PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=587948}

Do dzwonka

2010 - 2011
4,3 2,1 tys. ocen
4,3 10 1 2112
Do dzwonka
powrót do forum serialu Do dzwonka

Myślałam że szczyt badziewia na Disneyu to Hannah Śmochtana i Jonasy, ale polscy twórcy pokazali że disneyowskie produkcje mogą spaść niżej niż na dno. Ten serial jest żałosny. Fabuła.....o niczym....baaa....jej wogóle nie ma ! Aktorstwo na poziomie chodnika. A pozatym serial w prównaniu nawet z Miley Hanną Śmochtaną, nie jest nawet trochę śmieszny. Jedno wielkie dziadostwo, oby jak najszybciej się skończyło. Ocena oczywista 1/10.....bo zera niestety dać nie można.

christinearron

nooo...nędzna, polska wersja kijowego serialu ,,gdy zadzwoni dzwonek".
Fabuła o niczym ! Od tych debili to już nawet ja lepiej gram- i to na szkolnych przedstawienie. Jak oni grają ! Tak sztucznie...ehh...1/10

christinearron

Popieram. Tandeta i kicz do kwadratu zasłużone na 1. Nie ma z czego śmiać tylko płakać. To coś robi dzieciom wodę z mózgu.

christinearron

ja uważam, że w końcu np. amerykańska czy angielska wersja nie byłą wcale lepsza.

ocenił(a) serial na 8
christinearron

Ja się kompletnie z wami nie zgadzam! Dla mnie ten serial jest o wieeeeele zabawniejszy od pozostałych produkcji disneya. Zresztą to jest dopiero pierwszy polski młodzieżowy serial, dobrze, że chociaż jest jakiś polski akcent na tym kanale. Mimo, że trwa tak krótko zawsze jest chociaż jeden moment, gdy się szczerze zaśmieje :D

ocenił(a) serial na 1
kamiilion

Najgorszy w tym badziewiu jest ten sztuczny śmiech publiczności, który pojawia się w eterze za każdym razem gdy bohaterowie powiedzą cokolwiek. Co za żenada ! Hannah Montana przy tym to arcydzieło.

christinearron

Cóż - różowo-disneyowski szjas w polskich warunkach- z tego nie mogło powstać nic dobrego

christinearron

Nie podoba mi się ten serial. Strasznie krótki i bez żadnej fabuły. Spodziewałam się czegoś lepszego.

użytkownik usunięty
christinearron

popieram kamiilon! podoba mi się ten serial .. może nie jest tam jakiś arcygenialny, ale na pewno jest lepszy niż ta amerykańska wersja z Demi Lovato ;E. .. Najfajniejsi są: Seba, Mati i Natka... reszta może być .. tyle mam do powiedzenia, pozdrawiam ;p

ocenił(a) serial na 10

też się zgadzam z LiberianGirl1631 i kamiilion serial bardzo fajny i ciekawy ;P

ocenił(a) serial na 1
anka970421

Ten serial jest beznadziejny. Młodzierzowy ???? Chyba tylko w chwilach kiedy postacie starają się na siłę trochę bardziej luzacko wyrażać, typu Seba zamiast Sebastian itp. Najbardziej wkurzające są chwile w których publiczność pęka ze śmiechu, chociaż nie wiadomo z czego tak naprawdę się śmieją. Publika śmieje się gdy ktoś powie np. niewarzne. Czy to jest śmieszne ? To jest żenada ! Serial się może podobać komuś, pod warunkiem że ma macx 16 lat i niewiele rozumku w głowie bo podoba im się Natka i Seba który wygląda jak anorektyk. Porażka !

użytkownik usunięty
wojciechcejrowski02

wiesz, o gustach się nie dyskutuje!

ocenił(a) serial na 1

anka970421 nie wypowiadaj się może więcej na tym temacie. Pisząc że 'Do dzwonka" to pierwszy prawdziwy serial dla młodzieży tylko się ośmieszasz. Dorabiasz bzdurną ideologię do bezbarwnego, beznadziejnego i nudnego serialu. A chodzi w nim o to co w Hannie Montanie i Słonecznej Sonny. Serial powstał tak naprawdę tylko po to aby na siłę wypromować kolejne młode gwiazdy. Oglądając serial widać kto jest najbardziej lansowane. To odtwórcy ról Agi, Domi i Seby czyli Iga Krefft , Agnieszka Doczyńska i Marcin Tuski. Najwięcej scen jest właśnie z ich udziałem. Pozatym wystąpili chyba we wszystkich możliwych odcinkach które do tej pory wyemitowano. O to w tym głupim serialu chodzi o wylansowanie kolejnych beztalenci. O gusstach się nie dyskutuje, ale jeśli ktoś lubi ten serial, to oznacza że gustu nie posiada.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

obejrzałam pierwszy odcinek z ciekawości co to za serial, który gdzieś na której ze stron reklamowali i uważam, ze zmarnowałam 3 min czasu, do tego jeszcze te podłorzone "śmiechy" w scenach które wogóle mnie nie rozśmieszały nie oglądałam disneyowskich seriali hanah montanah czy jak pisze poprzednik słoneczna sonny więc nie mogę porównać ale to moje zdanie każdy może mieć inne w każdym razie Polsce się nie udało zrobić z tego serialu coś ciekawego,nudy i tragedia

ocenił(a) serial na 1
XxXeweXxX

Widzę że nastąpiła kolejna fala ignorantów;p A przepraszam że zapytam? Na jakim programie emitowany jest serial "Do dzwonka"?! Na Disney Channel! Programie dla dzieci i nastolatków! To nie mają być żadne wybitne seriale! One mają zaspokoić gusta dzieciaków a nie ludzi którzy uważają że wszystko co pochodzi od DC to badziewie. Te seriale mają służyć temu żeby się wyluzować i rozerwać. Uważam że "Do dzwonka" daje radę, chociaż oczywiście sztuczna gra niektórych z tych młodych aktorów aż razi po oczach, wcale nie zaprzeczam, ale uważam że nasza wersja jest lepsza niż amerykańska. I od razu wyjaśnię: Nie jestem osobą której można wcisnąć byle co. Jestem świadoma że połowa tych serialów to czysta komercja, jednak czasami zdarza mi się oglądnąć coś z Disney'a i wcale się tego nie wstydze. Jedynie co ta Hannah Fontanna mnie drażni, bo gdzie się obejrzę to wszędzie widzę jej papę. Może następny polski serial DC będzie lepszy a z czasem "Do dzwonka" może się polepszy. Pożyjemy zobaczymy...

ocenił(a) serial na 1
Lola140392

To że o gustach się nie dyskutuje, jest nieprwdą. Warto o nich rozmawiać. Ja sam osobiście obejrzałem kilka odcinków i sam nie wiem co mam powiedzieć. To jest mieszanka najbardziej nieudanych dowcipów z polskich Kiepskich z.....nie wiem czym. Mógłbym zrozumieć, że kogoś rozwesela ta produkcja. Tylko najpierw musiałbym zrozumieć, co jest w nim takiego zabawnego ? Może to wymuszone, sztuczne gagi i drętwy humor ? Nie mam zielonego pojęcia ! Bo nawet najsłabsze odcinki Świata według Bundych i Hanny Montany (która zbyt dobrą komedią nie jest), są śmieszniejsze od tego cośka. Ale te wady są niewielkimi minusami. Prawdziwa tragedia jest wtedy, gdy ktoś taki jak ja, dowiaduje się że tak słaby serial, naprawdę się komuś podoba. Lola140392, pisząc kim nie jesteś pomyliłaś się. A autorka postu ma chyba rację. Ten serial został stworzony dla pokolenia "bananowej młodzierzy", którą bawi i śmieszy byle co. To przykre. Gusta filmowe młodych stają się coraz bardziej prymitywne.

ocenił(a) serial na 1
wojciechcejrowski02

Do dzwonka z czasem się polepszy ? Cuda się zdarzają, ale nie warto na nie liczyć.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

To jest tak żałosne że aż nie da się tego obejrzeć bez wymiotowania. To serial dla jakichś debili ! Wszscy się śmieją bo ktoś się przewrócił a nawet nie było tego widać na ekranie. Żenuła normalna.

kamerun5

Ej ja nie wiem czemu tak się oburzacie. Jak ktoś już tu napisał Disney Channel to kanał dla dzieci młodzieży i czyż właściwie nie każdy serial na tym kanale (Hannah Montana, Czarodzieje, Słoneczna Sonny czy polskie Do Dzwonka) to jest w sumie nie za wymagający, lekki w odbiorze o trochę o niczym? Tak jak i amerykańskie seriale takie są tak i polski. Jeden Disney Channel i jeden sposób na zarobienie kasy, proste. Ale to moje zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać i to uszanuje, do widzenia :).

ocenił(a) serial na 3
Lola140392

Dla jakiej młodzieży? JA mając 15 lat zaliczam się do tej młodszej części "młodzieży", a jak widzę, że moja 10-letnia siostra ogląda DC wychodzę z pokoju. Ten program jest zarezerwowany tylko dla dzieci, dla nikogo więcej. Już wolę włączyć sobie porządnego Foxa z jakimiś kryminałami, The Wire, lub pobrać kolejne Gore, niż marnować czas na czymś tak żałosnym. I wcale nie mam jakiejś niechęci do bajek i kreskówek, bo dalej lubię sobie zachaczyć o CN, kiedy lecą kreskówki z mojego dzieciństwa - chociażby Ed Edd n Eddy, lub Krowa i Kurczak.

Te "do dzwonka" to chyba najgorsze co mogą puszczać. Najbardziej wkurzające jest i tak dla mnie jak te "bajeczki" lansują mózgi młodszych, oraz starszych widzów - oczywiście oglądających razem z dziećmi. O co mi mianowicie chodzi? O to, że tak jak oni zachowywałem się w pierwszych 3 klasach podsawówki. Kształtują sobie obraz "odpowiedniego gimnazjum", niektórych mając za... "kompletnych demolizantów". Oto przykład - Nie macie pojęcia jak moja 10-letnia siostra była oburzona, kiedy 3 dni temu wróciłem pijany z sylwestra. Gdyby w programach DC takie coś się zdawało i wcale nie budziło jakiegoś ogromnego poruszenia, jak kłamstwo w Domisiach sama by mnie pewnie obroniła, "bo to normalne, mamo, zostaw go w spokoju". No i jeszcze kolejny - ile na mieście można zobaczyć osób ubranych ala Justin Bieber, lub właśnie Jonasi? Mówię tu o rurkach, długich włosach itp. Właśnie, trudno. Dokładnie tak wyglądającą osobę znam tylko jedną i to z widzenia. Teraz mi wszyscy wmawiają, że na taki styl jest moda. Bo zauważyli to właśnie na DC, gdzie połowa bohaterów tak się ubiera.

Gra aktorska leży, sztuczny podkład śmiechu ( to jest tak nisko budżetowe, że napewno nie wynajęliby prawdziwych osób, oraz nagrania ich śmiechów w danych momentach ) w kompletnie bezsensownych momentach.

- Co tam, Seba?
- A nic, spodnie mi się popruły.
*HAHAHAhahahahahhaha....*

Fabuła... nie wiem, czy jakakolwiek może być w 5 minutowych odcinkach, ale jeśli chodzi o sytuacje, które się tam dzieją - to to samo. Kompletny brak pomysłów, dodatkowo nierealne. Nie wiem tak szczerze kto to pisał i wolę nie wiedzieć.

Nie polecam. Mimo to, serial nie jest jakimś kompletnym chłamem. 3/10

ocenił(a) serial na 1
Vedkonner

Okej okej, zmieniłam zdanie. Tamten komentarz napisałam rok temu mając nadzieję że "Do dzwonka" naprawdę się "polepszy", niestety zawiodłam się, chociaż na dobrą sprawę powinnam się tego spodzewać... W końcu większość polskich seriali to chłam. A obsada tego głupawego serialiku bardziej niż grać, potrafi irytować. I jak ktoś zaczyna mówić o nich "gwiazdy", to rzygać się chce... Jakie z nich gwiazdy ja się pytam? Macie racje: zwykłe gówno i tyle;p

ocenił(a) serial na 3
Lola140392

Żaden serial się nie polepsza, jedynie zgarsza. :)

ocenił(a) serial na 1
christinearron

Na szczęście trwa tylko 5 min.

ocenił(a) serial na 1
Wonsski

Ten serial jest idiotyczny i kiczowaty a fabuły brak.

ocenił(a) serial na 1
emillo97

emillo97 daj więc tej pseudo-komedyjce ocenę na którą zasługuje, czyli piękną jedynkę.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

jakbyś nie zauważył dałem i to już wczoraj.

ocenił(a) serial na 2
emillo97

Słabizna totalna ! Ja nie rozumiem komu się to może podobać ?

ocenił(a) serial na 1
michela81

Zauważyliście ? Temu badziewiu ocena idzie w górę. Czyli jednak pokemony nie śpią.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

Pokemony i plastiki budują armię...hahahaha:-)

ocenił(a) serial na 1
emillo97

Kurcze, trzeba by coś zrobić. Niedługo to coś będzie miało średnią 6,0.

użytkownik usunięty
christinearron

Dałam temu jedynkę. Może nie pójdzie aż tak szybko w górę

christinearron

zamiast oglądać seriale na DC i wykłócać się czy to fajne czy też nie to ja wole poświęcić czas seriolom takich jak: Plotkara, Pamiętniki Wampirów, 90210 itp. Na Disney Channel podoba mi się bajka "Fineasz i Ferb" i na tym się kończy. Wiem, wiem to dla dzieci, ale lubię to nawet oglądać.

ocenił(a) serial na 1
patt23r

Przecież to shit niewiarygodny. Gustu nie masz ?

christinearron

Na moje nie powinnaś wyrażać się na forum, nie potrafisz zaakceptować fakt, że coś się komuś może podobać i przy tym obrażasz go za to, że to lubi... Mi się nie podoba "Do dzwonka" i uważam, że jest to beznadziejne, nie kompentując grę aktorską... i nie będę przezywać innych, którzy to lubią od "pokemony", "bezguście" itp. Przepraszam, ale to też ludzie...

ocenił(a) serial na 1
patt23r

Bo to jest forum dyskusyjne wiochmenko ! I tu się wyraża opinie.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

Ona mówiła że lubi oglądać Fineasza i Ferba a nie to. A Fineasz i Ferb jest spoko.

christinearron

wyraża się opinie, nie obrażając innych, a po 2 czytaj dokładnie co inni piszą, a nie poźniej naskakujesz na ludzi.

ocenił(a) serial na 1
patt23r

Ja też tego nie lubię ale nie obrażam innych w przeciwieństwie do niektórych...

ocenił(a) serial na 1
emillo97

Spoko, ale to irytuje że ma wciąż ocenę powyżej 5.

ocenił(a) serial na 1
christinearron

Nie no, normalnie ręce opadają. Średnia ciągle rośnie. Jeszcze trochę i to coś będzie miało średnią wyższą niż Świat według Bundych.

christinearron

Ja się teraz boję przyznać że nawet mi się to podoba;-)
Ja to traktuje jako taki serial komediowy
Coś w rodzaju skeczy,nic specjalnie się z sobą nie wiąże to co było w innych odcinkach.
Nie wiem do czego to porównać żebym mógł się odnieść, dla mnie to jak każdy sierialik komediowy niewymagający niezmuszający do głębszej refleksji.
W takim razie ja nie rozumiem jak to ma niby wyglądać żeby to było śmieszne z większym polotem.
Jest takie jakie powinno być.

ocenił(a) serial na 1
jezi86

Ty się chyba z macałeś przez ścianę z jakimś przygłupem, bez urazy. Ale gdzie ty tu widzisz cokolwiek śmiesznego ? Miała być niby komedia a wyszła chałomedia. Nie ma nic śmiesznego w tym serialu. I powiem ci, że tak, masz się czego wstydzić.

christinearron

Ja nawet nie mam kablowki tylko brejdak takie rzeczy ogląda i też sobie oglądałem i tak uznałem że da się obejrzeć i momentami śmieszne.Ja każdy serial komediowy traktuje jako nic niewymagającego o demnie. Nie rozkminiam nad tym czy ma to jakieś głębokie wartości czy tylko aby kase zarobić.
I hooj niech się dzieci lansują poprzez ten serial nie masz co im zazdrościć trzeba zająć się sobą a nie pluć jadem na wszystko. Ja sram na te rankingi z filmweba jak to i tak nic nie odzwierciedla.Żeby śledzić i się wkoorwiać że coś ma wyższą ocenę niż serial który się podoba.

ocenił(a) serial na 1
jezi86

Fajne masz te podejście, ale to jest straszne bo ten serial jest kompletnie NIEŚMIESZNY. Nie wiem co/kto jest głupsze/głupszy ? Ten serial, czy osoby, śmiejące się z tego serialu chociaż on wcale nie śmieszy ?

użytkownik usunięty
patt23r

Uwielbiam pamiętniki wampirów, ale sitcomy AMERYKAŃSKIE i bajki (nie licząc Akwalansu) z DC też mi się podobają, natomiast do Dzwonka to mogiła. Oczywiście to mój komentarz i szanuję ludzi, którzy to lubią

użytkownik usunięty
christinearron

Hannah Montana i te inne amerykańskie sitcomy (niektóre lubię, a inne nie) mają jakąś fabułę, a ten Do Dzwonka to tylko kompromituje się szczególne trwaniem odcinka. Zawsze puszczają jednocześnie 2 odcinki, które niby razem trwają 10 min, czyli 1 odcinek powinien trwać 5 min, a trwa 2 - 3 min. Wnerwia mnie też ten śmiech na sali. Z czego mam się niby śmiać, lubię nawet bajki typu Fineasz i Ferb, a nie to. A ci co grają w tym serialu to .... sztywni i w ogóle ŻENADA.

ocenił(a) serial na 1

nazwa tej dyskusjii idealnie określa ten serialik. gdy go oglądałam wnerwiło mnie kompletnie WSZYSTKO a w szczególności gra Igi Kreft która robi z siebie wsioka <cokolwiek to jest>.

użytkownik usunięty
frodowood

no właśnie ta iga tylko pogorszyła.

christinearron

dajcie spokój to żałosne . ja jak to pierwszy raz zobaczyłam to nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać -.-
poza tym czasem jak czekam z siostrą na jakiś odcinek innego serialu a to badziewie leci wcześniej, to śmiać mi się chce bo nawet często nie rozumiem co ci amatorzy wgl tam mówią!! <hahaha> już lepiej zagrałaby nawet moja babcia czy nawet mój pies hahah

ocenił(a) serial na 1
madziulek92

Nie przeceniasz czasem umiejętności swojego pieska ;) ?

christinearron

xD oj tam oj tam hehe :))