Dexter

2006 - 2013
8,2 208 tys. ocen
8,2 10 1 208048
7,2 21 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

czekam na Wasze teorie, jaka będzie reakcja Deb?

w międzyczasie polecam prześmieszny filmik à propos tego tematu :)
http://www.youtube.com/watch?v=9CT7vsFo8ns

ocenił(a) serial na 10
czerwona_pantera

Mi się wydaję że Dexter powie Deb o tym ,że Travis porwał mu Harisona i ,że nie mógł tego znieść że seryjni zabójcy czepiaja sie jego rodziny,że nie zniesie kolejnej straty itd. Deb mu wybaczy,zrozumie (pomyśli że to jednorazowe wykroczenie xD) czy coś w tym stylu

ocenił(a) serial na 7
Anabell9

A następnie i tak będzie go podejrzewać, i dopiero będzie musiał ją przelecieć, żeby stwierdzić, że musi jej o tym powiedzieć....
blabla

użytkownik usunięty
wiesiek_madrala

też bym chciał przelecieć swoją siostrę

ocenił(a) serial na 7

Każdy kiedyś chciał, nie przejmuj się. Bądź gotowy.

ocenił(a) serial na 9
Anabell9

ale może też skojarzyć fakty . przecież kosciół był widocznie przyszykowany na morderstwo , z resztą sama była świadkiem pomieszczenia , w którym zabito tego gościa w 5 sezonie . może skojarzyć i nie łatwo bd Dexterowi z tego wybrnąć .:)

ocenił(a) serial na 9
Anabell9

Jednorazowe wystąpienie? Cały pokój przygotowany, widać było, że to nie morderstwo w afekcie, widac było, że to jakiś rytuał plus spokój na twarzy Dextera oraz szybkie, celowe trafienie nożem... Debra musiałaby być idiotką, żeby uwierzyć w to Dexterowi, a jak wiemy idiotką nie jest. To nie przejdzie. Tak jak pisała Monika_981 - tam wszystko było doskonale przygotowane pod morderstwo. Wg mnie Dexter nie będzie miał innego wyjścia jak przyznać się Debrze - jedyne, co może zrobić to zmniejszyć liczbę morderstw, ściemnić, że zaczęlo się u niego po śmierci Rity i wyjaśniać, że morduje tylko takich, co to krzywdzą niewinne kobiety. Ale to tylko takie gdybanie.

użytkownik usunięty
czerwona_pantera

Kontynuując ciąg pomysłów z filmiku - być może okaże się, że Debra też jest seryjnym mordercą ;)
Na pewno będzie jakiś morderca niemal-równy Dexterowi. Wyróżniający się motyw przewodni. Pewnie też ze dwa motywy poboczne. W 12 odcinkach po 40 parę minut każdy nie można opowiedzieć zbyt wiele. Liczę na dużą dynamikę akcji.
Może pojawią się nowe osoby w obsadzie??

ocenił(a) serial na 5

mi się wydaje że polecą jak w książce i żadnych fajerwerków nie będzie

ocenił(a) serial na 7

Jest zbytnią kretynką, by być chociażby jednorazowym mordercą.
Nie rozszerzam, bo kto jej nie lubi, ten wie, dlaczego, a ten, kto lubi - pożre mnie w potrawce.

użytkownik usunięty
wiesiek_madrala

A ja jestem ciekaw pomimo, iż darzę postać Debry sympatią :) Także rozwiń proszę "dlaczego"!

ocenił(a) serial na 7

W skrócie, to uważam, że nie byłaby w stanie ogarnąć tej profesji ani od strony technicznej, ani (co ważniejsze) - emocjonalnej.

użytkownik usunięty
wiesiek_madrala

OK, ale jestem ciekaw dlaczego określiłeś ją mianem "kretynki". Napisałeś " (..) kto jej nie lubi, ten wie (..)" - tak, jakby to było wręcz (za przeproszeniem) oczojebne.
Może nie być 'w skrócie' :)

ocenił(a) serial na 7

Przy chwili czasu odpowiem, teraz tylko oznaczam wątek, żeby pamiętać.

ocenił(a) serial na 7

Chyba mi się nie chce nie w skrócie. Debra jest typowym nieogarem, nie jest w stanie poradzić sobie z własnymi emocjami, rucha się z kim popadnie a potem nie może tego znieść... itd. Nie wyobrażam sobie jej metodycznie krojącej zwłoki, a następnie udającej się z obecnym kolesiem na romantyczną kolację, gdyż jej wrażliwe serduszko by tego nie zniosło. Dlatego właśnie napisałem, że kto jej nie lubi ten wie... dla mnie to JEST oczojebne.
Poza tym jestem pod silnym wpływem skończonego właśnie 4. sezonu Breaking Bad i "Dexter" wydaje mi się z tej perspektywy maślany, banalny, przewidywalny i nudny. Choć wiadomo, że jak wypuszczą kolejny sezon, to się skuszę. Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
wiesiek_madrala

Wybacz, ale argument "nie chce mi się" jest dość przykry. Niemniej rozumiem mniej więcej co masz na myśli.
Dając się jednak ponieść fantazji (ponieważ sam oceniam ten pomył jako bardzo mało prawdopodobny), Debra mogła być do tej pory celowo w taki sposób prezentowana. Gdyby głównym bohaterem w tym serialu nie był Dexter, to on sam widziany oczami innych też jest w sumie mało ciekawy i taki typowy "Lab Gig". Jeżeli scenarzyści chcieliby coś takiego wprowadzić do serialu, to przypuszczam, że pokazaliby wówczas Debrę od zupełnie innej, nieznanej i niewidzianej do tej pory strony.
Jednak tak jak pisałem - sam głęboko w to wątpię.

ocenił(a) serial na 7

""""""Jeżeli scenarzyści chcieliby coś takiego wprowadzić do serialu, to przypuszczam, że pokazaliby wówczas Debrę od zupełnie innej, nieznanej i niewidzianej do tej pory strony. """""" Racja, niemniej też sobie tego nie wyobrażam. Wybacz niechciejstwo, ale dla mnie tłumaczenie tego jest mniej-więcej jak mówienie o maślaności jako głównej cesze masła.

ocenił(a) serial na 10
czerwona_pantera

mam nadzieje że to żadnym snem się nie okaże ;/

ocenił(a) serial na 8
czerwona_pantera

Ten temat był już tyle razy wałkowany, wystarczy poszukać..

użytkownik usunięty
czerwona_pantera

W sumie jeszcze jedno - co z tym stażystą Masuki, który robił grę komputerową o seryjnym mordercy, którą Dexter skrytykował, i który ma u siebie w mieszkaniu przedramię+dłoń ze sprawy Ice Truck Killer jeszcze z pierwszego sezonu???

ocenił(a) serial na 8
czerwona_pantera

A ja mam pytanie odnośnie tej ręki którą dostał Dexter w ostatnim odcinku od pracownika laboratorium policyjnego. Co o tym myslicie?

ocenił(a) serial na 8
ryba_86

wlasnie! co z ta reka? o co w ogole chodzi?

Kepke333

Sezon z Morderca z ciężarówki-chlodni. Masz zaległości ;]

użytkownik usunięty
czerwona_pantera

Relacja Deb i Dexsa się zmieni na 100% a co ona z ta widzą zrobi to już inna sprawa okaże się we wrześniu.

ocenił(a) serial na 8

Mi osobiście ręce opadły,kiedy się okazało,że Deb rzeczywiście kocha się w Dexterze,a kiedy przyłapała go w killroomie to szczena mi opadła do samej ziemi. Jestem cholernie ciekawa jak z tego wybrną. Mam tylko nadzieje,że zrobią z tego coś na prawdę ciekawego,nie mam ochoty oglądać ich ckliwego,farmazoniarskiego pożycia.

ocenił(a) serial na 8
grooshya

w sumie było do przewidzenia, że Deb w końcu dowie się o wszystkim

ocenił(a) serial na 8
mortallove

Jest kilka opcji. Albo Deb zaakceptuje "wybryki" Dextera i cały sezon będzie się z nim bić o wartości moralne, albo go wsadzi za kratki i zmieni się cała forma serialu.

ocenił(a) serial na 9
czerwona_pantera

Uprzejmie donoszę co następuje:
" Zawsze myśleliśmy, że kiedy Deb się o Dexterze, to będzie koniec gry. Dlatego staraliśmy się to opóźnić. W tym roku doszliśmy do wniosku, że trzeba wywrócić rzeczy do góry nogami. Możemy pobawić się bez trzymanki. Możemy myśleć troszeczkę inaczej. Musimy się zmierzyć z otwartym tematem. Będzie potem dramatycznie, ale mamy przecież tylko jeszcze dwa sezony, i w tym czasie musimy zmierzyć się z tym konkretnym problemem" to powiedział David Nevins

*ma byc sezon 7 i 8

* ogłaszają jeszcze że Deb, bardzo zajrzy za kurtynę i będzie w głębokim szoku

O Lusie:

" nie bardzo wiemy co z nim zrobić, bo jeszcze nie mieliśmy w filmie takiej postaci. To zupełnie nowa postać i bardzo ciekawym będzie odkrywanie kim jest i co robi. Lubię Luisa, jedak ma ona pewne problemy, z którymi się musi zmierzyć. Ma jakieś osobiste sprawy, w któe jakoś jest zamieszany Dexer, ale nie jest BIG BAD ONE tego sezonu(!)"

O miłości Debry do Dextera

" Rozmawialiśmy o tym od 2 sezony, bo uzupełniało by to świetnie osobowość Deb. Zawsze bardzo kochała Dextera. Chodził nam ten temat po głowie od 2 sezonu, w końcu trzeba to pokazać."

i jeszcze takie fakty:

* są jeszcze dwa sezony i tan ma nie jako być wstępem w jakiś sposób do finału

* Czy Deb powie Dexterowi, że go widziała ?

*Czy Deb go kocha jak mężczyznę?

* Jak zareaguje Dexter? itp

To mają być główne tematy sezonu.

Ze strony http://screenrant.com/dexter-season-7-spoilers-deb-aco-144333/all/1/

Jak zwykle 0 konkterów. Oprócz tego o Luisie.

Tłumaczenie moje.

ocenił(a) serial na 9
spines

I jeszcze, na pyt czy Dex umrze

" Wiele osób uważa, że to najlepsze zakończenie, ale my nie jesteśmy pewni"

ocenił(a) serial na 10
spines

przecież Dexter widział Deb, więc nawet nie musi mu mówić, że go widziała. noo, gdyby Dex umarł;... to by było dramatyczne, cholernie dramatyczne i tragiczne, ale jednak... najlepsze.

czerwona_pantera

Pewnie go nie wyda ale zakładam że chyba odejdzie z pracy w policji a ona jakoś będzie kryła jego wyskoki.
Albo po prostu ściemni ją że Travis to jedyna jego ofiara - i ona jakoś na pokrętny sposób go zrozumie (w końcu chciał porwać i zabić jego syna).

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

Łaaaa !!!
Dopiero oglądnąłem ostatni odcinek 6 sezonu i jestem nieźle zajarany - baa - powiem więcej, nie mogę się doczekać 7 sezonu :) !
W żadnym ze wcześniejszych sezonów nie byłem aż tak ciekawy następnego.
Pozostało tylko czekać, a w mojej skromnej opinii wydaje mi się że Dex powie Debrze całą prawdę.
Ponadto Deb wyzna mu miłość i pewnie przyrzeknie że nigdy nie wyjawi jego tajemnicy, bo przecież jakby nie było w pierwszym sezonie to właśnie Dex uratował Jej życie.

Nie mogę się doczekać :) !

ocenił(a) serial na 10
czerwona_pantera

zakochałam się.. żaden serial jeszcze nie wzbudził we mnie takich emocji jak ten. Szkoda, że jeszcze tylko dwa sezony będą, co ja póżniej zrobię?!
Mam nadzieje tylko, że Deb nie będzie z Dexterem, jakos nie podoba mi się ten pomysł.

ocenił(a) serial na 9
czerwona_pantera

szok a moze go zrozumie , a moze wlaczy ja do swojego jednoosobowego zespolu ....

ocenił(a) serial na 10
e0d0z0i0

Mnie się wydaję, że Debra która ma spore problemy w pracy i poważne zaburzenia emocjonalne, zwyczajnie "zeświruje" po tym co zobaczyła. Będzie się gibać na krzesełku jak żyd robić miny jak z Egzorcyzmów Emily Rose, a dexter będzie ją karmił papkami. Z Miami metro na pewno odejdzie.

ocenił(a) serial na 9
nillvo

ciekawa teoria , ale wydaje mi sie z deb jest zbyt twarda zeby ze swirowac , zrobila by juz tak po chlodniarzu i tych wszystkich jest ''nieudanych facetach '' predzej bedzie plakac ze nie tak wychowywal ich harry jak zawsze zreszta ;P