PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 38 tys. ocen
8,0 10 1 37550
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Czy wie ktoś gdzie mogę obejrzeć trzy pierwsze odcinki czwartego sezonu? Niestety, szukam i nie mogę znaleźć.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Starrlight

Dziękuje za pomoc.

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

A z ciekawości, jak Ci się podoba serial? :)

Starrlight

jestem zachwycona! bardzo podoba mi się klimat, który towarzyszy podczas oglądania. główni bohaterowie również są świetni. zabójstwa interesujące, ale trochę zawiodłam się na zakończeniu sprawy Rosie. 3 sezon oceniam również na duży plus, jednak brak niektórych wątków z 1 i 2 sezon. :) a Tobie?

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

Czyli tak jak ja :) Na początku przyznam że jakos nie bylam nie wiem jak nastawiona, a do głównych bohaterów jakos obojetnie podchodziłam, no ale jak juz się 1 sezon obejrzy to sie przepada. Klimat niepowtarzalny i w żadnym serialu takiego nie widzialam, fabula wciąga podobnie jak relacje miedzy Linden i Holderem, z kazdym odcinkiem coraz bardziej cie to pochłania. A odnosnie zakonczenia sprawy Rosie, to zawiodlas sie bo domyslałas sie kto jest zabójcą? No a w 3 sezonie brak wątkow z 1 i 2 bo to nowy poczatek jak jest w tytule i chcieli isc na przod choc zabrakło mi własnie chocby wzmianki o wyroku dla wiesz kogo, rodziny nie pasowało juz pokazywac ale w jakiejs rozmowie miedzy bohaterami mogloby byc wspomniane jak sie sprawa potoczyła.

Starrlight

Mnie wciągnęło jakoś po 2-3 odcinkach 1 sezonu. Drugi już szybko zleciał, zaś 3 obejrzałam w praktycznie jeden dzień.
Nie do końca dlatego, że wiedziałam kto jest zabójcą. ;) Bohaterów, których byli zamieszani w śmierć Rosie nie wykluczałam, ale nie byli oni głównymi podejrzanymi. Zawiodłam się, ponieważ po ukazanej w 1 odcinku 1 sezonu, ucieczce Rosie przez las myślałam, że śmierć będzie bardziej drastyczna, przerażająca niż to co zostało ukazane w finale. Taką akurat mam opinie, chociaż finałowy odcinek jako całość bardzo mi się podobał.
Racja, nowy początek. Chociaż ta rozmowa byłaby bardzo dobrym pomysłem, który na pewno przypadłby mi do gustu.
A która sprawa bardziej ci się podobała? Rosie czy dziewczyn mieszkających na ulicy? :)

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

O kurcze w jeden dzień sezon to dalas czadu ;D ale przyznaje ze im wiecej odc sie objrzy tym bardziej nie mozna sie oderwac i potem stale się mysli jak sie dalej potoczy ja przynajmniej tak mialam ;)
Ja myślałam ze jej śmierc byla wynikiem jakiejs wiekszej intrygi, zaplanowana a wyszło wiemy jak.. przerażające bylo to że ona w życiu by nie przypuszczała ze moze zginac przez ta osobę i tak samo ta osoba nie zdawała sobie sprawy kogo zabija. to bylo wstrząsajace i dlatego taka bylam ciekawa jaką karę poniosła.
Akurat fabuła w 3 sezonie była bardziej wartka, ale chyba bardziej zaangazowała mnie sprawa Rosie, chociaz wątek polityczny byl troche nuzący i dlatego duzy plus dla 3 sezonu że sobie go odpuscili, a Tobie? I juz po finałowym sezonie? :)

Starrlight

no to u mnie tak samo! tak się nie mogłam oderwać, że musiałam jak najszybciej go pochłonąć. :D a do tego takie własne ,,śledztwo'', przypuszczanie kto jest mordercą.
racja, to co wskazałaś było akurat wstrząsające, ale jak dla mnie bezmyślne. jak można zabić kogokolwiek i w takim sposób? eh.
mi się akurat i ten i ten bardzo podoba, jednak nieco bardziej sprawa Rosie. chociaż zakończenie przeciwnie, 3 sezon jak dla mnie wygrało, pomimo iż cała ta sprawa ze znalezieniem zabójcy mogła nieco inaczej się potoczyć, w inny sposób znaleźć prawdziwego morderce.
niestety, z wielkim bólem, nie. nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę, ale mam problemy z chomikiem, dlatego jutro się tym zajmę. ale nie mogąc się doczekać obejrzałam już 10 minut i 1 odcinka bardzo mi się podobał! :D

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

No dla nas to jest nie pojęte zeby tak bezmyślnie zabić ale ta osoba zrobiła to dla miłości, chciala byc wreszcie szczęśliwa i w tej chwili było to dla niej jedyne wyjście, a kare dostała straszną juz gdy dowiedziała się kto to był..
Zgadzam się co do zakonczenia ze 3 sezon miał je lepsze niz 2, przeciez gdyby to się oglądalo na biezaco jak serial był nagrywany to wyobrazasz sobie to czekanie rok czasu na to co dalej? ;/ My teraz oglądajac mialysmy ten luksus ze konczac jeden sezon zaraz można było kolejny włączyć.
Mnie akurat sama osoba zabójcy nie zadowoliła do końca, bo kurcze to było przewidywalne, szczególnie po zabójstwie Pociska (gdy dzwoniła poinformowac Holdera ze wie kto jest zabójcą)
Mam nadzieje ze juz udało Ci się jakis odc. z ostatniego sezonu obejrzeć :)

Starrlight

SPOILER JEST.
W tym masz rację. :)
Nie wyobrażam, to byłoby okropne. Czekać rok na kolejny sezon, nie wiedząc co stało się dalej i snując własne wersje.
Ja się dopiero w ostatnim odcinku domyśliłam, gdy powiedzieli mu o swoich podejrzeniach. Wcześniej jakoś nie zwracałam zbytnio na to postać uwagi, jak się okazało nie słusznie. Chociaż osoba, która została zatrzymana jako morderca ( Joe) niezbyt mi pasowała tym bardziej jak wyszło, że w trakcie poprzednich zabójstw był na Alasce.
Ciekawi mnie ile jeszcze dziewczyn prawdziwy morderca zabił, ale to chyba się nie dowiemy, no chyba, że jest to w czwarty sezonie.
Tak, udało się! :D Nawet dwa i prawdopodobnie wieczorem obejrzę kolejne. Podoba mi się, bardzo. :)

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

A tu na filmwebie juz po obejrzeniu czytałam wlasnie komentarze ludzi którzy tyle czekali, jeszcze w Stanach maja szybciej wiadomo a u nas to trzeba jeszcze czekac za napisami. Ja teraz czekam za kontynuacjami 2 seriali, ale nie przeżyaam ich tak jak to było w przypadku The Killing ;D
Ja przyznajac się to gdzies przypadkiem przeczytałam kto jest zabójcą ale nie było to od samego początku jak zaczelam oglądac tylko gdzies w połowie, ale juz wczesniej zaczelam go podejrzewac, chociaż wierzyc mi się nie chcialo ze taka mądea Linden nic wcześniej się nie połapała.
W czwartym sezonie bedzie jeszcze o tym mowa, ale nie pamiętam czy była konkretna liczba podana.
No to super że juz oglądasz, szkoda mimo wszystko ze tak mało odcinków ale przynajmniej są dłuzsze no i dobrze że serial ma pęłne zakonczenie a nie jest jakiś urwany. Ciekawa jestem jak sam finał będzie Ci się podobał ;>

Starrlight

SPOILERY
No tak, Stany zawsze mają lepiej w takich sprawach. :D
A jeśli można wiedzieć, na kontynuacje jakich seriali teraz czekasz? :)
Ja od pewnego czasu wystrzegam się spoilerów, aby nie tracić tej radości z oglądania. :D Ja jak wspomniałam nie brałam go pod uwagę, tym bardziej, że był policjantem. To, że Ray nie zabił swojej żony było dla mnie pewne. Ogólnie to po obejrzeniu Broadchurch zaczęłam w serialach kryminalnych podejrzewać każdego, dosłownie. I tak w 3 sezonie dziwny mi się wydawał strażnik więzienny ten łysy, po przedostatnim odcinku Reddicka, a co dla mnie samej teraz jest najśmieszniejsze miałam przez chwilkę nawet myśl, że to Adrian zabił matkę, a ojciec go kryje. Chociaż teraz to absurdalne by dziecko coś takiego zrobiło.
Zawsze gdy jest postać Linden na ekranie zastanawiam co tym razem zobaczy, tym swoim wzrokiem. :D
Bardzo szkoda właśnie, że tak mało odcinków. Nie chcę się rozstawać z The Killing. Między czasie oglądam jeszcze 2 seriale i żaden nie jest nim i taki ból, pomimo że też są świetne. Od razu po finale podzielę się z tobą wrażeniami. :D

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

W sumie Stany jako przykład podałam, ale bardziej chodzilo mi ze lepiej to mają tam gdzie serial wyprodukują bo wiadomo ze jako pierwsi zobaczą.
I tak bym Ci poleciła, ale skoro juz pytasz ;D Na 3 sezon Upadku (The Fall) to tez taki kryminał o seryjnym mordercy tylko ze brytyjski wiec za duzo odc. nie ma - 1sezon ma 5, a 2- 6 odc. ale moze kojarzysz/ widziałas? No a 2 to zupełnie inne klimaty, nazywa się Poldark i jesli lubisz filmy kostiumowe to bardzo polecam, narazie wyszedł 1 sezon który ma 8odc. oglada sie je w mgnieniu oka bo tez wciąga :)
No własnie, jak się obejrzalo juz troche filmów kryminalnych, psychologicznych czy podobnych seriali to coraz ciezej zeby tożsamość mordercy jakos nie wiadomo jak cię zaskoczyla a ja akurat mase tego widzialam. Iii tez oglądalam Broadchurch ale zkolei po The Killing, tez bardzo mi się podobał bo bardzo lubie takie klimaty z klifami w tle, fajni aktorzy w rolach policjantów z naciskiem na Tennant'a ;) powiem Ci ze ja tutaj morderce szybko wytypowałam (nic wczesniej nie czytając) ale uwierzyc w to nie mogłam bo był niby taki niepozorny i wiesz co? Tu jest klucz - zawsze ci najmniej podejrzani, tacy ktorzy przewijają sie na ekranie nie super czesto ale jednoczesnie są w jakis sposób ważni są przewaznie winni. Niestety jesli chodzi o Broadchurch to nie obejrzałam jeszcze 2 sezonu bo nigdzie go nie ma! Na c h o m i k u j jest tylko 1 i 6 odc wiec tylko pierwszy obejrzalam i tak ponad miesiac czekam az dalsze sie pojawią..
Adrian tez byl jakis taki podejrzanie dziwny wiec tez go podejrzewalam, straznika łysego nie bo zbyt czesto byl pokazywany i zachowywal sie jak psychol więc to byloby zbyt oczywiste a Reddick by w sumie pasował.
Tez uwazasz ze Linden i Holder to za*ebista para detektywów? To jak siebie wspierają, nawzajem chronią, jak Holder się o nia martwił w 3 sezonie gdy została porwana. No i jego teksty! ;D Mnie rozwalili.
Wlasnie z jednej strony chce się obejrzec a z drugiej nie chce sie z nimi rozstawac tez to przechodzilam. Mam nadzieję ze final Cię usatysfakcjonuje mnie sie bardzo podobal ale narazie nic więcej nie napisze.
A jakie inne jeszcze ogladasz?
Pozdrawiam!

Starrlight

SPOILERY.
Upadek kojarzę i mam w niedalekich planach! :D Nad tym kostiumowym pomyślę i zobaczę jak obejrzę już te co mam w pierwszej kolejności. A poleć jeszcze jakieś kryminały, mam w planach sporo, ale seriali i to dobrych nigdy za wiele. :D
Ja Broadchurch widziałam dwa sezony, były na Ale kino+. Pewnie będą jeszcze puszczane, bo zbliża się 3 sezon. :) Mi również się bardzo podobał i czekam na kontynuacje.
Po finale 2, 3, jak i 4 sezonu ( tak, obejrzałam! ) The Killing tu ten klucz się doskonale sprawdzał. Ciotka, Skinner i Kyle.
Holder i Linden genialnie są, uwielbiam ich. Prawdę mówiąc strasznie mocno jestem usatysfakcjonowana zakończeniem serialu! :D Ciekawi mnie czy zostaną przyjaciółmi czy będą razem... Są jak ogień i woda osobna, a razem są jakby dopasowaną całością, będzie mi ich strasznie brakować.
Tak więc o finale: Moi podejrzani w pewnym sensie się sprawdzili. Po 3 odcinku zaczęłam podejrzewać AJ (który był w to zamieszany) , a Lincoln swoim zachowaniem sam dowodził o swojej winie. Podejrzewałam, że Margaret jest matką Kyle, lecz myślałam, że to ona z chłopakami zabiła Stansburych, bez Kyle. A jak się okazało to on to zrobił. Nie potrafiłam patrzeć na sceny w toalecie. Zakończenie sprawy ze Skinnerem ujdzie, nie jest do końca zadowalające, ale dobrze, że Linden nie poszła siedzieć. I jak wspominałam zakończenie świetne!
Aktualnie The missing oraz Breaking Bad. Oba świetne, jednak różnią się od The Killing.
Również pozdrawiam! :)

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

To polecam, ogląda tez sie szybko, poznajemy bliżej jak zachowuje się seryjny morderca, tutaj nawet można czuć do niego jakąś dziwną sympatie, 3 sezon ma byc jakos w tym roku ale kiedy dokladnie nie wiadomo.
Ten Poldark poleciłam Ci, bo zawsze warto zobaczyc i samemu się przekonac, ja podchodzilam do niego z dystansem a ostatecznie mnie oczarował, nie musisz się spieszyc z oglądaniem bo 2 sezon dopiero na jesień ;(
Oczywiście że z checią jeszcze inne polece :) Jeśli nie masz nic przeciwko francuskim serialom to obejrzyj koniecznie Kamienie śmierci - kryminał, 1 sezon z zamkniętą historią, świetny klimat w stylu Broadchurch (wyspa, klify, dobrze znająca się społecznosc) ja go uwielbiam, obejrzałam z 3 razy.
Kiedys oglądałam Missing:Zaginiony z 2012r bodajże, z tym ze to taki dramat - akcja, stale coś się dzieje, ale musze tez wspomniec ze serial skasowali a zakonczenie jest dosyć otwarte i to na minus ze nie ma kontynuacji.
Przed The killing obejrzałam tez 1 sezon Detektywa i tu zkolei, klimat super, głowni bohaterowie ciekawi, ale sama fabuła jest dosc monotonna i moze nudzic, ale jest to dobry serial i warto obejrzec.
Natomiast po The killing obejrzałam serial Podejrzany, kryminal ale mowy nie ma o klimacie jak w The Killing, nie byl zły, dobrze sie oglądało, zabojca zaskakujący to na pewno, ale wku..wiłam sie na koniec bo tak na prawde prawdziwy final jest w necie do obejrzenia trwa parę minut, czuje się niedosyt a 2 sezon bedzie opowiadal inną historie.
Inny francuski serial w gatunku kryminał/ dramat ktory ostatnio obejrzałam to Disparue i w miarę dobry, ale duzo rzeczy jest skopiowanych z innych seriali, np. podobnie jak w The killing znika dziewczyna i po tym obserwujemy zachowanie rodziny.
Niestety nie mam ale kina a widziałam ze tam dawali oba sezony Broadchurch, nie pojmuje jak moze nie byc tego 2 sezonu w necie skoro są seriale ktore powiedzmy z miesiąc temu miały premiere ;/
Wybacz ale na Twoje wrazenia z finalu The killing odpisze osobno ;D

ocenił(a) serial na 10
Starrlight

A zapomniałam dodac ze ten Poldark ma byc na Tvp1 w piatki od 15 stycznia, gdybys chciała w tv obejrzec ;)
A jeszcze odnosnie Broadchurch to miałam zapytac ktory sezon bardziej Ci się podobał?
Bardzo się ciesze ze finał tak Ci się podobał jak mnie, mam nadzieje ze bedą razem wszystko na to wskazuje, ich spojrzenia i wypowiedziane słowa, specjalnie tez bylo pokazane jak Holder odprowadza corke ze nie są juz z tą Caroline. No a to jak Linden się w koncu otworzyla i przyznała ze on był jej jedynym prawdziwym przyjacielem, zawsze był obecny gdy inni odchodzili, a jak powiedziala ze zawsze szukała domu a tak na prawde oni byli domem to bylo piękne, jak czytałam niektóre wypowiedzi to ludzie narzekali ze za bardzo przesłodzili itp. ze mogli zostawic na scenie jak ona opuszcza miasto i wtedy kazdy moglby sobie dopowiedziec czy odjedzie czy zostanie, dla mnie pokazanie ze jednak wrócila bo znalazła w koncu swoje miejsce jest najwazniejsze, gdyz wielokrotnie było mówione ze zawsze ucieka, boi się odrzucenia a teraz juz zdała sobie sprawe z tego co ma, niejednokrotnie się mowi ze miłość zrodzona z przyjazni jest najpiekniejsza a tu bylo widac ze obojgu im na sobie zalezy i tak na prawde trudno byłoby im stworzyc dluzsza relacje z kims innym bo nikt ich tak nie rozumie jak oni siebie. Przed pokazaniem finału byly spekulacje ze mieliby sie pocałowac ake producentka powiedziala ze nie planowali tego bo byłoby to za wiele, no i racja bo dla formuły serialu by to nie pasowało, jak znajde link do krótkiego artykułu z ta wypowiedzią producentki to oczywiscie Ci podam :)
Mnie ogólnie ta sprawa nie podobala sie az tak jak te z poprzednich sezonów, ale lubię Jian Allen która grala Margaret i nie wiedziałam ze ma sie pojawic dlatego była miłym zaskoczeniem, za bardzo nie mogłam uwierzyc zeby Kyle zabił całą rodzine i to jeszcze małą, niewinną siostre tez myslałam ze ktos inny zatym stoi zeby zrobic z niego świra bo na w tym jakis cel, mogli zrobic tak ze np. AJ czy Lincoln byl jakos rodzinnie z nim powiązany i to była jakas zemsta, samego Kyle bylo mi poprostu żal, ta scena gdy przyznaje się Linden w domu, mówi ze musi się przyznac bo juz dalej nie moze tak życ i samej Linden uświadamia ze ona tak samo wykonczy się z tuszowaniem zabicia Skinnera i dlatego zaraz po akcji z Kylem sama decyduje sie na wyjawienie prawdy.
Tak z jednej strony chciałoby się zeby wszyscy dowiedzieli się o czynach Skinnera, a nie ze ten wczesniej posadzony za to odpowiada ale z drugiej wtedy Linden musiałaby za jego zabójstwo odpowiadac wiec jest dobrze ;D
Aa The missing tez oczywiscie chce obejrzec ale jak spr na c h o m i k u j to nie było ;/ a do Breaking bad jakos mnie nie ciągnie.
Pozdrawiam ;)

Starrlight

Przepraszam, że tak późno...
Dziękuje za polecenie seriali! :D Z pewnością jak znajdę trochę czasu to je obejrzę. ^^ Detektywa oglądałam i jak pierwszy sezon mocno kocham i wpadł w moje gusta, to drugi mogę powiedzieć, że tylko jest w porządku, choć nie był zły. Po prostu pierwszy dla mnie to arcydzieło.
2 sezon powinien być koniecznie! Jest tam kontynuacja wątków z 1 sezon, sprawa sądowa, dawna sprawa Aleca, itp. Nie zdradzam szczegółów. ;D
Hm, ciężko to ocenić. Oba sezony są na wysokim poziomie. Zależy co kto woli. Jeżeli ciekawi cię również inna sprawa niż Danny'ego, rozprawa sądowa to polecam 2 drugi! :)
Dokładnie! Od 1 lub 2 sezonu uważam, że pasowaliby do siebie, chociaż nasuwa się też wątpliwość czy nie lepiej gdyby byli przyjaciółmi.
Zakończenie jest w stu procentach idealne! :) Miała racje, za dużo to nie zdrowo, a to jednak The Killing.
Hm, ja nie potrafię ocenić, która sprawa najlepsza. Każda ma te coś w sobie. Sprawa Rosie na początku była świetna, genialna, ale jak w końcowych odcinkach według mnie odrobinkę się popsuła, ale to naprawdę niedużo.
Sprawa z 3 sezonu świetna, zakończenie bardzo dobre, ciekawa i wciągająca.
Kyle była wrażliwy, delikatny, spokojny. Ciężko go było posądzać o coś takiego...
Pozdrawiam. :)

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

Nic nie szkodzi ;)
Zapomniałam jeszcze napisać o The Following, z tym ze 1 i 2 sezon polecam ale 3 juz jest gorszy i w dodatku przez niską oglądalność 3 postanowili nie robic 4 a zakonczenie jest otwarte także nie fajnie ;/
Detektywa obejrzałam narazie 1 bo o 2 własnie duzo się naczytalam ze to juz nie ten poziom i klimat, ale i tak chce się sama przekonac ;)
Wiem oczywiscie o czym jest 2 sezon Broadchurch i jak pisałam udało mi sie obejrzec 1odc ale reszty (oprócz jeszcze 6) nie ma ;(( A wlasnie ten pierwszy odc juz bardzo mnie zaciekawil i szlak mnie trafia ;/
Wiesz wydaje mi się że oni juz dojrzeli do tego żeby być razem tak na powaznie, skoro przyjaciółmi już byli. Podam Ci jeszcze ten link z wypowiedzia producentki :)
A ten serial The Missing ciekawy?

Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Starrlight

http://naekranie.pl/aktualnosci/dochodzenie-tworczyni-serialu-o-finalowym-sezoni e

Starrlight

Bardzo mocno, dziękuje za linka! a w tym serialu co teraz poleciłaś, każdy sezon się ze sobą łączy?
Ja o Detektywie również dużo się naczytałam. Serial znalazłam w rankingu ,gdyż po Broadchurch chciałam obejrzeć coś dobrego. I pierwszy sezon perełka, trzyma w napięciu, tym bardziej po 3 odcinku. :) W Dochodzenia, w 3 sezonie oprócz tego, że prawie większość różni się od pozostałych sezonów, są chociaż ci sami bohaterowie. W Detektywie w 2 sezonie tego brakowało, tak samo jak klimatu i tak jak porządnej sprawy. O ile po pierwszym odcinku zaciekawiła, to po kolejnych zniechęciła mnie. Nie wszystko zrozumiałam, dlatego musiałam oglądać filmik na którym wyjaśniono o co chodziło. Chyba powinnyśmy przenieść się na forum Detektywa. :D
A to pech! To chyba najgorsze co mogło cię się przytrafić skoro widziałaś 1 odc.
Możliwe, skoro Linden, ta Linden, potrafiła wyznać Holderowi, że to oni byli tym domem, ten ich samochód śmierdzący fajkami. Zakończenie w pewnym sensie można uważać za otwarte, bo nie wiadomo co dalej z nimi.

Hm, jak dla mnie The missing jest dobry, bardzo dobry, ale nie rewelacyjny jak The Killing. Od razu powiem, nie jako spoiler; zakończenie mi się nie podoba. Cały sezon skupia się na teraźniejszości i przeszłości. I tak podróżujemy w tę i we tę.
Pozdrawiam! :)

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

Proszę bardzo ;)
Tak w The Following wszystkie 3 sezony są ze sobą powiązane, najbardziej podobał mi się 2 sezon, tak jak pisałam szkoda ze po 3 sezonie postanowili skasowac a nie ma takiego konkretnego zakonczenia, można się wkurzyc ;/
A ja własnie Detektywa oglądałam przed Dochodzeniem czy Broadchurch. Mnie troszkę nużyly wywody Rusta czasami ale to chyba jedyny minus. Wiem ze w 2 sezonie nic nie ma z 1 i dlatego ludzie po nim jadą, duzo czytalam ze cała historia jest mocno średnia choc są tez oczywiscie takie osoby którym bardziej się podobał 2 niz 1
Na szczęscie w piątek na tym c h o m i k u j zauwazylam ze wreszcie sa pozostałe odc. 2 sezonu Broadchurch, więc odrazu zaczelam oglądac bo juz tyle czasu czekałam, narazie jestem pod koniec 5 odcinka, tez ciezkoo mi się oderwac a jak pomysle ze 3 sezon dopiero w 2017r.! Sorry ale ich porąbało ;/

Jak przeczytałam ten komentarz twórczyni to juz bardziej niz oczywiste ze beda razem nie moze byc ;)
Czytałam recenzje The Missing i była bardzo zachwalająca ale gdzies na filmwebie widzialam komentarz ze zakonczenie nie fajne. Tylko ze ma byc 2 sezon chyba wiesz?

Pozdrawiam :)

Starrlight

Hm... skoro 2 sezon ci się najbardziej podobał to może się skuszę, ale to w dalekiej przyszłości. :)
U mnie po Broadchurch, ale po The Killing. Mi postać Rusta strasznie mocno przypadła do gustu, ta jego ''inność'' była fascynująca. Jeżeli nużyły cię wywody Rusta, to spokojnie, w drugim sezonie z takim czymś się nie spotkasz. Dialogi proste.
Zależy od gustu. Ja jak już wspomniałam wolę zdecydowanie 1 sezon.
Bardzo mnie to cieszy! :) Nie wiem czy już obejrzałaś 2 sezon, ale jeśli nie to uważam, że nie będziesz czuła jakiejś ogromnej potrzeby 3 sezonu. Moim zdaniem wszystko jest zakończone właśnie w 2 i ciekawi mnie co ukażą w 3.

Zakończenie niefajne, zgadzam się. Ogólnie serial jest dobry, chyba dałam mu nawet 8. Jednak uważam, że mogli zamknąć tak jak należy 1 sezon, a nie.
Tak, wiem. Widziałam nawet teaser. Podobno ma być inna lokalizacja, bohaterowie, historia. ;)
A tak przy okazji, zaczęłam oglądać Upadek. :)

Pozdrawiam. :)

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

No jeśli lubisz kryminały to The Following przypadnie Ci do gustu, aktorzy grający główne role super tylko jest trochę niedorzeczności.
Nie że wszystkie wywody Rusta mnie nużyły, tylko w paru momentach ;) a 2 sezonu już fabuła mi niezbyt podchodzi ale i tak obejrze z ciekawości no i lubię C.Farrela i R.McAdams.
Tak już pare dni temu skonczyłam ten 2 sezon Broadchurch, nawet bardziej podobał mi sie od 1, dawna sprawa Aleca dość ciekawa ale troche za bardzo starali się ją zagmatwac a na końcu okazuje sie ze rozwiązanie było dosyć proste, no i zawili podczas jej prowadzenia. A finał procesu Joe do przewidzenia po tym wszystkim co działo się na sali sadowej było zbyt wiele wątpliwosci dla ławników, ciekawi mnie tylko czy on tak łatwo odpuści i nie bedzie starał się o kontakt z synami, bo trochę za proste by to było. Podobała mi się przemiana Ellie która zrobiła się taka twardsza i pokazała że jest na prawdę bystra, bez niej Alec sam tej poprzedniej sprawy na pewno by nie rozwikłał.
Mimo wszystko czekam na 3 sezon, zapewne pisząc scenariusz do tego mieli gdzieś pomysl na kolejny tym bardziej ze ludzie piszą że od początku było załozenie ze ma to byc trylogia.
Ciekawa tez jeestem jak pociągna relacje Aleca i Ellie, oboje są złamani przez życie i nasuwa się sytuacja z The Killing ;D co myślisz?
Kurcze ciekawi mnie ten The Missing, ale cały czas nie ma go na c h o m i k u j niestety,a Ty gdzie oglądalas?
Aa myślałam ze 2 sezon to bedzie kontynuacja 1

O to fajnie ze zaczełas Upadek, ile juz obejrzałaś i jak narazie się podoba?

Pozdrawiam ;)

Starrlight

Uwielbiam oglądać kryminały! :)
Rozumiem. Ja za to musiałam się wsłuchiwać we wszystko co mówiono w 1 sezonie, żeby nic mi nie umknęło. Czasami nawet przewijałam, jak coś nie dosłyszałam. :D
Jak czytałam na forum, niektórzy snuli domysły, że może jednak Joe kogoś chronił i dlatego nagle zmienił decyzje o nie przyznaniu się do winy, ale ktoś zacytował wypowiedź chyba reżysera, że to zawsze był Joe. Jeżeli chcesz mogę tego poszukać. :)
Wydaje mi się, że między nimi nic nie będzie, chociaż... Pozostaje iskierka nadziei. Chyba jak dobrze pamiętam, to Alec wyjechał pod koniec, tak?
To akurat niezbyt pomogę, bo puszczała mi go koleżanka. Podsunę ci może dawny temat z forum The missing. http://www.filmweb.pl/serial/Zaginiony-2014-721491/discussion/Gdzie+mo%C5%BCna+o bejrze%C4%87+serial,2630286 (sprawdź czy link dobrze działa, bo mnie przekierowuje na inny temat) Nigdy nie korzystałam z tych stron, ale mogą okazać się pomocne. :)

Obejrzałam 2 z 3 odcinków 1 sezonu i dziś planuje go dokończyć. Rozpisywać się na razie zbytnio nie będę, wybacz. :D Klimat świetny, gra aktorska na wysokim poziomie. Podoba mi się sposób ukazania wszystkiego. Dodam jeszcze, że pożera mnie ciekawość kiedy go znajdą.

xdominikax

http://www.filmweb.pl/serial/Broadchurch-2013-662945/discussion/Odcinek+2.8+-+fi na%C5%82+drugiego+sezonu,2605523
Wypowiedź użytkownika Theostr.
Teraz taki mały spoiler dotyczący Gracepoint, czyli amerykańskiej wersji Broadchurch, jeżeli będziesz oglądać nie czytaj.
Z tego co wyczytałam, podobno w amerykańskiej wersji na początku to Joe. Jednak Tom przyznaje się w hotelu Ellie, że to on zabił.
http://www.filmweb.pl/serial/Gracepoint-2014-701499/discussion/Czy+zab%C3%B3jca+ jest+ten+sam+co+w+Broadchurch,2596614

ocenił(a) serial na 10
xdominikax

No to tak jak ja, też uwielbiam kryminały ;) mogę Ci tez polecic sporo dobrych, wartych obejrzenia filmów jesli bedziesz chciała.
Dziękuje za linki odnośnie Broadchurch ale juz o tym czytałam, widziałam tą wypowiedz ze to zawsze był Joe, ale podczas oglądania 1 odc tez zaczelam mieć wątpliwosci gdy Joe powiedział cos w stylu ze on nie moze za to sam odpowiadac, było tez parę momentów zwątpienia i też własnie czytałam kogos wypowiedz ze w remake'u czyli Gracepoint okazalo się ze winny jest Tom, osobiscie w ogóle mnie do tego czegoś nie ciągnie, widziałam jak kiepskie ma oceny i opinie ze to było w ogóle nie potrzebne. Ty chyba tez nie oglądalas?
W Dochodzeniu tez bym po 1 i 2 sezonie nie powiedziala ze cos miedzy nimi moze byc, a w recenzji Broadchurch ktoś podobnie przypuszczał ze z przyjazni moze i tu cos wiecej byc ;>
A tak wogóle to akurat dzisiaj czytalam ze w maju zaczynają krecic 3 sezon :)
I dobrze pamiętasz Alec wsiada do taxi i tak się konczy, ale twórcy juz na pewno znajdą mu jakis powód do powrotu, tylko ciekawa jestem co to takiego będzie.

Dzięki za link do The missing, niestety jak pobieznie spojrzalam w wiekszosci podanych stron juz nie ma ;/

Ale pierwszy sezon The Fall ma 5 odc. po 1godz chyba ze Ty masz 3 bo są jakues dluzsze?Ciekawe w tym serialu jest to że obserwujemy z bliska seryjnego morderce, takie zupełne inne spojrzenie bo zawsze wszystko obserwujemy ze strony policjantów/ detektywów. A samo 'znalezienie' go akurat było dla mnie trochę słabe, myslałam ze jakos inaczej to rozegrają no ale narazie nie mogę więcej napisać ;D
Jak coś to możesz odpisać na priva ;)

Pozdrawiam! ;))

Starrlight

Polecaj, śmiało. :) Chociaż ostatnio bardziej skłaniam się do seriali.
Mhm, nie ma za co! :) Ja się nad tym nie zastanawiałam oglądając serial. Wydawało mi się, że jest on winny. Potem, czytając te wypowiedzi, zasiała się nutka niepewności. Nie, nie oglądałam. Miałam w planach obejrzenie tylko ostatniego odcinka, ale jednak się nie zdecydowałam.
W Dochodzeniu praktycznie od początku widziałam w nich nie tylko dwóch policjantów, będących przeciwieństwami, ale kogoś więcej. Nie podobał mi się związek Holdera z panią prokurator.
Może, może... Alec i tak robi duże postępu w stosunku do Ellie. Może zrobi jeszcze większy, kto wie.
Na początku miałam nadzieje, że 3 sezon pojawi się pod koniec tego roku, ale nawet na filmweb jest 2017 rok.
O, pewnie tak. :)

Na video anyfiles są 3 po 1,5h. Jak sprawdzałam na stronie HBO również. Prawda, ale te jego działania są przerażające i to daje temu serialowi duży plus! Jak obejrzę 2 sezon od razu cię poinformuje. :D