większość odcinków Dextera mam w rozdzielczości hd i choć już wcześniej oglądałam parę filmów w tej rozdzielczości i odtwarzały się zupełnie normalnie to akurat Dexter ciągle mi się zacina tzn. dźwięk jest ok ale obraz ciągle sie zatrzymuje. Czy można coś na to poradzić czy mam po prostu za słaby sprzęt? dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc
więcej konkretów kolego. Napisz czyje masz wydanie, i najważniejsze czy jest to 720p czy 1080p?
Przepraszam że nie zauważyłem, wcześniej, tak więc poprawie się:
Więcej konkretów koleżanko
a możesz jeszcze podać dokładną nazwę pliku.(jednego przynajmniej) Zbyt wiele, tak bez dogłębniejszej analizy nie mogę powiedzieć ale spróbuj odtworzyć w innym playerze, i zainstalować nowe kodeki. jeszcze jedno, czy te wcześniejsze filmy to była pełna jakość HD czy tzw. HDripy?(w nazwie powinno pisać)
znajdz w internecie STASUKI DECODER PACK
(http://www.darmoweprogramy.org/751/Satsuki-Decoder-Pack)
To najlepiej dzialajacy kodek (na nim 720p dziala na DUZO slabszym sprzeciez niz oryginalna matroska), powinno pomoc. Jak nie pomoze to w ustawianiach trzeba zmienic pare rzeczy, ale jako laikowi ciezko bedzie wytlumaczyc, wiec licz na to, ze zadziala ;)
720p.hdtv.x264.sitv czy o taką nazwę Ci chodziło? niestety kodek mi nie zadziałał tracę powoli nadzieję, że uda mi się obejrzeć ten film więc może spróbuj mi wytłumaczyć co zmienić w ustawieniach bo co prawda jestem laikiem ale szybko się uczę ;) to moja ostatnia nadzieja
Jeżeli oglądałaś wcześniej filmy w HD to ten odcinek dextera powinien ci na 100 % ruszyć. Przyczyn takiego stanu rzeczy może być kilka:
1. Masz po prostu zbyt słaby sprzęt a wcześniejsze filmy HD nie były w takiej rozdzielczości, ewentualnie kodowane były np. w divxie albo wmv. które nie wymagają mocnego sprzętu(dexter jest w x264)
2. Masz zepsutą wersję.
Jeżeli mogłabyś to podaj jeszcze specyfikację swojego kompa.