Orientuje się ktoś kiedy puszczą dalszą serię "Doktora Who"? Albo chociaż czy puszczę od początku? Bo kurcze chodziłam do szkoły jak leciał ten serial (pewnie jak większość z was) i chciałabym go obejrzeć od początku...
Jakiś czas temu wysłałam maila z takim pytaniem do TVP.
ODP :,,Witamy
Jeszcze nie znamy decyzji redakcji w tej sprawie. Być może,że będziemy kontynuować ten serial. Możłiwe, że przed emisją serii następnej zostaną wyemitowane poprzednie odcinki."
Czyli krótko mówiąc sami jeszcze nie wiedzą :/
Aha, no ale jakaś nadzieja jest :). Cieszę się, że jest taka możliwość, że puszczą go od początku, bo nie oglądałam wcześniej wszystkich odcinków :D
daj Bóg żeby póścili na wakacje bo ja oglądam Doctora od "christmas invasion" i chciałbym zobaczyć poprzednie odcinki
Może tak nie od samego poczatku tylko ostatnie 3 sezony licząc z tym który ma teraz premiery na bbc one.
tez oczywiście jestem za tym, żeby Doctor jeżeli się już pojawi na naszych ekranach po raz kolejny, nadawany był w godzinach popołudniowych albo nawet wieczornych ( niektórzy o 18 kończą dopiero szkolę :/ )
no cóż... jak to mówią nadzieja matka głupich ale matka kocha swoje dzieci - czego nie można powiedzieć o TVP że kocha swoich widzów :/
aha i takie jedno pytanie, bo oczywiście nie mogłam oglądać "Doctora who" kiedy leciał rano, a widzę tutaj na forum komentarze odnośnie już 3 serii i się zastanawiam czy aby czegoś nowego nie przegapiłam? czy to po prostu nasi forumowicze już oglądają w BBC 3 serię?
pozdrawiam
trzeciej serii nie było jeszcze w tv przynajmniej nie polskiej. W brytyjskiej kończy się za tydzień. A niektórzy forumowicze już ją oglądają:) polecam nie jest tak dobra jak druga seria(pewnie mówie tak dlatego że nadal nie moge zcierpiec odejścia Rose, bo Martha chociaż jest całkiem ok to niekiedy mnie wkurza) ale watro ją obejrzeć dla niesamowitej gry Doktora i Jacka of course :) pozdro
W aktualnym "Tele tygodniu" jakaś czytelniczka pytała czy tvp ma zamiar w najbliższym czasie wyemitować trzecią serię i odpowiedzieli jej że w tym roku na pewno nie:(.Szkoda,że taki super serial jest tak traktowany przez polską telewizję.Ja też oglądam 3 serię (bardzo fajna,chociaż mi też brakuje Rose) ale fajnie byłoby zobaczyć w tv.
A może napiszemy do TVN lub Polsatu petycję z prośbą o zakup Doktora, bo to jest zgroza, żeby Doctor leciał w takiej stacji której warunki dyktuje rząd i która bardziej stawia na "Mode na sukces" i jakieś podrzędne seriale dla młodzieży niż takie dzieło jakim jest Doktor:)
Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego w TVP układają takie debilne ramówki?!
Post jest sam w sobie odpowiedzią na Twoje pytanie. Chyba za mało jest w Doctorze WR(wartości rtodzinnych).
Przyznam się że też myslałam o jakiejs petycji ale to za mało popularny serial, by stacje komercyjne się nim interesowały. Trzeba by inwestycji w reklame i szumu medialnego. W Angli ten serial to już żywa legenda i reklamować go nie trzeba bo jest marką samą w sobie.
W Polsce jest tylko malutkie grono zapaleńców potrafiących docenić coś co nie pochodzi z Hollywood i nikt z pośród nich nie ma niestety wpływu na ramówki w powrzechnie dostępnych stacjach Tv.
Nie mniej gdyby ktoś pisał do jakiejś stacji niech da znać, poprę taką prośbe. W końcu zawsze może stac sie jakiś cud :)
no niestety nam biednym fanom Doktora w Polsce pozostaje liczyć tylko na cud w tym biednym, smutnym kraju nad Wisłą (i wierzyć że się zdarzy!) :/
Pozdrawiam wszystkich serdecznie! ^_^
ej no ludzie gdzie wy ogladacie te trzecia i te reszte tych serii ja widzialam pierwsza jeszcze z ecclestonem druga ze 3 odc. + ostatni bo do szkoly chodzilam i trzeciej nie chca puscic... tez chce to obejrzec!! Pomózcie mi:(
Niektórzy oglądają na youtube,inni ściągają z netu.Jak chcesz mogę wysłać ci linki na rapishare,chociaż ja wszystkie odcinki ściągnęłam programem Bearshare.
Niedawno w Pakiecie Familijnym Cyfrowego Polsatu pojawiły się cztery kanały BBC : Entertainment, Knowledge, Lifestyle i CBeebies. Na Entertainment są emitowane takie produkcje jak "Absolutnie Fantastyczne", "Czarna żmija", "The Real Hustle" czy - uwaga - "Doktor Who". O ile dobrze mi wiadomo to narazie sezon pierwszy (ostatnio widziałem odcinek gdzie był Charles Dickens i żywe trupy :P Dziś był odcinek z robotami z kosmosu [tymi na D, nie pamiętam nazwy]). No cóż, miejmy nadzieję, że BBC Entertainment na pierwszej serii nie zakończy emisji serialu.
Jak o tym usłyszałem miesiąc temu to się wkurzyłem mnie, bo ja mam Canal+...ale teraz już ochłonełem
1. Będzie 2 seria a pierwsza została wyemitowana na BBC Prime które było poprzednikiem BBC Entertainment, więc zrobili tak że w 2 kolejne niedziele puścili po 5 odcinków, a teraz będzie 2 seria
2. W Polsce będzie 2 seria na DVD prawdopodobnie w lutym.
3. Te roboty to Dalekowie.
Wow! To super, że będzie 2 seria - już się bałam, że będą tak w kółko puszczać pierwszą. Poza tym sprawdzałam na stronie bbc entertainment ramówkę na najbliższy tydzień i wychodzi mi, że 2. seria (a raczej odcinek 'Children in need') powinien zostać wyemitowany w czwartek - tak wnioskuję z długości odcina podanego na stronie (ok. 10 min. więc się zgadza). Dalej jest tylko gorzej, bo już mi nie pasuje 'Christmas Invasion', które trwa ponad godzinę, a kolejny odcinek Doktora jaki ma być wyemitowany na bbc entertainment ma standardowe 45 min.
Ale zobaczymy.
no ja wlasnie tez cyfrowego polsatu nie mam :( ale dzieki za wadomosc o dvd :D mam nadzieje ze na pewno wyjdzie i dostane te plyty :D ale mimo wszystko tvp dala smaczek i przerwala powinni kontynuowac kolejne serie- ale o odpowiedniej porze a nie przed poludniem w srodku tygodnia:/ pozdrawiam
Ta wiadomość jest pewna bo napisałem maila do wydawcy i odpowiedział mi że prawdopodobnie w lutym wyjdzie 14 odcinków (czyli też Christmas Invasion) 2 serii.
Nie, no to fantastycznie! Dosyć krótki odstęp czasu. Ale na 3. serię to sobie poczekamy z pewnością dłużej.
Ale nie żałujmy :D. Dwie to już coś imponującego, jak na Polskę ;P.
dokładnie - myslmy pozytywnie :D jeszcze raz dzieki za takie wiesci :D pozdrawiam