PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32944
8,3 14 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Donna

ocenił(a) serial na 9

[moze byc maly spojler] Donna najgorsza postac w calym serialu. Podczas pierwszego (wstepnego) odcinka 3 sezonu modlilem sie aby ta pinda nie byla doktora towarzyszka. Niestety na to wyglada ze w 4 sezonie ona bedzie z nim. Pytanko, jak dlugo ona bedzie?? Az do 7 sezonu (w 7 juz nie)?

ocenił(a) serial na 10
matejj

Też jej nie lubiłem. Będzie tylko do końca czwartej serii. (Tak przy okazji to ten odcinek z nią to nie był pierwszy odcinek trzeciej serii, tylko special świąteczny)

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

Moim zdaniem Donna była najlepszą ze wszystkich towarzyszek Doctora.

ocenił(a) serial na 9
Capitano_S

stary dzieki za info, juz mialem przestac ogladac XD najchetniej to bym zrobil jej cementowe buciki i wrzucil do rzeki...

ocenił(a) serial na 9
matejj

tak btw jeszcze jedno pytanko, czy kiedykolwiek zmieni wyglad swojego statku?? XD bo ta budka juz mnie troche wkurza i jest zdeka obciachowa XD, pozatym wkoncu chcialbym zobaczyc jak wyglada naprawde jego statek.

ocenił(a) serial na 9
matejj

TARDIS zawsze będzie wyglądała jak policyjna budka.

ocenił(a) serial na 10
matejj

Skoro od pięćdziesięciu lat wygląda tak samo, to wątpię żeby się to teraz zmieniło. To jest taki element charakterystyczny.

ocenił(a) serial na 10
matejj

Tardis jako budka to już ikona DW :)

ocenił(a) serial na 9
matejj

ok teraz ostatnie :P co do sezonu 5, chce go pobrac (nie o to sie rozchodzi wiec ani slowa o piractwie :P ) i jest sezon 5 + sezon5 confidential. Czym sie to rozni??

ocenił(a) serial na 9
matejj

Confidential to seria dokumentalna o powstawianiu odcinków DW. Znajdują się w nich wywiady z aktorami, ekipą, twórcami, materiały z planu i tym podobne rzeczy.

ocenił(a) serial na 9
Eriu

na wiki czytalem ze jest dodane +15 min do kazdego odcinka, czyli to ten dokument?

ocenił(a) serial na 9
matejj

Raczej nie, gdyż każdy odcinek Doctor Who Confidential (sezon 2-5) trwa ok. 40 minut, tyle co normalny odcinek serialu. W pierwszym sezonie były nieco krótsze, ale i tak trwały ok 30 minut.

ocenił(a) serial na 9
Eriu

Tutaj masz stronę wiki na temat Doctor Who Confidential: http://en.wikipedia.org/wiki/Doctor_Who_Confidential

ocenił(a) serial na 10
Eriu

W 5 i 6 sezonie Confidential jest skrócony do 15 min

ocenił(a) serial na 9
Lewyy_

Mam kilka Confidentiali z szóstego sezonu i trwają one 40 minut.

użytkownik usunięty
Eriu

może są dwie wersje? Na DVD sezonami 1-3 mam skrócone, po 15 minut każdy. Co nie zmienia faktu, że pełna wersja trwa 40 minut.

ocenił(a) serial na 9

Ja widziałam wersje telewizyjne i w sezonach 2-6 trwały po ok. 40 minut.

Nie chciałabym oglądać wersji skróconych Confidentiali, bo niektóre z nich były nawet lepsze od odcinków do których powstały,

użytkownik usunięty
matejj

najgorsza postać? Żartujesz? Czym ci podpadła? Tym, że nie zakochała się w Doktorze?
A sezonów jest 26 + 7 tak BTW (powiedziała co powiedziała :P) i w każdym Doktor lata w budce.

ocenił(a) serial na 9

Nie tym ze sie nie zakochala, najbardziej mnie denerwuje to jej darcie ryja i upieranie sie przy swoich decyzjach ktore sa zle (mowie to po 6 odcinkach z nia), wogole dla mnie ona jest strasznie denerwujaca. Co do watku milosnego, nie pogardzil bym gdyby taki powstal, wrecz mi tego brakuje troche w tym serialu.

ocenił(a) serial na 10
matejj

Jak to brakuje? A Rose i Dziesiąty Doktor?

użytkownik usunięty
Capitano_S

Marta i Dziesiat,Grace i Osmy, blondynka z Titanica i Dziesiaty, Madame de Pompadore i Dziesiaty, Amy i Rory, River i Jedenasty... Mam wymieniac dalej? To jest serial o podrozach w czasie i przestrzenie, a nie Moda na Sukces, nie o milostki tu chodzi, a mimo to troxhe tego jesr

ocenił(a) serial na 10
matejj

Dokładnie takie same miałam odczucia względem tej postaci. Jedno słowo: irytująca.

ocenił(a) serial na 10

Donna bywała bardzo irytująca. Co do zakochiwania się, to trzy postaci na (licząc ze starymi) 33 serie to nie tak dużo :)

użytkownik usunięty
Capitano_S

Troche tego wiecej jest

ocenił(a) serial na 10

Fakt, zapomniałem o madame Pompadour. Co do Grace i Ósmego, oraz dziewczyny z Titanica...ja wiem?

ocenił(a) serial na 9
matejj

Jak dla mnie do Donna była jedną z moich ulubionych towarzyszek . Uwielbiam Rose , mam nadzieje że zobaczę je obie w doktorze :)