PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 202999
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Zakończenie

ocenił(a) serial na 9

O ile sam pomysł na zakończenie (porzucenie przez Dextera dotychczasowego życia) nie jest wg mnie zły, to liczba absurdów z jaką mamy do czynienia pod koniec ósmego sezonu przeraża. Odłączenie Debry od aparatury i zabranie jej ciała ot tak, jak gdyby nikogo nie interesowało, że ktoś wszedł do szpitala i wynosi zwłoki.
W jakimś stopniu można to tłumaczyć zamieszaniem spowodowanym nadejściem huraganu, ale i tak mimo wszystko to jak potoczyła się akcja jest dość dziwne i raczej scenarzyści nie powinni być dumni z siebie.

Co do całego serialu. Były sezony świetne, były też i słabsze, co nie znaczy, że były całkiem nudne. Poza ostatnim sezonem żaden mnie nie irytował, nie nudziłem się na nich.
No i przede wszystkim podziw dla Halla i Carpenter za kreacje jakie stworzyli. Zresztą nie tylko oni. Każda z postaci była świetnie zagrana, aktorzy wczuli się w swoje role znakomicie. Masuka wiadomo ;) , Batista, Quinn i LaGuerta też zapadną w pamięć :)

ocenił(a) serial na 9
cwiek93

8 sezon jest pełen absurdów. Dexter jest w nim totalnym idiotą
1-szy sezon Jak Ice Truk Killer zostawił nagranie jak spuszczał krew z prostytutki głowili się i analizowali taśme a jak Saxton zabił Zac'a to nic a mi pierwsze przyszło na myśl że gosciu jest związany do specjalnego krzesła [ takie tylko sie w psychiatrykach znajdują ] mógł to przeanalizować i znaleźć opuszczone szpitale.Z każdym sezonem Dexter jest coraz głupszy a niżeli bardziej uważny.
W ogóle w tym sezonie olali to że Maria zgineła i nikt nawet Dextera nie podejrzewał a Quinn kilka sezonów temu sam go sledził i jak Lidy zginął to zamiast podejrzewać go jeszcze bardziej to wątek został urwany z dupy.
Saxton niby taki inteligenty a zamiast uciekać to wpada od tak do szpitala zabić Deb...BArdzo mądre posunięcie
Debra nienawidząca Hanne godzi sie na wszystko [ puszcza ją wolno,daje jej zamieszkac u siebie, kryje ją ]
Najwiekszy bullshit to jak Elłej przeszukiwał jej chate gdzie ta nawet o tym nie wiedziała ! W ogóle jakim cudem ? Powinien mieć jakiś nakaz a nie policja bez żadnych dowodów i podstaw przeszukuje mieszkanie byłej porucznik bez jeje wiedzy !