co mi się podoba.. napewno świetny duet Linden & Holder!! :) niesamowite napięcie do ostatniej minuty każdego odcinka to że genilanie buduja emocje przez cały sezon, nawet gdy już jesteśmy pewni kto zabil rasie nagle cały świat wywraca się do góry nogmi podejrzenia padają na kogoś innego i na koniec napewno muzyka odgrywa tutaj wazną role np. w budowaniu napięcia śietna muzyka zdecydowanie dodaje kolorytu temu serialowi to tak wymyślone na prędce. :))
Muzyka dobra, racja :) I zgadzam się z Twoją wypowiedzią :)
A tak w ogole, to kto Twoim zdaniem jest morderca? :P
Chej odpowiadajcie na ten temat szybciej ale ja myślę, wiem ,że to nie nauczyciel a morze ten co kandyduje co ?
a ja myślę, że to jest ten drugi kandydat na burmistrza, czy na kogo oni tam stratują....
To, że widz nic nie jest w stanie przewidzieć bo co chwila czymś scenarzyści zaskakują jest akurat największym minusem serialu. Wiadomo, że jak sugerują, iż ktoś jest sprawcą to po odcinku dwóch wyjdzie w jakiś niezwykle prostacki sposób, że na pewno to nie jest ta osoba. Brak logiki w tym serialu boli, zwroty akcji są robione na sile byle tylko było "mocna" końcówka odcinka.
Polecam filmy policyjne:
"AGRESJA" Sidneya Lumeta z Seanem Connery
"SERPICO" Sidneya Lumeta z Alem Pacino
"PIESKIE POPOŁUDNIE" Sidneya Lumeta z Alem Pacino
"FRANCUSKI ŁĄCZNIK" Williama Friedkina z Genem Hackmanem, Royem Scheiderem i Fernando Reyem
"FRANCUSKI ŁĄCZNIK 2" Johna Frankenheimera z Genem Hackmanem
"OD SIEDMIU WZWYŻ" Philipa D'Antoni z Royem Scheiderem
"SZALENI DETEKTYWI" z Alanem Arkinem i Jamesem Cannem
"KLUTE" Alana J. Pakuli z Donaldem Sutherlandem i Jane Fondą
"SYNDYKAT ZBRODNI" Alana J. Pakuli z Warrenem Beatty
"NĘDZNE PSY" krwawego Sama Peckinpaha z Dustinem Hoffmanem
"UCIECZKA GANGSTERA" krwawego Sama ze Stevem McQueenem i Ali MacGraw
także:
"TRZY DNI KONDORA" Sydneya Pollacka z Robertem Redfordem, Faye Dunaway i Maxem von Sydowem
"MARATOŃCZYK" Johna Schlesongera z Dustinem Hoffmanem, Royem Scheiderem i Laurencem Olivierem
"CZARNA NIEDZIELA" Johna Frankenheimera z Robertem Shawem, Marthe Keller i Brucem Dernem
"KIEROWCA" Waltera Hilla z Ryanem O'Neealem i Isabelle Adjani
"ZŁODZIEJ" Michaela Manna z Jamesem Cannem i Tuesday Weld
Lata 70. w pełnej krasie. Naturalne światło, kostiumy, scenografie. Prawda i tylko prawda, tak mi dopomóż...
Zapowiedzi wcześniejsze:
"BULLITT" Petera Yatesa ze Stevem McQueenem, Robertem Vaughnem i Jaqueline Bissett,
"ZBIEG Z ALCATRAZ" Johna Boormana z Lee Marvinem i Angie Dickinson ,
"ZABÓJCY" Dona Siegela z Lee Marvinem i Angie Dickinson ,
"CHARLEY VARICK" Dona Siegela z... Walterem Matthau
"BRUDNY HARRY" Dona Siegela z Clintem Eastwoodem
"ŻYCZENIE ŚMIERCI" Michaela Winnera z Charlesem Bronsonem
...