Skończyłam właśnie 4 sezon (żegnaj, David ;( ), i nie wiem co oglądać pierwsze: pierwszy odcinek 5 sezonu czy Christmas Carol?
I jeszcze jedno podobne pytanie. Skończyłem oglądać 4 serie. Doctor nie regenerował się i nie stał się Mattem Smithem. Gdy odpalam 5 serie to Smith już jest, a przecież Tennant nie zginął. Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi?
Po 4 serii są jeszcze odcinki specjalne z Tennantem:
"The Next Doctor"
"Planet of the Dead"
"The Waters of Mars"
"The End of Time" (regeneracja Dziesiątego)
A po nich już normalne piąta seria z Mattem Smithem po kolei, zaczynając od "The Eleventh Hour".
Ale Christmas Carol to chyba dopiero po piątym sezonie... A pomiędzy czwartym a piątym są ze cztery odcinki specjalne...
Tak tak, chodziło mi o to, że skończyłam 4 sezon i wszystkie odcinki specjalne, 10 Doktor zregenerował się (And still not ginger! :D) i w kolejności dalej miałam Christmas Carol. I teraz zauważyłam, że to jest folder z samymi odcinkami specjalnymi :D czyli Christmas Carol to jest odcinek specjalny po 5 sezonie?
Tak, to jest po piątym sezonie. Przy okazji, na wikipedii jest lista odcinków, więc zawsze można sprawdzić kolejność. ;)