rewelacyjny serial, najbardziej mnie rozbrajaja relacje miedzy dexterem a doaksem, dexter spokojny, wywazony, ze swoim nocnym pasazerem w kieszeni kontra doakes zawziety, wiecznie wkurzony, bacznie obserwujacy dextera, poniewaz mysli, ze ten cos ukrywa, ze nie jest tym kim sie wydaje byc:D:D:D najlepsze sa dialogi miedzy tymi dwoma panami, majstersztyk. Niestety przeczytalem przez przypadek gdzies tutaj na stronie, ze doakes'a usmierca w ktoryms odcinku, szkoda bo jest on swietna postacia. Reasumujac powoli uzalezniam sie od tego serialu:D:D
No Doakes i jego relacje z Dexterem są świetne :)
Ale spoko, zanim uśmiercą Doakes'a minie jeszcze trochę odcinków ;)
No i zaczynaj następny sezon, i szybko ściągaj 4. Jak dla mnie porównywalny z pierwszym, może nawet nieco lepszy.
sezon 1 - 10/10
sezon 2 - 9/10
sezon 3 - 7/10
sezon 4 - 10/10
I czekamy na piąty ;)
Dialogi Dextera z Doekasem rzeczywiscie sa rewelacyjne.
Polecam obejrzenie drugiego sezonu, ktory moim zdaniem tylko troche ustepuje pierwszemu. Jedynie trzeci sezon troche jest nudny do 8-9 odcinka. Potem zaczynaja sie robic ciekawe odcinki. No i zostal rewelacyjny 4 sezon, ktory moim zdaniem jest tylko odrobine gorszy od 1. Ogolnie caly serial to prawdziwy majstersztyk.
A oto moja ocena poszczegolnych serii:
Sezon 1: 11/10
Sezon 2: 9+/10
Sezon 3: 7/10 (szczegolnie za 4 ostatnie odcinki)
Sezon 4: 10/10
Hmm... ja jestem w trakcie I sezonu. A uzależniłam się oglądając pierwszy odcinek! To jest po prostu arcydzieło! Jak teraz patrzyłam na ranking, to widzę, że ukochany Dr House jest teraz na 1. miejscu, ale ja teraz wolę Dextera. Strasznie podobało mi się zakończenie siódmego odcinka, jak Dexter chciał porozmawiać z "chłodniarzem". Ta satysfakcja i radość Dextera... aż sama zaczęłam się śmiać :) Super
Ta kie zagrywki są w tym serialu genielne. Pamiętam, że też wybuchłem śmiechem kiedy kamera najechała na twarz Dexa po słowach:"Who the fuck are you?"
"Chłodniarz"? Czyżbyś oglądała Dextera z lektorem? Popraw mnie jeśli się mylę i Nie rób tego! Lektor zabija połowę klimatu tego dzieła. Najlepiej oglądać w oryginale z polskimi napisami.
Tak... z lektorem :) Ale nie przeszkadza mi to. Ice Truck Killer- w oryginale, a jak jest w wersji z napisami?
Ice Truck Killer,czyli Morderca z samochodu-chłodni z tego co pamiętam.
Ale jak możesz oglądać Dextera z lektorem? Pamiętam, że kiedyś z ciekawości obejrzałem jeden odcinek Dextera na tvn i byłem zniesmaczony.
Debra - "What the fuck?"
Lektor - "Co jest grane?"
Rozumiesz o co mi chodzi?
Lektor nigdy nie odda tego klimatu. Nie przetłumaczy genialnych tekstów Masuki, czy klimatycznego "rzucania mięchem" Debry. Dodatkowo zagłusza oryginalne konwersacje swoją paplaniną...
Jeśli podoba Ci się Dexter z polskim lektorem, to wersją z napisami powinnaś być zachwycona :) Ja bym na Twoim miejscu zaczął oglądać 2 sezon w oryginale. Super sprawa.
Potwierdzam, teksty Masuki i Debry nigdy pozytywnie nie przeszłyby weryfikacji, a koledzy z napiprojektu i napisów.org zrobili naprawde kawał świetnej roboty i w tym miejscu oddaje im hołd.
A sam serial to mistrzostwo; nie jestem jakimś wielkim fanem odcinkowych produkcji ale na kolejne serie Dexa zawsze czekam z niecierpliwością
Polecam i pozdrawiam
zgadzam się, jak się już coś obejrzy w oryginale, to trudno potem zdzierżyć z lektorem, naprawdę dużo się przez to traci, nie tylko w przypadku Dextera;
równiez polecam oglądanie z polskimi napisami :)
o chłodniarzu wcześniej nie słyszałam :) słyszałam za to o "lodowym mordercy" i zawsze kojarzył mi się "lodowy, lodowy pingwin" z jakiejś reklamy ;P
MOIM ZDANIEM KAZDY SEZON JEST NA 10 I HU...3 sezon tez klimatyczny,ciekawy wciągjacy.polecam takze przeczytanie ksiązek dextera.lepiej rzeczywiscie najpierw przeczytac a potem oglądnąc.chociaz mi prawde mowiąc to nie przyspozyło klopotu bo ksiązki i serial ogladalem jednoczesnie.moim zdaniem ksioazki sa jedzcze lepsze od serialu,a sam serial jest najlepsym serialem jaki kiedykolwiek powstal