kiedy będą :) Na napisy24 osoba która się zajmowała tłumaczeniem (Mirela ) chyba nie ma czasu na dalsze tłumaczenie bo skończyła na 12 odc i lipa :(
osobiscie znam angielski w niezlym stopniu ale mimo to zwlaszcza w tym serialu ze wzgledu na akcent nie rozumiem wszystkiego. a juz tym bardziej nie lapie niektorych niuansow. dlatego troche mnie wkurza ze zawsze przy prosbie o napisy znajdzie sie ktos zyczliwy doradzajacy nauke jezykow.
Dlatego polecam oglądanie z angielskimi napisami. Nie trzeba się wówczas wsłuchiwać tak dokładnie w to, co mówią bohaterowie i przy dobrej znajomości języka wszystko się zrozumie. No i przy okazji nie trzeba czekać nie wiadomo ile na polskie napisy.
Też tak mam, ale im więcej słucham tym potem lepiej idzie. Nie chciałam być złośliwa, wybaczcie:P
Ja niestety nie wiem jak z napi projekt pobierać napisy po angielsku... :x
Co do pobierania angielskich napisów przez napi - wystarczy zainstalować najnowszą wersję, tam w menu kontekstowym (czy jak to tam fachowo się zwie) programu oprócz standardowej opcji 'znajdź i dopasuj napisy' dodana została również 'znajdź i dopasuj napisy (angielskie)' :)
zrobiłam napisy do 14 . od razu mówię nie są pewnie najlepszej jakości ale się starałam. Kto chce może je ściągnąć z mojego chomika. moja nazwa to mar.96
znajdziecie je w dokumentach. jak coś to pisać. :)
Wielkie, wielkie dzięki!
Ktoś wie dlaczego w subeditplayerze wyświetlają mi się godziny zamiast napisów?
a można wiedzieć kiedy :) odpuszczę sobie 14 odc i zaczekam jak będą do 15 odc żeby dwa naraz obejrzeć
Wiedziałam, żeby trochę poczekać i nie oglądać bez napisów ;/ ale trudno, mam nadzieję, że 15 przetłumaczysz ;)
Jest taka bardzo fajna strona na której pojawiają sie angielskie napisy zaraz po emisji serialu ;D dla zainteresowanych podam link ;p
http://www.addic7ed.com/show/1790
enjoy! ;d
może inny odtwarzacz ? VLC media player na 100 będzie dział :) tak przy okazji jak miło obejrzeć odcinek w normalnym terminie ;p
już zrobiłam napisy do 15 :) można je pobrać tam gdzie ostatnio. a i chciałam powiedzieć, że to chyba ostatnie napisy zrobione przeze mnie bo moje ferie się skończyły i nie będę mieć czasu na dalsze tłumaczenie.
jak kots chetny to bede robic napisy ale na pół :) bo sama też nie mam dużo czasu, a we dwoje to bedzie szło szybciej