PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Doctor Who kobieta, chcecie czy nie?
Ja powiem tak, za Moffata - NIE
Z dobrym producentem, ktory umie pisac kobiece postaci - TAK.

Kogo chce zobaczyc jako kobieca Doctor Who?
Maggie Smith.

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Amy, River, Missy - trzy fajne i dobrze napisane postaci kobiece pióra Moffa. Umie :)

W temacie per se: osobiście obojętne mi jest, co osoba wcielająca się w Doktora będzie mieć za przeproszeniem między nogami - jeśli będzie grać bardzo dobrze i dostanie świetne scenariusze, to będzie cacy. Aczkolwiek Maggie Smith to bardzo fajna kandydatura :)

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

Dwie pierwsze wymienione postaci sugerują, że jednak nie umie ;)

ocenił(a) serial na 10
RottenTime

Zważywszy na to, jak fajne są to postaci wychodzi, że jednak umie ;)

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

*fajne dla ciebie. Moim zdaniem są słabe. Bardzo.

ocenił(a) serial na 10
RottenTime

Nie są ;)

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

Sorry, Mary Sue pozbawione rozwoju, z wadami poupychanymi tam gdzieś na siłę przy okazji, z egzystencją przeciąganą w nieskończoność nigdy nie będą uznane przeze mnie za pełnokrwiste, pełnoprawne postaci.

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Myślę, że Maggie Smith jest za stara i nie pasuje jakoś mi po prostu tu.
Co do samego pomysłu- moim zdaniem jest to przede wszystkim zbyt ryzykowne oraz zepsułoby to klimat serialu i byłoby to trochę jak "zbeszczeszczenie" go. Mogą robić cokolwiek chcą, ale Doktor i TARDIS muszą być.
Niedługo pewnie ktoś wpadnie na pomysł, aby Doktor był czarnym muzułmaninem gejem.

ocenił(a) serial na 7
manga_maniak

Niech zostanie polskim Januszem xD

manga_maniak

Nawet jakby zrobili z Doctora kobiete to dali by jej męskiego towarzysza zeby sie w niej zabujal. W koncu watek romantyczny musi byc hahaha

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

W tej kwestii zgadzam się z Moffatem, nie chodzi o płeć, ale o konkretną osobę która pasuje do tej roli. Ja w roli "Doktorki" widziałabym jakąś aktorkę charakterystyczną, najlepiej w średnim wieku, konkretne nazwisko nie przychodzi mi do głowy. Co do Maggie to może 10 lat temu byłabym na tak. I nie zgadzam się z tymi opiniami, że Moffat nie potrafi pisać postaci kobiecych.

ocenił(a) serial na 9
martadrw

Tilda Swinton albo Maxine Peak! :D

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Jestem zdecydowanie na nie. Z chwilą kiedy n-ta regeneracja Doktora będzie kobietą, skończę oglądać ten serial.

ocenił(a) serial na 1
FenrirLokeson

Doctor Rose Tyler

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Odpowiem krótko i zwięźle - NIE.

ocenił(a) serial na 1
FenrirLokeson

Jestem na nie. Sam Doctor pewnie też jest na nie- trochę dziwnie by było, pomykać z ptaszkiem przez dwa tysiące lat i nagle go utracić...

ocenił(a) serial na 10
Fass_

Mistrzowi znaczy Missy jakoś to nie przeszkadza. :D

ocenił(a) serial na 1
Sir_KriS800

Mistrz to Mistrz, nie jest głównym bohaterem :P

ocenił(a) serial na 8
FenrirLokeson

Ogólnie jestem na nie. Do tego Maggie Smith jest już zbyt wiekowa.

ocenił(a) serial na 9
FenrirLokeson

Oczywiście. Sam twórca serialu to sugerował. Nie mam jednak swojej faworytki. Może Tilda Swinton?

FenrirLokeson

Raczej nie, chyba że byłaby to naprawdę znakomita aktorka, którą lubię... Ale jednak wolałabym nie.

ocenił(a) serial na 1
FenrirLokeson

Doktor Who kobietą? - lepiej nie. Przeważnie postacie kobiece w tym serialu poza paroma wyjątkami to idiotki które niszczą postać doktorka. Najbardziej nie cierpiałem Rose ale Clara to już szczyt wszystkiego (doktorek totalnym mięczakiem). Najlepsza postac kobieca w całym serialu to River i potem Marta.