zwiazku z tym ze konczy sie Dexter ma ktos jakies seriale polecic najlepiej kryminalne ale nie
musza byc same kryminaly
filmy o seryjnych mordercach,jakies ksiazki wszystko co macie
ps
Jeżeli chodzi o książki, to polecam Ci książki Harlana Cobena. Są to kryminały, trzymają w napięciu, czasami ciężko się oderwać, a rozwiązania zagadek itp. są baaardzo zaskakujące :)
seria Saw jest ciekawa jeżeli ogląda sie po kolei i uważnie śledzi fabułe nic innego mi do głowy nie przychodzi
Fajny byłby serial o seryjnym, który zabija skorumpowanych polityków. W polsce byłby to hit z nieskończoną ilość sezonów!
dlaczego tylko skorumpowanych ? w polsce to powinien zabic kazdego za ten Smolensk,za podwyzki paliwa,podwyzki podatkow itd
i za brak sprawiedliwosci w polsce
ten facet od amber gold okradl kilkunastu ludzi na duze kwoty -nic mu nie zrobili,a facet ktory ukradl jakies babce troche wegla to od razu 10 lat dostaje
byl jeszcze dzieciak ktory zbieral z torow wegiel i przynosil go do domu zeby napalic w piecu ,pomijajac to ze straznicy sadzili ze on udaje bialaczke to jeszcze zmarl w areszcie c*uj nie sprawiedliwosc
hit zaskakiwal by realizmem -w jednym odcinku glowny bohater zabija kogos podobnego do tuska a nastepnego dnia w wiadomosciach ze premier zaginal
ty wiesz co tak sie zastanawiajac to masz calkiem niezly pomysl na serial kryminalny ja moge popracowac nad scenariuszem
polecam Ci zacząć oglądanie od Breaking Bad, wciąga bez reszty, z aktualnych seriali nr 1... oprócz tego Six Feet Under, The Wire, The Sopranos, Oz, Twin Peaks, Deadwood, Mad Men, Rome, Boardwalk Empire, The Shield, Game of Thrones
z seriali o seryjnych mordercach możesz spróbować The Mentalist, co prawda jak dla mnie bez rewelacji i z czasem się wypala ale może Tobie bardziej się spodoba, polecam go z uwagi na ciekawy motyw z Red John'em do którego mam słabość :P
mentaliste to mam w malym palcu a twoj avatar to jego symbol ktory zostawia na miejscu zbrodni
Jeśli jeszcze nie widziałeś to Gra o Tron - low-fantasy , klimaty średniowiecza , główny wątek to polityka , spiski , zdrady , brak hollywoodzkich happy-endów , pierwsze 2 sezony genialne , 3 sezon trochę zwalnia ale też trzyma poziom , ogólnie serial bardzo ciekawy , Polecam !
Co do kryminałów , to niestety z wyjątkiem Dextera , którego 2 razy obejrzałem wszystkie sezony to nie mam doświadczenia , czasami oglądam tylko takie seriale jak : (pojedyncze odcinki)
- Kości
- Ncis
- Bates Motel (zaczynam)
- Breaking Bad
- Hannibal -- http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378 -- , jeszcze nie widziałem , ale po trailerach z yt , serial wydaję się być bardzo dobry., i podobny do Dextera (główny bohater to seryjny morderca)
- CSI - tylko czasami z tv , jednak nie przypadł mi ten serial do gustu , raczej słaby.
- Mentalista - też tylko pojedyncze odcinki , niestety moim zdaniem w porównaniu do Dexa - słaby serial
Supernatural dobry serial.. ale to zupełnie inne klimaty ;D Świętnie trzyma napięcie, można się nieźle wystraszyć momentami .. pierwsze 2 sezony to generalnie 1 odcinek na jedną sprawę.. z tego co dobrze pamiętam.. oczywiście są też szersze wątki ;D Polecam.. aczkolwiek z Dexterem nie ma nic wspólnego .. ni i wielka zaleta Supernatural to świetny soundtrack .. jeżeli chodzi o soundtrack to najlepszy z wszystkich możliwych seriali ;D
zdecydowanie polecam trylogie millenium (ksiazki), chemia smierci - simona becketta, oczywiscie klasykia powoiesci - milczenie owiec i czerwony smok, czerwony smok nawet lepszy od milczenia, ksiazki kinga (ale to bardziej horror), coben, brown. Zseriali polecam mates motel i moze nie o seryjnych mordercach, ale mega wciagajacy, klimatyczny i z ciekawa tajemnica hiszpanski serial el Internado.
internat ogladalem przez 20 minut pozniej uslyszalem halas w kuchni to spanikowalem
Bardzo podobną tematyką odznacza się film Mr. Brooks z Kevinem Costnerem w roli głównej, naprawdę warto obejrzeć. Jeśli chodzi o serial to polecam Veronike Mars, fajny serial kryminalny
dobra mam liste na czerwiec i lipiec do ogladania w przerwie zalewania sie w trupa
dobra a jeszcze dajcie mi jakies gry ,nie musza byc z najnowsza grafa tylko jakies grywalne
i jeszcze kilka osob do towarzystwa w czasie zalewania sie bo mam za malo ludzi
Polecam ci jeszcze " Most nad Sundem" http://www.filmweb.pl/serial/Most+nad+Sundem-2011-603823