PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Chciałbym wiedzieć o co chodzi z nią :) nie doszłam jeszcze do wprowadzenia jej postaci i na pewno szybko nie dojdę .

ocenił(a) serial na 10
izabella412

a gdzie jesteś? oglądasz 8 sezon i chcesz wiedzieć skąd się wzięła?

ocenił(a) serial na 1
izabella412

Z chęcią bym Ci odpowiedział, ale odkrycie jej tajemnicy było tak genialne, że to chyba mój ulubiony moment w serialu (jak cały sezon 7B + odcinek świąteczny "The Snowmen" ). Bardzo bardzo bardzo radzę wytrwać, albo jak nie możesz się doczekać, to przeskocz do odcinków:
7x01 "Asylum of the Daleks"
Christmas Special: "The Snowmen"
7x06 do końca sezonu.

Jeśli serio tak bardzo bardzo chcesz to wiedzieć, i nie możesz przespać nocy to...

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Clara jest kobietą, którą Doctor spotka dwukrotnie (7x01, Christmas Special) i w obu tych odcinkach ginie. Doctor postanawia ją odszukać, a kiedy w końcu ją znajduje (7x06), okazuje się ona nikim nadzwyczajnym. Oczywiście ma swój urok i super prezencję, ale nic nie wskazuje na to żeby posiadała zdolność umierania i ożywania raz za razem :D Dopiero w ostatnim odcinku sezonu (7x13), cała sprawa zostaje rozwiązana. Jeśli już naprawdę nie możesz usiedzieć, no to dobra, zepsuję Ci najlepszy odcinek w historii New Who. Otóż SPOILEEEEER okazuje się, że Doctor ma w przyszłości grób na planecie Trenzalore, jednak po śmierci Władcy Czasu otwiera się coś w rodzaju rysy na powierzchni Wszechświata- ta rysa to cała Timeline Doctora- od narodzin na Gallifrey do końca jego życia. Kiedy Wielka Inteligencja wchodzi do jego timeline, zostaje rozrzucony po całym życiu Doctora i niszczy wszystkie jego dokonania, przepisując czas. Aby temu zapobiec, Clara robi to samo, i w taki oto sposób Doctor ją spotyka :)

ocenił(a) serial na 8
Fass_

' najlepszy odcinek w historii New Who'...? lol....

Fass_

Baaaardzooo Dziękuję !! :D <3 Nie mogłam usiedzieć i musiałam doczytać ^^

ocenił(a) serial na 10
izabella412

A podobno Clara ma odejść w tym sezonie? żeby tylko nie miała podobnego zakończenia jak Amy

lukasz16

Co było nie tak w zakończeniu Amy?

Anabelle09

to że Amy i Doctor już nie mogą się więcej zobaczyć :)

ocenił(a) serial na 10
izabella412

Sądząc po Kill the Moon - największą gnidą i najbardziej wkurzającą partnerką w historii DW.

ocenił(a) serial na 10
Mailo91

Eh początek 11 odcinku i nie wiem czy dalej oglądać, to jak mnie idiotka wkurzyła jest niepojęte... oby później zginęła w męczarniach.