PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

koniec

ocenił(a) serial na 10

zwiazku z tym ze konczy sie Dexter ma ktos jakies seriale polecic najlepiej kryminalne ale nie
musza byc same kryminaly

filmy o seryjnych mordercach,jakies ksiazki wszystko co macie
ps

dawid10809

Jeżeli chodzi o książki, to polecam Ci książki Harlana Cobena. Są to kryminały, trzymają w napięciu, czasami ciężko się oderwać, a rozwiązania zagadek itp. są baaardzo zaskakujące :)

ocenił(a) serial na 10
Cher_filmweb

dobra, a jakies filmy o mordercach pokroju Dahmera z J.Rennerem ?

ocenił(a) serial na 8
dawid10809

seria Saw jest ciekawa jeżeli ogląda sie po kolei i uważnie śledzi fabułe nic innego mi do głowy nie przychodzi

ocenił(a) serial na 10
michalBialystok

ja pile juz ogarnalem

dawid10809

Fajny byłby serial o seryjnym, który zabija skorumpowanych polityków. W polsce byłby to hit z nieskończoną ilość sezonów!

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

dlaczego tylko skorumpowanych ? w polsce to powinien zabic kazdego za ten Smolensk,za podwyzki paliwa,podwyzki podatkow itd

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

i za brak sprawiedliwosci w polsce
ten facet od amber gold okradl kilkunastu ludzi na duze kwoty -nic mu nie zrobili,a facet ktory ukradl jakies babce troche wegla to od razu 10 lat dostaje

byl jeszcze dzieciak ktory zbieral z torow wegiel i przynosil go do domu zeby napalic w piecu ,pomijajac to ze straznicy sadzili ze on udaje bialaczke to jeszcze zmarl w areszcie c*uj nie sprawiedliwosc

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

hit zaskakiwal by realizmem -w jednym odcinku glowny bohater zabija kogos podobnego do tuska a nastepnego dnia w wiadomosciach ze premier zaginal

ocenił(a) serial na 10
Reksio_gwalciciel

ty wiesz co tak sie zastanawiajac to masz calkiem niezly pomysl na serial kryminalny ja moge popracowac nad scenariuszem

dawid10809

polecam Ci zacząć oglądanie od Breaking Bad, wciąga bez reszty, z aktualnych seriali nr 1... oprócz tego Six Feet Under, The Wire, The Sopranos, Oz, Twin Peaks, Deadwood, Mad Men, Rome, Boardwalk Empire, The Shield, Game of Thrones

z seriali o seryjnych mordercach możesz spróbować The Mentalist, co prawda jak dla mnie bez rewelacji i z czasem się wypala ale może Tobie bardziej się spodoba, polecam go z uwagi na ciekawy motyw z Red John'em do którego mam słabość :P

ocenił(a) serial na 10
Oskitello

mentaliste to mam w malym palcu a twoj avatar to jego symbol ktory zostawia na miejscu zbrodni

ocenił(a) serial na 10
Oskitello

a oplaca sie zaczynac agentow ncis la oraz te nowsze hannibale i bates motel

ocenił(a) serial na 10
Oskitello

a jakies dokumenty o kryminalistyce sadowej pokroju dr G

dawid10809

Jeśli jeszcze nie widziałeś to Gra o Tron - low-fantasy , klimaty średniowiecza , główny wątek to polityka , spiski , zdrady , brak hollywoodzkich happy-endów , pierwsze 2 sezony genialne , 3 sezon trochę zwalnia ale też trzyma poziom , ogólnie serial bardzo ciekawy , Polecam !
Co do kryminałów , to niestety z wyjątkiem Dextera , którego 2 razy obejrzałem wszystkie sezony to nie mam doświadczenia , czasami oglądam tylko takie seriale jak : (pojedyncze odcinki)
- Kości
- Ncis
- Bates Motel (zaczynam)
- Breaking Bad
- Hannibal -- http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378 -- , jeszcze nie widziałem , ale po trailerach z yt , serial wydaję się być bardzo dobry., i podobny do Dextera (główny bohater to seryjny morderca)
- CSI - tylko czasami z tv , jednak nie przypadł mi ten serial do gustu , raczej słaby.
- Mentalista - też tylko pojedyncze odcinki , niestety moim zdaniem w porównaniu do Dexa - słaby serial

ocenił(a) serial na 10
Daragox

przy czym w Hannibalu glowny bohater zabija niewinnych

ocenił(a) serial na 10
Daragox

a pierwsze odcinki supernatural ?

ocenił(a) serial na 9
dawid10809

Supernatural dobry serial.. ale to zupełnie inne klimaty ;D Świętnie trzyma napięcie, można się nieźle wystraszyć momentami .. pierwsze 2 sezony to generalnie 1 odcinek na jedną sprawę.. z tego co dobrze pamiętam.. oczywiście są też szersze wątki ;D Polecam.. aczkolwiek z Dexterem nie ma nic wspólnego .. ni i wielka zaleta Supernatural to świetny soundtrack .. jeżeli chodzi o soundtrack to najlepszy z wszystkich możliwych seriali ;D

ocenił(a) serial na 10
VictoR__

dobra lista sie zapelnia-a cos w stylu death note

ocenił(a) serial na 10
VictoR__

a z jakis komedii-tylko nie rosyjska wersja jak poznalem wasza matke

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

zdecydowanie polecam trylogie millenium (ksiazki), chemia smierci - simona becketta, oczywiscie klasykia powoiesci - milczenie owiec i czerwony smok, czerwony smok nawet lepszy od milczenia, ksiazki kinga (ale to bardziej horror), coben, brown. Zseriali polecam mates motel i moze nie o seryjnych mordercach, ale mega wciagajacy, klimatyczny i z ciekawa tajemnica hiszpanski serial el Internado.

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

no i oczywiscie klasyk twin peaks i americn horror story asylum :)

ocenił(a) serial na 10
paulagp

internat ogladalem przez 20 minut pozniej uslyszalem halas w kuchni to spanikowalem

dawid10809

Bardzo podobną tematyką odznacza się film Mr. Brooks z Kevinem Costnerem w roli głównej, naprawdę warto obejrzeć. Jeśli chodzi o serial to polecam Veronike Mars, fajny serial kryminalny

ocenił(a) serial na 10
Lacroxis

dobra mam liste na czerwiec i lipiec do ogladania w przerwie zalewania sie w trupa

dawid10809

obejrzyj breaking bad, nie pożałujesz...

ocenił(a) serial na 10
szatanzly

lista sie konczy.......

dawid10809

Millennium z Lancem Henriksenem

ocenił(a) serial na 10
Boldar

dobra a jeszcze dajcie mi jakies gry ,nie musza byc z najnowsza grafa tylko jakies grywalne

ocenił(a) serial na 10
Boldar

i jeszcze kilka osob do towarzystwa w czasie zalewania sie bo mam za malo ludzi

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Polecam ci jeszcze " Most nad Sundem" http://www.filmweb.pl/serial/Most+nad+Sundem-2011-603823

dawid10809

a może harry potter?

ocenił(a) serial na 10
lolqus666

harry potter to nie moja bajka ale tak troche uscisle propozycje: nie musi byc o zabijaniu ale nie moze tez byc cos w stylu Makbeta albo swietoszka