PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

W związku z nadchodzącymi świętami chciałbym wykorzystać trochę więcej wolnego czasu i nadrobić zaległości z "DW". W szczególności myślę tu o odcinkach specjalnych z udziałem XI Doctora, bo chociaż obejrzałem tylko połowę 6 sezonu, to nie mam zamiaru dokończyć tej serii. Oczywiście powodem tego jest niesamowicie irytujący wątek Pondów na czele z Amy, której już dosłownie nie mogę znieść.

Konkludując, to czy warto w ogóle zabierać się za odcinki specjalne z udziałem XI Doctora, czy też są one w zasadzie powieleniem epizodów z 5 i 6 serii? Czy też jest w nich tak dużo Pondów?

kamil_aleksander

Dobra rada - obejrzyj jednak tę drugą połowę szóstej serii, (najwyżej z pominięciem odcinka "The girl who waited" ) bo jest naprawdę fajna. Special z Jedenastym jest tylko jeden, jak na razie (No, za tydzień będzie drugi) a Pondów nie ma w nim strasznie dużo. Sam epizod to pewnego rodzaju wariacja na temat "Opowieści Wigilijnej"
SPOILER

Doktor musi przekonać pewnego zgorzkniałego starca, by użyczył mu swojej maszynerii, która może pomóc uratować pewien spadający statek kosmiczny

ocenił(a) serial na 9
Domin_X

Opowieści wigilijnej w tym jak na lekarstwo nie myl ludziom. Odcinek opowieści tej nie przypomina. A sam odcinek jest na poziomie reszty 6 sezonu (na jedno obejrzenie, potem już się nie da ogladać)

MistrzSeller

"Pewnego rodzaju wariacja" napisałem. A szósty sezon (Oprócz "The girl who waited") tragiczny nie jest.

ocenił(a) serial na 9
Domin_X

To totalna tragedia. Ze świetnego, oryginalnego serialu zrobili kiepską podróbę amerykańskich seriali.

MistrzSeller

Chyba mamy tu mocno odmienne poglądy, bo jak dla mnie to w owej szóstej serii co najmniej kilka odcinków przypomina te dawne - z Doktorami 1-7. (Bardziej niż te z serii 1-5 )

ocenił(a) serial na 9
kamil_aleksander

Seriale ogląda się po kolei. Odcinki specjalne ogląda się pomiędzy odcinkami pomiędzy którymi były emitowane. Ludzie! Jak można oglądać seriale nie po kolei, a potem płacz, ze sie czegoś nie rozumie. Christmas Carol powinnaś obejrzeć PRZED 6 sezonem bo odcinek 6x00 (albo 5x14), zaś najnowszy odcinek specjalny dopiero po skończeniu 6 sezonu. Więc teraz możesz obejrzeć Christmas Carol. Ale nastepnym razem oglądaj odcinki po kolei.