PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616115}

Doktor Hart

Hart of Dixie
2011 - 2015
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 17087
Doktor Hart
powrót do forum serialu Doktor Hart

Cały serial oglądałam już kilka razy, ale po długiej przerwie postanowiłam do niego wrócić, ponieważ potrzebowałam czegoś lekkiego, z humorem, kolorami, ale niebanalnego. Pierwsze skojarzenie Hart of Dixie. Po wielu latach odkąd przypadkiem na niego trafiłam nie znalazłam drugiego serialu z podobnym klimatem. Jest niepowtarzalny.

Ale...... tym razem oglądałam go bardziej krytycznie i to co rzuca mi się bardzo w oczy, to skoki czasowe bez wyjaśnienia pewnych istotnych kwestii oraz .... zmiany partnerów i uczuć z prędkością światła.
I tak właśnie od pierwszego sezonu mamy trójkąt Zoe, Wade i George i o ile wcześniej zawsze oglądałam serial ze względu na Wade'a i Zoe, tak tym razem bliżej się przyjrzałam ich relacji.... Prawda jest taka, że Wade był dla Zoe odskocznią od bycia idealną wersją siebie, ale to za Georgem cały czas patrzyła. Wada'em zainteresowana była tylko dlatego, że George był zajęty. Gdy tylko nadarzyła się okazja rzuciła wszystko, by być z Georgem. Po czym on odwołuje dla niej ślub, a ona co robi?...... wiąże się w niezobowiązującą relację i każe Georgowi zrobić to samo. Natomiast kiedy Wade zdradza Zoe, chwilę później ta cały czas krąży wokół zajętego Georga, do którego niby wciąż coś czuje, a wszystko po to by w 3 sezonie nie być z żadnym z nich, przywieźć ze sobą faceta z kompletnie innej planety i rozpocząć przyjaźń z facetami, których podobno kochała...... Wracając od Zoe i Wade'a w 3 sezonie ich relacja jest dziwna. Może na początku widać jakąś stratę u Zoe, Wade powiedział chyba 2 razy, że Zoe go nadal kocha, Zoe była zazdrosna o Vi, ale prócz tego nie widać było między nimi żadnych iskier, oznak uczuć niczego i później z niczego wielkie wyznanie Zoe do miłości. Swoją drogą słowo kocham Cię było najbardziej nadużywane w tym serialu.......
Moim zdaniem, pokazali dość wyraźnie, że Zoe byłą z Wade'm tylko z uwagi na zbiegi okoliczności, gdyby nie one byłaby z George'm. Noc odwołanego ślubu, związanie się Georga z Tansy, ponowna wpadkowa noc z Wade'm, związek z Joelem.... itd....

Lemon zakochała się w Lavonie. Nie mogła sobie z tym poradzić, ale jak ślub z Georgem nie wypala, ta dwójka przez wiele odcinków wgl nie jest łączona razem. Później widzimy przebłyski zazdrości Lemon. Natomiast sam Lavon po odwołanym ślubie i wielkiej miłosći do Lemon nie zrobił nic żeby ją odzyskać. Lemon odwołanego ślubu też nie traktowała jako możliwości nowego początku z Lavonem.....

Podobnie Zoe i Joel. Wyjechał, obiecali sobie przerwę, rozstali się, ale po chwili już każde idzie w swoją stronę. Po czym Joel wraca i jak gdyby nigdy nic jest najlepszym przyjacielem kobiety, z którą parę tygodni wcześniej planował remont wspólnego domu.

Kocham Cię, już Cię nie kocham, czuję coś, już nie czuję, JESTEŚMY PRZYJACIÓŁMI.

To taki jedyny minus serialu, który swoją drogą mimo tych niedorzeczności jest uroczy i z pewnością wrócę do niego jeszcze nie raz.