Hej doktorki! :D
Na chomikuj mam do wyboru 2 wersje pierwszego sezonu i nie wiem który wybrać ;d Jeden z DVD, a drugi nagrywany z tv. Różnią się lektorem - zastanawiam się, który lepiej tłumaczy? Może ktoś ma obie wersje i mógłby mi podpowiedzieć? :D
O tu: chom ikuj.pl/HOOLIMAN/SERIALE+TV/Doctor+WHO+%28Lektor+PL%29+DVDRip ;)
Z lektorem nie ma się co męczyć, często nie wyrabia z tym co Doctor mówi. Polecam napisy :)
Jak można jednocześnie mieć wystarczającą ilość inteligencji, żeby łapać "Doktora Who" i taki poziom głupoty, żeby uważać, że lektor tłumaczy i z wielką frajdą kraść filmy?
Raczej nijak niestety. Ale radosne ogłaszanie zamiaru kradzieży już chyba można uznać za przejaw lekko obniżonego poziomu inteligencji.
W regulaminie chomikuj jest punkt, że pliki można przechowywać do 24 godzin. Pytałam się, bo nie chciałam stracić cennego, drogiego jak cholera transferu, bo jednak różnica między jednym a drugim jest. Nie uważam by pytanie o lektora było przejawem głupoty - Chirurdzy mieli świetnego lektora, aż przyjemnie się oglądało, więc po prostu chciałam się dowiedzieć ;)
Śmiem przypuszczać, że twierdzenie (cytuję) "Różnią się lektorem - zastanawiam się, który lepiej tłumaczy?" rozbawi każdego miłośnika filmów, a nawet przeciętnego oglądacza seriali. Aktor zastrzelony w filmie nie umiera naprawdę, operator pracuje z kamerą, a nie operuje na planie, a lektor nie tłumaczy filmów, tylko czyta przygotowany tekst tłumaczenia. Trudno więc nawet odpowiedzieć na twoje pytanie, bo nie wiadomo, czy chodzi ci o jakość tłumaczenia, czy o głos i interpretację lektora.
Po drugie - to, że jakiś portal pozwala na przechowywanie wszystkiego, co użytkownicy powrzucają nie znaczy jeszcze, że udostępnianie i ściąganie utworów bez zgody właściciela praw autorskich jest legalne. Jest to naruszenie praw autorskich i pokrewnych.