Wiem, że jeszcze trochę czasu do końca drugiego sezonu, ale chciałabym się zapytać czy to
już ostatni sezon? Sprawa się już rozwiąże i się przeciągnie do trzeciego sezonu?
Zdecydowanie wątpię iż 3 sezon powstanie, AMC raczej zakończy produkcję.
Zdecydowanie też nie chciałbym, aby 3 sezon powstał, to nie ma sensu, bo obecnie serial ten zrobił się bardzo emocjonalny, skupiony na jednej sprawie i to bardzo mocno, wszystko jest pod to robione i na tym bazuje, ja nie wyobrażam sobie, po tym wszystkim co przeszli bohaterzy, nowego zabójstwa i od nowa tej dramatycznej zabawy, po prostu to już byłoby wtórne i naciągane.
To jest serial jednej historii dla mnie i chyba lepiej jak tak zostanie.
Też osobiście bym wolała, żeby nie było trzeciego sezonu. Dwa sezony na jedną sprawę to i tak już trochę za dużo a momentami widać, że twórcy zaczną wymyślać głupoty (jakby następny sezon powstał).
Dunski oryginal ma 2 serie, kazda to inna sprawa. AMC najpierw chcialo zrobic tak samo, potem zabojstwo Rosie mialo byc rozwiazane na poczatku S2 i miala zaczac sie nastepna sprawa. Ostatecznie przeciagneli wszystko do konca S2 przez co jest sporo zapychaczy w tym sezonie. Sezon 3 raczej powstanie, jest temat, sa widzowie, recenzje tez dobre. Nie maja powodu zeby konczyc.
Zgadzam się - dwa sezony na 1 sprawę to trochę przerost, ale ja i tak oglądam z równie mocnym zainteresowaniem co sezon 1. Z jednej strony też mam ochotę, żeby to skończyli zanim schrzanią, ale z drugiej żal mi takich postaci jakie udało się wykreować w tym serialu (i jego klimatu również). Gdyby udał się taki schemat jak w The Wire skakałabym pod sufit (5 sezonów, dochodzenie na jeden sezon rozpięte, w sumie 5 spraw - genialne), jednak przestaję się łudzić i coś czuję że 2 sezon po zakończeniu mnie rozczaruje.
Przecież 3ci sezon mógłby być o czymś innym. Ja bym chętnie zobaczył te śledztwo Linden w sprawie zabójcy kobiety z tamtego mieszkania (co opowiadała o tym w 10 odc.). Albo co innego, w każdym razie moim zdaniem The
...moim zdaniem The Killing ma potencjał i wcale nie musi się teraz kończyć na jednej sprawie.
myślę, że przeciąganie sprawy Rossie nie jest najlepszym pomysłem ale chętnie bym obejrzała dalszą pracę Linden i Holdera podczas rozwiązywania nowej sprawy
Jednym wyznacznikiem jest oglądalność. Jeżeli jest dobra to powstanie i 8 sezonów. Na pewno sprawa Rossi zakończy się w tym sezonie, a następna będzie o nowej sprawie. Raczej decyzja o kontynuacji jeszcze nie została ostatecznie podjęta. Czekają z tym do końca sezonu. Jednak drugi sezon zaliczył spadek oglądalności o 33 procent, wiec nie napawa to optymizmem.