Jestem ciekaw w jaki sposób poprowadzą wątki śledztwa jeśli serial dostanie kolejne sezony. Mamy sprawę o zabójstwo, więc zbytnie i sztuczne przedłużanie fabuły może z czasem znużyć i irytować. Jak na razie akcja toczy się swoim nieśpiesznym aż wciągającym rytmem, intryga przyciąga uwagę a obsada dobrana jest wręcz koncertowo. Jako że przy kryminałach lubię zgadywać i typować podejrzanych więc na pierwszy ogień idzie ten czarnoskóry nauczyciel. Zapytany przez Holdera o walory nastoletniej Rosie dziwnie się zmieszał, w dodatku ma wątpliwe alibi, w końcu spędził wieczór na tej samej imprezie co ofiara a przesłuchiwany miał niewiele do powiedzenia o sprawie. Po za tym ma wygląd wzbudzający zaufanie i entourage szlachetnego nauczyciela co często jest mylące. Mam nadzieję, że mimo wszystko poznamy odpowiedź na zagadkę już w pierwszym sezonie bo jakoś przeraża mnie fakt, że zabójca ujawniony zostanie za trzy lata kiedy nikt już nie będzie pamiętał pilotowego odcinka.
To serial AMC ;) Więc wątpię ,by posunęli się w taki banalny motyw zakańczajcy:) Moim zdaniem nauczyciel odpada, gdyż jest to zbyt banalne:)
oczywiście ze poznamy w tym sezonie... to miniserial który składa się z 13 odcinków, jest w pełni zamkniętą historią ;>
a jak następnym sezon to chyba tylko inna sprawa i inni bohaterowie.
Ja się cieszę, że jeden sezon jedna, sprawa, bo chyba bym nie wytrzymał jeśliby szukali tego mordercy przez 4 sezony. ;)
Nooo moim kandydatem jest min ten nauczyciel :D Szczerze to nie podobał mi się już na samym początku co powodowało że obstawiałem jego, a teraz gdy okazało się że jego i Rosie coś łączyło :P Hmmm choć dziwne bo który nauczyciel kupuje uczennicy buty za 2k? Tutaj mi się zdaje jest związek z jakimś politykiem ? Nie sugeruje się tym wozem ze sztabu ale tak jakoś mi tu coś śmierdzi :D Sprawa jest co najmniej zagadkowa ale to dobrze bo z każdym odcinkiem wyłaniają się nowe wątki :) Ciekawe jaki sekret ukrywa ojciec Rosie ?