PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37359
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Na początku dochodzenia w sprawie morderstwa tej rodziny, Linden zauważa, że struny w
fortepianie są przecięte (dlatego też nie gra). Niedługo potem Holder mówi, że zostało to
sprawdzone i struny zostały przecięte dawno temu. Skonfrontowany w tej sprawie Kyle stwierdza,
że przecięła je jego siostra w przypływie złości. We flashbacku jednak widzimy, że chłopak gra na
pianinie gdy do pokoju wchodzi jego młodsza siostra. Nie zauważyłam czegoś czy to naprawdę
jakiś duży błąd scenarzystów? Bo gdyby okazało się, że struny zostały przecięte w dniu
morderstwa, a niedługo potem, że Kyle umie grać na pianinie to sytuacja by się zagęściła.
Zastanawiam się czy jest to mały błąd pt. 'chcemy dodać scenie dramatyzmu więc niech gra na
pianinie' czy większy pt. 'cholera zapomnieliśmy o strunach w pianinie, nie możemy już nic z tym
zrobić więc miejmy nadzieję, że nikt nie zauważy'. Oczywiście byłby to mało znaczący,
kosmetyczny błąd, gdyby nie to, że sprawa strun w pianinie powraca kilkukrotnie i jest to w sumie
jedna z pierwszych rzeczy jaką Linden każe sprawdzić. Nie można też uznać, że Kyle kłamał na
ten temat (że to siostra je przecięła), bo przecież zostały one sprawdzone przez techników.

purplelensgame

Ja zrozumiałam to tak, że Kyle gra na tym zepsutym fortepianie, a muzykę słyszy tylko w swojej głowie, ale teraz to już nie jestem pewna.

purplelensgame

Kyle nie grał w tej scenie na fortepianie. Po prostu przy nim siedział. Na początku myślałam tak jak ty, ale obejrzałam ten kawałek jeszcze raz żeby się upewnić :)

ocenił(a) serial na 9
ysl_

No dobra, ale w takim razie czy muzyka rzeczywiście grała w jego głowie? Bo scena wyglądała tak, że siedział przy pianinie grała muzyka, która urwała się gwałtownie gdy weszła siostra.

purplelensgame

O kurde, przepraszam, pomyliłam sceny. Myślałam, że mówimy o tej, gdzie Linden znalazła go siedzącego przy fortepianie. We flashbacku rzeczywiście wygląda jakby grał (na to wskazują jego ruchy ciała, bo nie widzimy go jako tako "grającego"). W każdym razie, albo miał to być rzeczywiście jakiś rodzaj artyzmu a muzyka grała w jego głowie, albo błąd scenarzystów.