PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37475
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Spoiler

ocenił(a) serial na 10

Niedługo okaże się że dopiero poznamy bohatera który zabił Rosie lub był zamieszany w jej zabójstwo (mam na myśli posiadacza tatuażu mangi) a to moim zdaniem będzie strzał w kolano dla tego serialu. Jeśli jeszcze nie znamy twarzy zabójcy to po kiego groma powstał pierwszy sezon, gdzie pojawiały się różne postacie a zadaniem widza było typować mordercę. Na razie najbardziej podejrzanie to pachnie mi mafia, dawni przyjaciele Stana, ale biorąc pod uwagę samochód sztabu, Beau Solei i całą resztę to jeszcze na koniec wyjdzie, że wszyscy są oszustami, wszyscy wszystkich wkopują itp. Dla mnie serial jest ciekawy ale nieznośnie męczący.

FanOfFilms

Z męczeniem trochę masz rację.

ocenił(a) serial na 8
FanOfFilms

po trzecim odcinku to już zwątpiłam, ale masz rację po co był pierwszy sezon to całe typowanie, w czwartym odcinku pokazano tego chłopaka, ale jeśli to nie on to ja już zwątpię całkowicie.

ocenił(a) serial na 8
kemka

bo to pewnie nie dzieciak... on będzie chyba tą osobą, która naprowadzi ostatecznie na mordercę Rosie. Sądzę, że będzie nim/nią któryś z pierwszoplanowych bohaterów. nadal jednak czekam na powiązanie mafii Janka z Richmondem/jego sztabem, bo nie wiem w jaki sposób można ich połączyć, a to chyba pewne, że mają jakieś spoiwo

ocenił(a) serial na 8
WuHaPe87

A dlaczego z Richmondem? Ja to widzę tak, że Linden/Holder/Richmond to jedyni "dobrzy", a cała reszta ludzie Adamsa przede wszystkim ale i te wszystkie szuje z policji to jedna wielka klika mafiozów, także raczej bym szukała koneksji Janka właśnie z tą grupą.

FanOfFilms

a tak serio teraz, bo nie ogladam II sezonu - kto w końcu zabił Rosie??

fnh81

problem- a może - najlepsze ( w zależności jak na to patrzeć) w tym, że nadal nie wiadomo kto to zrobił:)

ocenił(a) serial na 7
nikiel3

zostały nam 4 odcinki, to może jakieś małe podsumowanie, póki jeszcze jest świeżo i wszystkie szlaki są w sumie na równi? może niech każdy poda swój typ i małe uzasadnienie, a za 4 tygodnie pogratulujemy osobie :) eliminuję opcję kogoś, kogo jeszcze nie znamy oraz osoby, które pojawiają się raz na ruski rok w serialu. to musi być ktoś pierwszoplanowy :) dowiemy się wszystkiego w ostatnim odcinku, zatem wszystkie dotychczasowe poszlaki dotyczące ojca Jaspera, burmistrza, Indian możemy sobie równie dobrze darować.
hm?

slonica_smalec

oj tak bym chciała wiedzieć na sto procent. Problem w tym, że typy często nadal zmieniam: nie podoba mi się Gwen ( ale szczerze wątpię, by to ona była zamieszana w morderstwo), obstawiałam ludzi ze sztabu Adamsa ( ale i oni i sam Adams to też coś zbyt oczywistego, żeby mogło być prawdziwe.) Więc mimo szczerych chęci nie mam konkretnego tropu, przynajmniej na teraz.

ocenił(a) serial na 9
nikiel3

a asystent Richmonda?

bał się , że znajomość Richmonda i Rossie wyjdzie na jaw i położy kampanie, więc pozbył się dziewczyny

teraz mając wyrzuty sumienia że sprowadziła tym samym kalectwo na Richmonda czule się nim opiekował

igorros

facet troszczący się ;) piękny widok - podziałał na moją wrazliwość, więc go odhaczyłam jako tego dobrego :) ;)

ocenił(a) serial na 7
nikiel3

ja bym go obstawiała, bo mimo wszystko musi to być ktoś z polityki, inaczej cały wątek z kampanią byłby kompletnie od czapy. poza tym w pierwszych odcinkach były jakieś poszlaki na niego, już nie pamiętam jak to zostało rozegrane, że Richmond jednak mu zaufał ponownie.
była też jedna scena, kiedy Jaime przychodzi do tego bogatego cwaniaka, u którego w basenie pływały te młode cizie. może nadinterpretuję, ale wydaje mi się, że wyglądał wtedy na kogoś niesamowicie napalonego na nie, ale próbującego to zamaskować z różnych powodów.

ocenił(a) serial na 9
slonica_smalec

po jakim czasie od premiery odcinki są już dostepne?

igorros

wersja angielska dostępna już w poniedziałek po niedzielnej premierze, ja oglądam na serialeonline, polecam ( w dobrej wersji)

ocenił(a) serial na 8
igorros

W poniedzialek wieczor lub wtorek ....