PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Konkretniej, fani ścieżek dźwiękowych z tego serialu, a jeszcze konkretniej - ci, którzy
obejrzeliście pierwszy sezon!
Otóż mam słabość do themu "Bad Wolf". Problem polega na tym, że wersja na youtubie jest
jakaś okrojona, nie ma na niej tego "punktu kulminacyjnego", który miał miejsce np.,
podczas jednej z ostatnich ze scen w 13. odcinku 1. sezonu. Nie mam pojęcie, gdzie
mogłabym posłuchać, bądź... ehm, "pożyczyć z internetu" pełną wersję tej ścieżki?
Za wszelkie informacje serdecznie dziękuję :]

Alicja_Klara

Aj, właściwie dokopałam się, że te kawalek jednak nazywa się "Doctor's Theme". Ale na YT tak czy owak, nazywa się "doctor who soundtrack bad wolf theme".

ocenił(a) serial na 9
Alicja_Klara

Znalazłaś go czy nadal jesteś zainteresowana?

Eriu

Sama nie wiem... Niby znalazłam, ale to chyba wciąż nie jest właściwa wersja. A jaką Ty proponujesz? ;)

ocenił(a) serial na 9
Alicja_Klara

Albumową. Prawda jest taka, że nie raz utwory, które są umieszczane bezpośrednio w odcinku nieco się różnią od tego co później wchodzi na oryginalny soundtrack.

Wysłałam Ci PW.

ocenił(a) serial na 9
Alicja_Klara

Bo to jest połączenie dwóch utworów: "The Doctor's Theme" i "Hologram".
Do 1. sezonu został również wydany booklet rozszerzony, który zawiera ten kawałek pod nazwą "Bad Wolf" i różni się od tego na "zwykłym" soundtracku.

bodzio080

Chyba muszę pomyśleć o kupnie takiej płyty :) A masz na myśli serial, czy specjalne wydanie soundtracków?

ocenił(a) serial na 9
Alicja_Klara

To soundtrack rozszerzony. Tylko naprawdę trzeba pogrzebać, żeby go znaleźć.

bodzio080

Hm... Miałam na myśli, co musze kupić, aby owy soundtrack posiąść :D A może dogrzebałeś się gdzieś, gdzie można to.... pożyczyć od Interneta?

ocenił(a) serial na 9
Alicja_Klara

1. Jestem kobietą.
2. Gdzieś na forach rs jest taki wątek, w którym są wszystkie soundtracki z DW. Niestety, nie pamiętam, jaka to strona.

bodzio080

Okej :) I wybacz za złą formę :D

ocenił(a) serial na 9
Alicja_Klara

Ależ nic się nie stało. Dużo osób ma mnie za faceta przez ten nick :p

ocenił(a) serial na 7
Alicja_Klara

Oglądaliście Doctor who Proms na yt ?

kajtek2008

A cóż to jest?

ocenił(a) serial na 7
Alicja_Klara

prawdziwa orkiestra :)

https://www.youtube.com/watch?v=ggppYfXSGdg

kajtek2008

Woooow... Super grają :D Ja jeszcze nie znam Jedenastego, tak w sumie... Właśnie kończę 2 sezon :)