PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37475
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

Wiem, że jeszcze trochę czasu do końca drugiego sezonu, ale chciałabym się zapytać czy to
już ostatni sezon? Sprawa się już rozwiąże i się przeciągnie do trzeciego sezonu?

ocenił(a) serial na 9
kabiska

Zdecydowanie wątpię iż 3 sezon powstanie, AMC raczej zakończy produkcję.
Zdecydowanie też nie chciałbym, aby 3 sezon powstał, to nie ma sensu, bo obecnie serial ten zrobił się bardzo emocjonalny, skupiony na jednej sprawie i to bardzo mocno, wszystko jest pod to robione i na tym bazuje, ja nie wyobrażam sobie, po tym wszystkim co przeszli bohaterzy, nowego zabójstwa i od nowa tej dramatycznej zabawy, po prostu to już byłoby wtórne i naciągane.
To jest serial jednej historii dla mnie i chyba lepiej jak tak zostanie.

Programista_filmweb

Też osobiście bym wolała, żeby nie było trzeciego sezonu. Dwa sezony na jedną sprawę to i tak już trochę za dużo a momentami widać, że twórcy zaczną wymyślać głupoty (jakby następny sezon powstał).

kabiska

Dunski oryginal ma 2 serie, kazda to inna sprawa. AMC najpierw chcialo zrobic tak samo, potem zabojstwo Rosie mialo byc rozwiazane na poczatku S2 i miala zaczac sie nastepna sprawa. Ostatecznie przeciagneli wszystko do konca S2 przez co jest sporo zapychaczy w tym sezonie. Sezon 3 raczej powstanie, jest temat, sa widzowie, recenzje tez dobre. Nie maja powodu zeby konczyc.

użytkownik usunięty
kabiska

Zgadzam się - dwa sezony na 1 sprawę to trochę przerost, ale ja i tak oglądam z równie mocnym zainteresowaniem co sezon 1. Z jednej strony też mam ochotę, żeby to skończyli zanim schrzanią, ale z drugiej żal mi takich postaci jakie udało się wykreować w tym serialu (i jego klimatu również). Gdyby udał się taki schemat jak w The Wire skakałabym pod sufit (5 sezonów, dochodzenie na jeden sezon rozpięte, w sumie 5 spraw - genialne), jednak przestaję się łudzić i coś czuję że 2 sezon po zakończeniu mnie rozczaruje.

ocenił(a) serial na 9
kabiska

Przecież 3ci sezon mógłby być o czymś innym. Ja bym chętnie zobaczył te śledztwo Linden w sprawie zabójcy kobiety z tamtego mieszkania (co opowiadała o tym w 10 odc.). Albo co innego, w każdym razie moim zdaniem The

ocenił(a) serial na 9
JackXP

...moim zdaniem The Killing ma potencjał i wcale nie musi się teraz kończyć na jednej sprawie.

kabiska

myślę, że przeciąganie sprawy Rossie nie jest najlepszym pomysłem ale chętnie bym obejrzała dalszą pracę Linden i Holdera podczas rozwiązywania nowej sprawy

kabiska

Jednym wyznacznikiem jest oglądalność. Jeżeli jest dobra to powstanie i 8 sezonów. Na pewno sprawa Rossi zakończy się w tym sezonie, a następna będzie o nowej sprawie. Raczej decyzja o kontynuacji jeszcze nie została ostatecznie podjęta. Czekają z tym do końca sezonu. Jednak drugi sezon zaliczył spadek oglądalności o 33 procent, wiec nie napawa to optymizmem.