PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 38 tys. ocen
8,0 10 1 37595
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Mam prośbę. Jeśli ktokolwiek dowie się czy już coś wiadomo o 3 sezonie bardzo prosiłabym o zamieszczenie dodatkowych informacji. Z góry dzięki.

ocenił(a) serial na 9
eowine

Mimo, że po drugim sezonie dużo bardziej polubiłem serial to jednak nie chciałbym trzeciego sezonu. Linden wyraźnie się ociągała i wreszcie zadecydowała, że po złapaniu mordercy wyjedzie. Więc teraz nawet nie jechała obejrzeć zwłok, więc nie miałaby powodu do zatrzymania się tutaj. A bez Linden serialu być nie powinno. Więc lepiej zachować dobre wrażenia po tych dwóch seriach

Diretto

Sorry ale nie pytałam o opinię czy ktoś chcę drugi sezon, tylko o to czy decyzja zapadnie na tak czy na nie.
Osobiście serial mi sie wybitnie podobał i przez grzeczność nie skomentuje twojego postu.

ocenił(a) serial na 9
eowine

Wiem o co pytałaś. A ja wyraziłem swoje zdanie, że lepiej żeby nie było 3 sezonie.
Także nie denerwuj się, bo jeszcze niechcący krzywdę sobie wyrządzisz.
Pozdrawiam.

Diretto

Powiem tak nie używaj tak często tak przewidywalnego sarkazmu bo się zmęczysz XD
Dla twojej wiadomości byś mogła zasnąć w nocy powiem, że z takimi odpowiedziami jak twoja spotykam sie codzinnie i nie robią na mnie zadnego wrazenia gdyz idiotów jest sporo i po co ma sie denerwować.

Nie wiem tylko po co narzucasz mi swoje zdanie?
Masz misje zbawiania swiata od the killing? co za fanatyzm XDD

ocenił(a) serial na 9
eowine

Zmęczyłem się - owszem, ale czytaniem twojego komentarza. Współczuję takiego myślenia.

Diretto

a cóż ci już pozostało w tym swoim nędznym życiu XD
Jak nie wierzysz przeczytaj jeszcze raz, narzucasz mi swoje zdanie choć cie o to nie pytalam.
Taktu nie masz za grosz. Taka prawda. XD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kaczkulec

Mam gdzies jej zdanie. Niech se ma co chce. Ja sie o to nie pytalam. Laska sie narzuca i wyskakuje jak gunka z majtek co ona uwaza.
A mam to gdzies niech babci zamelduje ja pytalam czy wie czy nie wie a nie co o tym sądzi.

ocenił(a) serial na 9
eowine

O Boże, o takie duperele się czepiasz eowine? Po prostu wyraził/a zdanie, że osobiście nie chce trzeciego sezonu. Czy to jest jakiś trolling? NIE! Swoim zachowaniem to ty mi właśnie trolla przypominasz. Pamiętam jeszcze jak obrażałaś ludzi, którzy oglądają filmy z napisami. Bez komentarza...
Btw, w sumie ja też nie chcę 3 sezonu, bo wszystko już się wyjaśniło, wszystkie wątki również się zakończyły, więc nie wyobrażam sobie, o czym miałby być kolejny sezon. No dobra, nowa sprawa, ale co z innymi wątkami?
A żeby cię już bardziej nie denerwować, to słyszałem, że ponoć 2 sezon miał małą oglądalność, więc możliwe, że trójki nie będzie.

ocenił(a) serial na 9
czlowiekfrank

No dobra, teraz się dowiedziałem, że ekipa ma gotowy scenariusz na nową historię, to sorry, mam nadzieję, że będzie ona również sensowna. Pod warunkiem, że AMC jednak da szansę na trójkę.

czlowiekfrank

taaa ależ jesteś na bieżąco. I jakie głębokie poglądy....

ocenił(a) serial na 8
eowine

XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD

ocenił(a) serial na 6
eowine

ja zaczęłam oglądać pierwszy sezon i jestem na końcówce. na drugi juz nie mam siły. nie podoba mi się ten serial jest nudny, dłuższy się i postacie są bez wyrazu a akcja est mdła. a to dziwne bo lubie kryminały.

ocenił(a) serial na 9
ypaulina

Ja myślałem inaczej gdy oglądałem pierwszy sezon, niemniej jednak możesz odebrać takie uczucie. Ale zmień zdanie. Przeczytaj gdziekolwiek recenzje. Wszędzie piszą, że drugi sezon jest lepszy od pierwszego. I to jest prawda. Drugi ejst bardziej wciągający, lepsza akcja jest, poznajemy bardziej Rosie. Jest naprawdę dobry. Obejrz, nie pozałujesz.

ocenił(a) serial na 6
Diretto

najpierw skończę 1. a później zobaczę. Mam nadzieje że będzie jak piszesz ;)

ocenił(a) serial na 9
ypaulina

"nudny, dłuższy się i postacie są bez wyrazu "
z całym szacunkiem, ale większych pierdół dawno nie słyszałem. Jeszcze z dwoma pierwszymi zarzutami mógłbym się zgodzić, a właściwie poniekąd je zrozumieć, bo nie każdemu może się podobać tempo serialu, ale "postacie bez wyrazu" to już podchodzi pod profanację. Więc moim zdaniem, jeśli po pierwszym sezonie wyciągnęłaś takie a nie inne wnioski to nie masz po co się brać za kolejny.
A tak poza tym to autorce tematu chyba nie chodziło, abyśmy wyrażali swoje odczucia na temat serialu od tego jest kupa innych tematów na FW.
Pozdrawiam i krzyż na drogę ... Namaste :]

ocenił(a) serial na 6
gambitx7

takie jest moje zdanie co do tego serialu. Skoro tobie się podoba to mi nic do tego. Po prostu wyraziłam swoje zdanie. Ktoś tu jest bardzo nadpobudliwy :)
krzyż na drogę - dziecko kochane ogarnij się trochę z takimi słowami, bo nie masz prawa tak do mnie mówić/ pisać.

ocenił(a) serial na 9
ypaulina

Nie wiem co Cię uraziło w stwierdzeniu "krzyż na drogę" i o co ten bulwers? "róbta co chceta" Też jest w jakiś sposób obraźliwe? Jeśli jednak w jakiś sposób poczułaś się przez to dotknięta to przepraszam, nie było to moją intencją. Nie wiem też dlaczego sadzisz, ze jestem nadpobudliwy, bo czytam swój wcześniejszy post już trzeci raz i dalej nie mogę na to wpaść :]
Owszem, masz prawo do swojego zdania, a ja mam prawo się z nim nie zgadzać na tym chyba polega demokracja. Przedstawiłaś moim zdaniem najsilniejsze strony serialu jako te, które w Twoim mniemaniu są największymi wadami, więc stąd moja odpowiedź.
Piszesz, że lubisz kryminały, jestem więc ciekaw jakie tytuły wywarły na Tobie takie wrażenie, że The Killing wdaje Ci się pozycją słabą, bo wg mnie kryminałów nie czytamy/oglądamy po to, by dowiedzieć się tylko tego, kto jest mordercą. Czytamy je, by zachłysnąć się klimatem, wejść w niego i poczuć go w pełni. By poznać ludzi, ich zachowania, by spędzić z nimi kilka chwil. Chyba najsilniejsza stroną najlepszego kryminału ostatnich lat czyli serii Millenium Stiega Larssona nie jest akcja tylko fabuła i klimat?
Jeszcze raz pozdrawiam ... Namaste :]

ocenił(a) serial na 6
gambitx7

to twój ulubiony serial nie mój, więc nie wymagaj od innych żeby dzielili twoją fascynację. dla mnie jest mdły i tyle. PS tak zawzięcie bronisz tego serialu, że myślałam z początku , że jesteś nawiedzoną 15stką ;).

ocenił(a) serial na 9
ypaulina

Ten zamierzchły okres życia mam już za sobą :]
Dwa sprostowania
1. To nie jest mój ulubiony serial i nie wymagam abyś przyłączyła się do kultu ;)
2. Nie wydaje mi się abym też tak zawzięcie bronił The Killing bo jako serial ma on też swoje wady, jednak jeszcze raz powtórzę, największą zaletę serialu, jaką są wg mnie postacie nazwałaś mdłą stąd moja wypowiedź, no bo jak już dzielimy się odczuciami to każdy ma prawo. To tak jakbym nazwał postacie z Friendów mało śmiesznymi, z ciekawości zajrzałem na Twój profil :]
Dlatego też jak wspomniałem wcześniej skoro tak postrzegasz The Killing to nie widzę sensu aby oglądać drugi sezon, jak mi się coś nie podoba to robię dropp po trzech czy czterech odcinkach ...

ocenił(a) serial na 6
gambitx7

obejrzałam 12.

eowine

Zrobiliście bajzel z ważnego tematu. Wyraźnie było napisane, żeby podawać info,jeżeli ktoś będzie coś wiedział na temat 3 sezonu,a nie wasze opinie na temat serialu...je możecie schować do kieszeni.

omajgad

Właśnie dlatego rozmawiam dlaczego ktos mi zniszczył temat. Bo to ja zadałam pytanie.
A reszta wyraza i narzuca swoje opinie czy chce czy nie chce....

ocenił(a) serial na 8
eowine

Nikt tu nikomu nie narzuca opini a do wyrażania swojego zdania prawo ma kazdy ja tez :) :
Moim daniem sezonu 3 nie będzie bo jaki miałoby to sens? Sprawa skończona, morderca siedzi, serial się skończył i dobrze bo kolejny sezon byłby na siłę i pozostał by nie smak
A po za tym o czym miałby być o kolejnej sprawie? to już powinien być inny serial.

kaczkulec

1) po pierwsze juz wiadomo o czym bedzie sezon 3 czekamy tylko na zgode bo scenariusz jest
2) nie pytalam czy uwazacie ze powinien byc sezon 3 tylko jesli ktos bedzie cos wiedzial to daje znac
3) nie pytalam o wasze zdanie g**** mnie ona obchodzi, macie jakąś chcice to wyrazania wlasnych opini jak was sie nikt nie pyta? to jest narzucanie sie

ocenił(a) serial na 8
eowine

rozwalasz mnie normalnie hahahah

ocenił(a) serial na 9
kaczkulec

3 sezon? ja byłam pewna, że na 2 koniec i w sumie wydaje mi się, ze dobrze - świetny finał (aczkolwiek 1 sezon bardziej mi się podobał). Obawiam się, że jak to zwykle bywa w przypadku świetnych serialu, kolejny sezon może obniżyć poziom.

ocenił(a) serial na 10
bennja

Joel Kinnaman (detektyw Holder) w rozmowie z TVLine opowiadał o ewentualnym trzecim sezonie serialu. Czy dostanie on zamówienie?
Stacja AMC jeszcze nie podjęła decyzji o kontynuacji serialu, lecz Kinnaman jest do tego optymistycznie nastawiony.
- Uważam, że Linden i Holder dopiero się rozkręcają - czytamy w wywiadzie. Podkreśla, że musiałby być to w pewnym sensie restart, gdyż trzeci sezon byłby produkcją oryginalną, nieopartą fabularnie na duńskim serialu.

ocenił(a) serial na 8
eowine

"We're pleased to announce that we've reached an agreement with our partner AT&T to continue airing The Killing. We want to thank our loyal fans for your support." - z oficjalnej strony.

ocenił(a) serial na 8
mgR_Lobo

kur*wa to jednak nie dotyczy 3 sezonu tylko emisji pierwszych dwóch ;/

eowine

Skoro dwa sezony The Killing to marna kalka pierwszego sezonu Forbrydelsen to mogą skopiować i dwa kolejne.

CottonCrush

Można na to liczyć ale ten serial i tak już żyje swoim życiem dlatego można by oczekiwać i nowej historii.

eowine

Coś ktoś wie,jakieś oficjalne info,że będzie 3ci sezon?

avosette

Serial został anulowany po dwóch sezonach.

http://www.spoilertv.com/2012/07/the-killing-cancelled-by-amc.html

ocenił(a) serial na 9
elenkaa

Według mnie bardzo dobrze zrobili. Wyjaśniło się co się miało wyjaśnić ;]

użytkownik usunięty
eowine

http://blogs.amctv.com/the-killing/2012/07/amc-will-not-renew-the-killing.php

ocenił(a) serial na 9
eowine

Nie wiem czy już to ktoś pisał, ale może być tak jak chociażby z Damages, czyli zrobią kontynuację w innej stacji niż AMC czyli w małym skrócie Fox Television Studios zamierza zaproponować swoją produkcję innym stacjom telewizyjnym.

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2180406/AMC-The-Killing-cancelled-s easons-life-Fox-shops-murder-mystery-networks.html

gambitx7

Tak, ale to nawet nie aktualne. Twórcy serialu ogłosili, że mają do czynienia z serialem kultowym, są z niego dumni i kończą nad nim pracę.

eowine

kultowym? wtf? jak kultowym serialem można nazwać coś, co było niemal zerżnięte z oryginalnej produkcji.

Pajka01

Zostało tak nazwane i na szczęście nie muszę z tobą na ten temat polemizowac

eowine

Ja również się cieszę, gdyż z tego co zauważyłam w tym temacie, to do wszystkich masz o coś pretensje :) ale to zupełnie nieistotne. To była tylko i wyłącznie moja OPINIA, którą na FORUM wyrażać na szczęście można.

Pajka01

oczywiscie trzeba było to napisac.... lepiej ci?