Nie ma to jak komuś zabrać pomysl po raz kolejny,wmawiając innym we świecie że to ich a nie
czyjeś,ręce popadają w smutek kiedy widzimy jak Ameryka nie ma swojego zdania.Przyzanm że
sam mam conajmniej kilka pomysłów na film to jak to mozliwe ze inny tego nie robią"tacy
zamądrowani w świecie".
Myśle że tu nie chodzi o brak pomysłów ale o lenistwo. Amerykanom nie chce się oglądać obcojęzycznych seriali z napisami czy lektorem, lepiej skopiować serial zmieniając tylko aktorów i język co ułatwia sprawę dla opasłych amerykańskich buraków, pozatym łatwiej jest owy serial skopiować i udawać że to twój, przecież Ameryka jest najlepsza we wszystkim !
Skoro tego chca ludzi i za to chca placic to takie seriale beda powstawac. Zreszta nikt wam nie kaze ogladac amerykanskich seriali. Poszukajcie a napewno znajdziecie wiele "oryginalnych" i nie skopiowanych przez nikogo seriali europejskich badz azjatyckich.
Dla mnie akurat "the killing" jest jednym z najciekawszych seriali ostatnich lat - z genialnym klimatem i gra aktorska. To, ze czerpie z uwielbianego przeze mnie Twim Peaks nie ma dla mnie znaczenia.