PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616115}

Doktor Hart

Hart of Dixie
2011 - 2015
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 17089
Doktor Hart
powrót do forum serialu Doktor Hart

hej czy może ktoś polecić serial w podobnym stylu??

ocenił(a) serial na 10
azumi89

podbijam temat! :)

ocenił(a) serial na 9
MaRaViLLa89

zbliżony klimatem małego miasteczka jest one tree hill tylko tam temat jest całkiem inny :)

ocenił(a) serial na 10
inka19

hmm... w one tree hill wytrwałam do 6 odcinka 1 serii. Potwornie mnie nudził. Nie rozumię skąd się wziął jego fenomen.

ocenił(a) serial na 5
MaRaViLLa89

Z ostatnich lat podobny jest "Men in Trees" (pol. "Uwaga, faceci") - specjalistka od związków nakrywa narzeczonego na zdradzie i chcąc zmienić klimat wyjeżdza na Alaskę, gdzie pisze książkę nt. relacji damsko-męskich właśnie, a przy okazji się zakochuje. 2 sezony tylko, bo serial padł ofiarą strajku scenarzystów, ale wszystkie wątki znajdują zakończenie.

A polski prawie że odpowiednik to "Ranczo". ;D

milkaway

polski odpowiednik to bardziej "szpilki na giewoncie"

ocenił(a) serial na 5
Madza2701

Akurat tego nigdy nie ogladałam. ;]

ocenił(a) serial na 8
MaRaViLLa89

Mnie rownież One tree hill wynudzil juz pod pierwszym odcinku ale ogladalam dalej jednak mnie nie zainteresowal na tyle zeby oglądac dalej.
ale do rzeczy: Dla mnie własnie podobnych seriali do tego nie ma przynajmniej ja zabardzo o nich nie wiem ale uwazam ,że moglabys spróbować takie jak :
Uwaga Faceci - Tu dziewczyna z większego miasta przyjezdza na Alaskę - po tym jak ja chlopak zdradzil
Przystanek alaska
ewentualnie : Jezioro marzeń,Córki McLeoda,Piękni,Życie w Cranford

MaRaViLLa89

@up
No tak 1 sezon jest okrutny, który Nathan dokucza brata Lucasa. Jest zazdrosny o wszystkiego, lecz jakieś 2-4 sezon się zmieni na dobre. Wiem, się Ci znudził ale oglądaj dalej będzie ciekawsze. ;)

ocenił(a) serial na 8
MaRaViLLa89

Aż się dziwię, że OTH może się nie podobać ;) wiem, wiem że ludzie mają różne gusta, ale to jeden z najlepszych seriali jakie znam. Dużo miłości, przyjaźni, ciekawe wątki, świetna muzyka, cudowne cytaty, uwielbiam ten serial. No,ale skoro nie to może New Girl, lekki i przyjemny, a poza tym także Switched at birth, to może nie komedia, ale lekki serial, który bardzo dobrze się ogląda. Jeżeli nie oglądasz (chociaż to chyba wszyscy oglądają:P) to Glee, to jest komedia muzyczna, bardzo lekka, świat przestawiony nieco w krzywym zwierciadle, akcja rozgrywa się w szkole.

azumi89

a niekoniecznie o małym miasteczku tylko "o miłości", ale jednocześnie zabawny i lekki, znacie? I nie typowo komediowy typu: przyjaciele;]

ocenił(a) serial na 5
ceylor

Hm... Castle może? Wprawdzie to serial policyjny, ale jest duzo fajnego humoru. Jest porównywany do Bones, ale moim zdaniem o wiele wiele lepszy i bardziej naturalny. We wspomnianym wcześniej Men in Trees też jest dużo humoru.

ocenił(a) serial na 9
azumi89

cougar town, świetny serial z humorem a i polecam jak poznalem wasza matkę :)

ocenił(a) serial na 10
azumi89

Możesz jeszcze sprawdzić czy ci się spodoba serial pt. New girl. Jest to typowa komedia o kobiecie która ma trzech współlokatorów. Jest to nowy serial. Ma dopiero 9 odc.

ocenił(a) serial na 8
Anekeya

Ja polecam wymienione już wcześniej Jezioro marzeń i Córki McLeoda.

ocenił(a) serial na 8
azumi89

Gilmore Girls, Providence, Ed

azumi89

Hart of Dixie jest jedyny w swoim rodzaju xd haha ;p jej... czemu oni zawsze robia takie dlugie przerwy? jak sie trzymacie? ;P

thebestfan

dokładnie te przerwy są dobijające... ;/

ocenił(a) serial na 9
azumi89

podbijam temat, znazlazl ktos cos godnego polecenia? :)

azumi89

Northern Exposure ! Świetny serial o lekarzu z Nowego Jorku, który w ramach odpracowania pożyczki na studia zostaje wysłany do małego miasteczka na Alasce. Podobny klimat - mała społeczność (złożona z bardzo różnych od siebie indywiduów) i ich dziwne (dla osoby spoza miasta) zwyczaje, piękne widoki, bardzo klimatyczny, lekki, przyjemny i zabawny serial, a jednocześnie mądry.
http://www.filmweb.pl/Przystanek.Alaska

ocenił(a) serial na 9
samspolem

Jezioro marzeń i Rączy Wildfire, który oglądałam kilka lat temu na tvp2 i jak to mają te stacje w zwyczaju, nie dokończyli nawet serii pierwszej a na następne nawet nie było co liczyć. Zapadł mi w pamięć bo klimat podobny, też była dziewczyna i dwóch chłopaków. Jeden słodki niczym Golden boy George i jeden bawidamek z bogatej rodziny. Oczywiście bohaterka kochała się w tym grzecznym, a ten nie grzeczny kochał się w niej i ciągle coś im stawało na drodze. Dzięki Bogu istnieje youtube i wynika z tego że bad boy zdobył serce dziewczyny. Taki miły serial to był wzbudzał nie mniejsze emocje niż HoD.

http://www.youtube.com/watch?v=SoSNKSuuSt8

słodka para Kris&Junior

http://www.youtube.com/watch?v=8NdugqKQXwY&feature=fvst

http://www.youtube.com/watch?v=vEzH6UEEpeA

azumi89

Gilmore Girls- ten sam klimat, przyjemnie się ogląda :)

magda_lulu

popieram - małe miasteczko, w którym wszyscy są zaangażowani, lekki, "o milości":P i dodatkowym plusem jest ilość sezonów:)

ocenił(a) serial na 8
azumi89

polecam Emily Owens, M.D. - podobna energia. miłego odbioru :)

yrrah

a tego to wprawdzie nie widziałam, ale gdzieś czytałam(w kilku miejscach), że to straszna chała jest... i że nie warto tracic na to czasu

ocenił(a) serial na 8
majowka20

no więc powiem Ci, że ja też takie opinie czytałam i z rezerwą siadałam do tego serialu, ale nie - nie widzę powodu, żeby kręcić nosem. a nawet czekam niecierpliwie na kolejne odcinki. dobrze mi robi na samopoczucie, może i Tobie się spodoba.

yrrah

to pierwsza pozytywna opinia, wiec może się skuszę:)

ocenił(a) serial na 5
majowka20

Lepiej nie kuś się, bo serial został skasowany. ;]

milkaway

tak szybko?! przecież to jakoś w pazdzierniku się zaczeło, nie?

ocenił(a) serial na 5
majowka20

Cóż, słaba oglądalność. Wyemitują tylko 13 odcinków do ońca i już. W tym roku jakoś żaden nowy serial mnie nie wciągnął, a w zeszłym sezonie aż trzy, m.in. "Revenge", które polecam.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

o nie!!!!! jaki ból!!!

ocenił(a) serial na 7
azumi89

Podobny klimat małego miasteczka miał serial emitowany kiedyś w TVP2 "Gdzie diabeł mówi dobranoc".

azumi89

Gilmore Girls - klimatyczny, zabawny, ciepły :)

ocenił(a) serial na 9
azumi89

Wspomniane w tym temacie gilmore girls [polski tytuł 'kochane kłopoty'] ma podobny małomiasteczkowy klimat. Oczywiście całkowicie w innym temacie, ale jest ten czar! :D

Jak ciekawostkę powiem, że większość scenografii z Hart of dixie pochodzi własnie z Gilmore girls :D Na przykład kościół i ta altanka! :D