PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 38 tys. ocen
8,0 10 1 37570
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Na stronie amc znalazłem dział dotyczący tego serialu, a w nim odnośnik do pokoju Rosie, dzięki czemu możemy go przeszukać pod kontem ewentualnych dowodów. Puki co, moją uwagę zwróciło kilka kompletnie nie pasujących rzeczy które odbiegają trochę od stereotypu grzecznej dziewczynki, za jaką była uważana Rosie, jak np zapałki w szufladzie czy buty z ok 10cm obcasem ukrytym pod swetrem. Dosyć ciekawa sprawa jeśli byście mieli jakieś spostrzeżenia to piszcie.
LINK: http://www.amctv.com/shows/the-killing/rosies-room

użytkownik usunięty
Deux

błagam czy istnieją tu ludzie którzy umieją mówić po polsku!!! póki co pisze się przez Ó, ludzie wystarczyło to tylko zapamnietac w podstawówce

A nie nauczyli w podstawówce, że zdanie zaczyna się dużą literą a kończy kropką? Do tego przecinek to nie to samo co kropka, nie mówiąc że po wykrzykniku również zaczyna się dużą literą? No chyba takich rzeczy już w pierwszej klasie uczyli. Czy może takiego internetowego trolla jak ty to nie dotyczy? Skoro już jesteś taka skrupulatna w tej kwestii to bądź konsekwentnie do końca.

użytkownik usunięty
Deux

rozczaruje cię.... według mnie na kompie mozna sobie pisac jak się chce pod warunkiem (!) że wyrazy są napisane po polsku

A to jak teraz sie bronisz jest infantylnie żenujące.

użytkownik usunięty
Deux

i uwazaj sobie na swego rodzaju inwektywy poniewaz nawet dyskusji bez takich słow nie umiesz poprowadzić. Pewnie bez takich słow czujesz sie nieswojo bo w twoim srodowisku używa się na pewno tylko takich okreslen.

ocenił(a) serial na 10

Boże, kobieto ogarnij swoje hormony. Rozumiem, że być może masz okres czy coś ale każdemu może zdarzyć się strzelić głupi błąd ... internet to nie jest praca domowa, szkolna czy coś ważnego - wchodzi się tutaj dla rozrywki a nie dla pisania wypracowań. Więc jeśli ty postrzegasz w ten sposób internetowe społeczeństwo to lepiej nie przeglądaj internetu bo sie 'przerazisz' i nie wiem czy wyjdziesz z domu.

A i żenujące to są twoje posty.

użytkownik usunięty
Slighty_2

Jesli takimi tanimi tekstami próbujesz kogos obrazic to własnie opisales samego siebie.

Przykro mi gosciu, że miewasz okresy i wtedy zapominasz jezyka polskiego.... zal

W tej swojej mądrości nawet nie zwróciłaś uwagi, że powyższy post nie został napisany przeze mnie, chociaż w 100% się z nim zgadzam. Widocznie nawet nie wiesz na jakim świecie żyjesz, tylko aby skrytykować, nie ważne jak i dlaczego. Jedynie co można rzec po przeczytaniu twoich postów to to że po prostu żal mi ciebie dziewczyno, musisz mieć smutne życie. Jak wyzdrowiejesz daj znać:)

użytkownik usunięty
Deux

takim tekstem tuszujesz swój analfabetyzm?
nie robi na mnie wrazenia.

Ale macie ku....a problemy ,niestety "koleżanko" muszę cię zmartwić nie masz racji w tym co piszesz . Przyczepiłaś się do bzdury - błąd każdemu się może zdarzyć ,zwłaszcza jak się szybko chce napisać to co się chce przekazać w danym momencie . Nie wiem kto ma tanie teksty jak to stwierdziłaś ale to twoje "ŻAL" jest na bardzo wysokim poziomie słownictwa . Jak widzę i słyszę to pieprzone "ŻAL" to mnie krew zalewa . Proponuję ci przestań zaśmiecać forum jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia w temacie .
Zajawka z pokojem fajna pozdrawiam .

ocenił(a) serial na 9
WARIACIK

a ja mam wonsy i nosze opcisue żinsy , nie pje alkolu

Wybacz, ale zadajesz "pytanie" z trzema wykrzyknikami, czy ludzie umieją mówić po polsku. Wystarczyło też zapamiętać, że nie pisze się "zapamnietac" i na końcu zdania daje się kropkę.
Skoro na komputerze można sobie pisać, jak się chce, to niech się tak pisze. Po polsku nie jest też napisane "zapamnietac" a ty tak napisałaś, więc przestań się czepiać Deux'a i popatrz na siebie, ok? :)

Co do tego przeszukania pokoju Rosie - fajne. Te buty schowane pod swetrem totalnie nie pasują do niej, te zapałki też.

użytkownik usunięty
youhaveamessage

nie ok, ja nie wymagam niczego innego od ludzi jedynie wyrazów polskich napisanych po polsku a co wy teraz odstawiacie to jest tuszowanie swojej niekompetencji.
Wstydzicie sie czegos? Moze i dobrze.

PS te mizoginistyczne teksty sa tak wyswiechtane, ze mozecie sobie darowac

ocenił(a) serial na 7

Ty to jestes tanią prowokatorką jak widzę, rzeczywiscie czepiasz się głupot nie tylko w moich wypowiedziach. ludzie nie dajcie sie już proowkować, obrazanie to jej specjjalnosc i czerpie z tego jakies nieokreślone korzyści, podejrzewam że to jakis uraz z dzieciństwa...Dziecinada, jeszcze pare takich obraźliwych wy

użytkownik usunięty
McCoy

rozczeruje cie czepiam sie kazdego kto pisze z błedami ortograficznymi... a jesli poczułes sie usprawiedliwiony i chcesz sie z kims zrzeszac bo ktos tez nie porafi pisac po polsku to twoj problem.

zawsze bede pisac tak samo
a jesli dla ciebie analfabetyzm to prowokacja to gratuluje głupoty

użytkownik usunięty
McCoy

a najwazniejsze to własnie takim analfabetom powinni zamykac konta
dzieciom by szkody nie robili

użytkownik usunięty
McCoy

a jesli prawda cie obraza no coz ....twoj problem

wow wow wow ktoś tu chyba na diecie jest i ciastek zjadł za mało że taka agresja mu się włączyła...........SPOKOJNIE KOBIETO, idź zjedz to ciastko, zrób to dla siebie i dla wszystkich innych ludzi z którymi masz jakikolwiek kontakt...zdecydowanie wszystkim to wyjdzie na dobre.

Rozbrajają mnie tego typu ludzie. Ktoś chce rozwinąć jakiś ciekawy temat dotyczący czegoś co go interesuje, to zawsze znajdzie taka zakompleksiona, niedowartościowana szczekaczka, która toczy piane w bezsensownych postach. Masz coś do powiedzenia w sprawie tematu który zawarłem, proszę bardzo, jeśli nie załóż sobie własny, oddzielny temat pt. "Księga zażaleń do całego świata" i tam cię poć nad czyjąś ortografią, bo tutaj nikt cię nie potrzebuje.

użytkownik usunięty
Deux

nie pytalam cie o zdanie, ale widac ze musisz byc strasznie zakompleksiony...

ocenił(a) serial na 7
Deux

Deux jaka ona jest jednak ograniczona w Tych swoich wypocinach...wiecznie tylko stwierdza ze wszyscy tuszują swoje kompleksy błedy etc...:P katastrofa, gdzie?- ja się pytam takie kobiety sie znajdują....:P

użytkownik usunięty
McCoy

jak juz próbujesz mnie obrazic to nie korzystaj z moich słów wymyśl cos sam

serio...odpłyń

użytkownik usunięty
white_shadows

alez to było mocne....

a twoje wypowiedzi niby są mocne? jeśli myślisz że tak to brawo, jesteś pierwsza. Szczerze mówiąc to trzeba być na prawdę smutną, samotną osobą, pozbawioną jakiegokolwiek hobby żeby tylko siedzieć cały czas na filmwebie i najeżdżać na każdego kto tylko cokolwiek napisze...właściwie to współczuje, bo wszyscy do których się przyczepisz będą o tym pamiętać może przez 5 minut a potem wrócą do swojego życia i będą się nim cieszyć...a tobie nie pozostaje nic innego jak ciągłe rozpamiętywanie tego co napisałaś i pisanie nowych wypowiedzi, smutne być zamkniętym w takim małym, monotonnym, odizolowanym świecie. Mam nadzieje że znajdziesz sobie może w końcu jakieś ciekawe zajęcie i zaczniesz żyć swoim życiem a nie docinaniem wszystkim na tej stronie.

użytkownik usunięty
white_shadows

wzruszyłes mie tą wypowiedzią..... serio xD
jak kiedys nauczysz sie pisać z dobra ortografia i bez inwektyw, skonczysz szkole podstawowa to wiecej zrozumiesz....xD

Oook...tak na przyszłość:
1. zdanie zaczyna się dużą literą
2. mie ? serio?
3. kiedyś a nie kiedys
4. się a nie sie
5. ortografią a nie ortografia
6. skończysz a nie skonczysz
7. szkołę a nie szkole
8 podstawową a nie podstawowa
9. więcej a nie wiecej
...Jak na osobę pouczającą innych o błędach sama robisz ich zadziwiająco dużo...nie sądzisz?
Mam nadzieje że już ci nikt nie odpisze więcej na twoje "fantastyczne" komentarze, szkoda słów na rozmowę z kimś takim.

Dokładnie White_shadows szkoda czasu na takie coś, to poniżej poziomu jakiejkolwiek polemiki. Nawet nie wie gdzie ALT się znajduje. Siedzi klei to swoje komentarze a zero w nich jakichkolwiek argumentów, nie wspominając już o składni tych "zdań".

Deux

słuchajcie błagam czy możecie/możemy wreszcie przestać reagować na te zaczepki? jakby zliczyć kolejno posty w temacie to wyjdzie, że cały wątek poświęcony jest kłótniom o to kto ma lepszą wiedzę z j.polskiego. Więc po raz ostatni bardzo wszystkich proszę o zakończenie tej dyskusji, która zdaje się nie ma końca i prowadzi donikąd :) Po prostu bądźmy mądrzejsi i nie reagujmy, ok? ja w każdym razie nie zamierzam reagować na jakiekolwiek zaczepki nie związane z serialem :)

użytkownik usunięty
smerelerk

to nie była zaczepka ale jak nie rozumiesz twoj problem,
mnie to smieszy co piszesz,
Zaczeliscie sobie sami wojne, a wystarczyło przyznac sie do błędu.

sosnowska ty masz chyba jakieś problemy emocjonalne :( ..jak sie możesz kogoś czepiać ze nie używa polskich znaków skoro sama tego nie robisz.. normalnie aż sie lękam odpowiedzi więc lepiej ją sobie odpuść..

użytkownik usunięty
zjadacz_filmow

nie polskich znaków tylko chodzi o ortografie polskich słow, lekam sie o twoje czytanie ze zrozumieniem...

smerelerk

Zgadzam się na propozycje smerelka, z głupotą nie wygrasz.. Koniec "rozmowy" z sosnowską w tym temacie.

użytkownik usunięty
Deux

po za tym rzeczywiscie z twoją głupota sie nie wygra i puknij sie w łeb bo póki co dalej nie wiesz jak sie pisze

To jest forum o serialu, a nie o błędach ortograficznych. Dajcie sobie już spokój.

użytkownik usunięty
dziida

popieram cię w zupełności,
napisałam jedno zdanie i patrz co się stało...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Deux

Dzięki za linka.

Deux

tosz to prafdziwa kobieta, poniewasz ómie zrobic kłutnie z niczego xD

ocenił(a) serial na 5
lullaby173

Kurcze no bez przesady z ta ortografią :/ ktoś tu zauważył, że pisze bez polskich znaków, a ja widzę lepszy błąd :D Nie pisze się "po za tym" tylko "poza tym". Więc błędy każdemu się zdarzają jak widać i nie ma o co robić tyle rabanu ;) A pokój fajny :)