elway zatrzymuje dextera i hanne na lotnisku. Obaj idą do więzienia. saxon też tam trafi bo chce się zemścić na dexterze. końcówkowa scena to walka dexa i saxona którą wygrywa saxon.