jest to wrecz tragiczna nowina, niestety stacja showtime ma taka polityke (ogladajacy weeds czekaja juz od dluzszego czasu). pozostaje siasc i plakac, ewentualnie sie upic.
Wiem włąśnie ;( Też to odkryłem przeglądając imdb.com.
Weeds ma zawsze premeire sezonu w wakacje, a Dexter w październiku (1 sezon też wtedy się zaczął). Tragedia, nie wytrzymam :D
Dziś na wp czytałam, że pierwsze odcinki II serii będą już w lipcu ORAZ że dwie polskie stacje telewizyjne są zainteresowane kupnem "Dextera" ;)
jakby ktos chciał linka:
http://film.wp.pl/id,74812,title,Dexter-uderzy-ponownie,wiadomosc.html
i starsze
http://film.wp.pl/id,74050,title,Dexter-zabija-konkurencje,wiadomosc.html
hm Dexter w Polskiej TV? to może być albo klapa albo hit! , napewno nie puscili by go w porach gdzie mógłby mieć duża oglądalnosc bo jak wiadomo tematyka jest dosc brutalna :) ale ogromna reklama ( jak w przypadku PB ) moglaby jednak przekonac ludzi , sam niewiem co o tym mysleć , na napewno bym oglądał z rodzinką :P
To doskonała wiadomosć, bo dzięki temu więcej osób pozna ten wspaniały serial!
Ciekawe tylko, która to stacja :)
Bo jak TVN, to możemy być pewni, że pora emisji będzie tragiczna i zrobi klapę. Tylko, że ja się obawiam, że to nie będzie telewizja publiczna, a raczej HBO bądź Canal+. A w związku z tym, ze HBO zakupiło "Trawkę" (i furory niestety nie zrobiła), myślę, że również i ten serial kupią - zesztą Canal+ rzadko kwapi się do dobrych rzeczy. Zapewne właśnie tak będzie - za pośrednictwem HBO mało kto pozna ten serial, a szkoda, bo myślę, że jak by trafił w ręce Polsatu lub TVP, mógłby odnieść sukces - myślę nawet, że pobił by rekordy oglądalności, jak na serial, który byłby dozwolony od 18 lat.
Co do premiery w lipcu... oficjalną datą był październik jak w wypadku 1 sezonu, ale gdy teraz szukam w różnych miejscach, widzę, ze piszą SUMMER 2007 (już nie october). Więc może twórcy zmeinili zdanie i 2 sezon będzie prędzej? Chociaż szczerze mówiąc nie wydaje mi się to logiczne ze strony marketingowej.
W każdym razie zgadzam się ze wszystkim co mówi Robert Greenblatt w 1-szym wywiadzie. To nie kampania reklamowa, a szczera prawda :>
W akżdym razie nie cieszyłbym się przedwcześnie z tym zakupem praw do emisji serialu, wydaje mi się na 95%, ze prawa zakupi HBO. A najwcześniej za rok (albo dwa) kupi je jakaś ogólnodostępna telewizja. To nie "Lost" (na szczęście) i raczej nie będą się zabijać zeby go wyemitować.
a wiadomo może czy znowu bedzie mini sezon 12 odc czy pełny ok. 22?
i też mi sie wydaje że najpierw poleci w jakimś nieogólnodostępnym kanale jak AXN / HBO itp. ;]
Oby w bardziej dostępnym (choćby wspomniany AXN), a nie HBO czy Canal+... Taaak, nie ma to jak wykup świetnych seriali przez prywatne stacje, kiedy te krajowe siedzą na tyłkach i a) nic nie robią b)czyhają na wykup "Lostów" c)zakupią cokolwiek raz na 10 lat. Li i jedynie, niestety.
Przypuszczam, że będzie to 12-13 odcinków, w takich cyklach są kręcone serie przez telewizje płatne w USA (The Sopranos, Carnivale, 6FU, The Shield...).
Informacja o emisji na jesień jest tylko na jednym serwisie, który jest IMO mało wiarygodny - np. "Travelera" uparcie zapowiadał na pierwszego stycznia, choć emisja będzie MOŻE od marca. Ja nadal obstawiam któryś z miesięcy letnich...
2 sezon na 100% (to informacja pewna) ma mieć 12 odcinków - taką informację podali sami twórcy. Nie chce mi się szukać linków.
W kazdym razie w stacjach, które nie są ogólnodopstępne w USA, jak np ABC (chodzi mi o takie stacje jak Showtime, HBO czy FX Network) seriale ZAWSZE mają 12 lub 13 odcinków.
Co do premiery drugiej serii wydaje mi się, że może się ona odbyć w lipcu jak podają niektóre źródła, ale to wciąż nie jest pewne. Z logicznego punktu widzenia lepszy byłby październik.