Mam dobrą wiadomość dla wszystkich fanów Doctor'a Who. Polski dystrybutor filmów DVD BestFilm poinformował o wydaniu polskiej wersji Doctor'a Who, pierwsza seria serialu zostanie wydana 20 września. Wydanie będzie składało się z 3 płyt DVD na których znajdziemy wszystkie odcinki z pierwszej serii. Cena tego wydania (według sklepu Gigant.pl) wynosi: 53,99 złotych. Zachęcam do kupna tego DVD. Uważam że to dobra cena w porównaniu z innymi wydaniami np. wydanie Amerykańskie pierwszej serii kosztuje $99,98 (ok. 280 zł) w sklepie BBCAmericaShop.
News pochodzi z www.doctor-who.yoyo.pl
Nie wiem na pewno, ale, jeśli będzie, to może w zimie albo na wiosnę 2008 - pierwsza była rok po emisji w telewizji to druga pewnie będzie podobnie.
Zakładając,że w ogóle będzie,znając polskich dystrybutorów może być różnie.Ale mam nadzieję,że wydadzą wszystkie serie.Tvp olała ten serial,więc niech chociaż wydadzą na dvd.
Wstępna data wydania drugiej serii to 2008. Nic więcej nie wiadomo:(. Cóż i tak szybciej niż uświadczymy serii 3 na antenie reżimówki Tvp.
Ja już tylko czekam na drugą (pierwsza będzie sobie spoczywała pod choinką w tym roku razem z soundtrackiem do pierwszych dwóch serii :D).
Ogólnie to wyszła już dawno, a w Polsce to trzeba sie modlić, zeby drugą dali, a o trzeciej to nie ma nawet co na razie marzyc:/
Wydanie jest świetne, jeśli chodzi o jakość odcinków, chociaż do samego opakowania można by się przyczepić (literówki, zmieniona kolejność odcinków), ale po co? Cieszę się, że jest.
Co do kolejnych sezonów, to nie wiem, skąd bierzecie informacje, bo ja pisałam do BestFilmu maila i jak na razie nie doczekałam się na odpowiedź... Zna ktoś jakieś konkrety?
pisałem w styczniu, to odpisali, że druga seria będzie w lutym. Nie było. Napisałem w czerwcu i teraz ponoć ma być w październiku. Poczekamy, zobaczymy
Przynajmniej masz to szczęście, że ci odpowiedzieli :/ Czyli teraz pozostaje uzbroić się w cierpliwość i liczyć na cud :)
Poczekaliśmy i nic. W planach wydawniczych do końca listopada nie ma 2 serii. Kiedyś napewno wydadzą, bo mają w planach i posiadają 13 odcinków + świąteczny. Ale kiedy ?! To właśnie Polska...