PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37475
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Jak narazie rewelacja!

ocenił(a) serial na 9

Po pierwszych dwóch odcinkach, może śmiało powiedzieć że mamy jak na razie najlepszą premierę jeśli chodzi o seriale tej wiosny. Trzyma w napięciu od początku do końca. Świetny klimat i muzyka. Dobrze dobrani aktorzy. Daje 9/10.

baek

Jak wyżej. Nic dodać nic ująć. Rewelacja.

ocenił(a) serial na 10
baek

Bardzo dobry początek serialu....

baek

a czy ktos z was widzial oryginal 'forbrydelsen'?

ocenił(a) serial na 9
foxtrot

niestety nie.

baek

szkoda, bo przy 'forbrydelsen' the killing wydaje sie byc nijaki. fabu£a niemal dokladnie jak u dunczykow, jednak postaci sa albo jakos malo charakterystyczne (i tu szczegolnie nie podoba mi sie Holder) albo zupelnie komiczne (Jamie Dempsey). jako tako broni sie tylko Seattle.
byc moze brak mi obiektywizmu, mowie tylko w swoim imieniu.
forbrydelsen goraco polecam, caly pierwszy sezon jest na necie z angielskimi napisami.

ocenił(a) serial na 7
baek

Dość przeciętny, powiedziałabym. Nie mówię, że zły, ale rewelacja to nie jest. Zobaczymy następne odcinki...

baek

Jaki sens jest oceniać cały serial po trzech odcinkach?

dexter1988

tak.. przecież zawsze można zmieć ocenę... wiec ocb?

ocenił(a) serial na 7
jotbe007

na razie rzeczywiście nieźle się zapowiada chociaż nie lubuję się w kryminałach
Obsada aktorsko ok i podoba mi się klimat że wszystko dzieję się w deszczu nasuwa to taką woalkę mroczności całej sprawie

baek

na razie po obejrzeniu 3 odcinków zapowiada się na naprawdę fajnie
mam też nadzieję że dalej będzie równie interesujący i że nie okaże się iż tylko początek był fajny a reszta to kompletna klapa

ocenił(a) serial na 8
baek

Mam nadzieję że będzie mnie dalej zaskakiwać :) do tej pory 8/10 (nie jestem przekonana do gry aktorskiej, myślę, że się rozwinie w następnych odcinkach:P)