PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616115}

Doktor Hart

Hart of Dixie
2011 - 2015
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 17089
Doktor Hart
powrót do forum serialu Doktor Hart

... Na samym poczatku jak zaczelam ogladac ten serial, pomyslalam, ze moze ktos w koncu
nakreci dobry serial o Poludniu, Alabamie, tytulowym Dixie.. Scena jazdy autobusem z wszystkimi
rednecks stroniacymi od higieny jak najbardziej prawdziwa, ale potem?
Przeciez ci aktorzy nawet nie maja sladu akcentu z poludnia, nie mowiac juz o bardzo typowym
akcencie z Alabamy...
Ten serial nijak nie ma sie do rzeczywistosci.

Lyra_2

Niektórzy mają i od razu można to zauważyć, np. Lemon, Wade, Magnolia.Może są udawane, a może takie mają, nie wiem..

elenkaa

Nie, to nie jest akcent z Alabamy, to nie jest nawet acent zblizony do Poludnia. No ale pomijajac akcent ten serial nijak ma sie do tego, jak naprawde wyglada zycie na Poludniu.

Lyra_2

Dokładnie. Sam opis serialu bardzo mnie zaciekawił, liczyłam na "obyczajówkę" z elementami komedii wynikającej ze zderzenia mentalności "Jankeski" z amerykańskim Południem, ale niestety ... jeśli nie liczyć plantacji, zwisającego z drzew mchu hiszpańskiego i paru odniesień (b. powierzchownych) do tradycji np. południowe belles, niczego wiarygodnego na temat amerykańskiego Południa z tego serialu się nie dowiemy. Bluebell to po prostu lukrowana wersja małego amerykańskiego miasteczka, które mogłoby znajdować się wszędzie. Szkoda zmarnowanej okazji, bo potencjał był :(.

sts111

Dokladnie to mialam na mysli, to miasto mogloby sie znajdowac gdziekolwiek i malo jest tam odniesien do prawdziwego Poludnia.

ocenił(a) serial na 8
Lyra_2

No właśnie serial na początku zapowiadał się dobrze, ale potem kicha. Chociaż 2 sezon uratował ten serial i miejmy nadzieje że 3 sezon bendzie tak samo dobry.