PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,3 14 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Przedstawię tylko bardzo ogólną historię,tylko zarysy.
Doktor chce zabrać Clarę do Rosji na Święta,jednak,jak często sie zdarza Tardis wpada w inny
wir czasu.
Doktor i Clara lądują tam gdzie chcą,ale nie tam,kiedy chcą,bowiem 24 grudnia 1917
roku,kiedy szaleje rewolucja bolszewicka.Podróżnicy w czasie lądują na jakimś pustkowiu i nie
wiedzą za bardzo "kiedy"są.Wkrótce zostają porwani przez grupę ludzi,która okazuje się
opozycją antybolszewicką,której pomaga brytyjski agent i którzy zamierzają zabić lenina i inne
czerwone ścierwo.Doktor nie chce sie mieszać w historię ludzkości i chce odlecieć,jednak
dowiaduje sie,że bolszewicy mają kontakty z jakimiś kosmitami,od których dostali
urządzenie,które potrafi zmienić ludzi na całym świecie w homo sovietucus,czyli
natychmiastowe i całkowite zwycięstwo bolszewizmu (tfu!).Doktor próbuje ich powstrzymać,co
mu sie oczywićcie udaje,jednak zostaje postrzelony przez jednego z bolszewików i musi sie
zregenerować.Jego ostatnie słowa przed regeneracją "A myślałem że najgorsi są Dalekowie"
<3

ocenił(a) serial na 10
Kokoner571

Naprawdę ciekawa fajna historia łącząca się z historią. Chętnie bym taki odcinek obejrzał. Jedynym co mi się nie podoba to ostatnie słowa Doctora.

ocenił(a) serial na 10
Grozer

Dzięki,ale Doktrowi nie chodziłoby o całą rase ludzką tylko o komunistów ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Kokoner571

Pomysl ciekawy ale mozna by dodac jeszce takie cos ze doktorcofa sie w przeszlosci zostawia na ty mterenie zmutowanych i ulepszonych ludzi którzy sa wyzszymi formami życia i zwa sie "Polacy".. Mogli by przedstawic ze jestesmy nacja nadludzi itp.. Bylbym zadowolony. Dobrze by byolo gdyby pojawilo sie wiecej zerów na temat inteligencji amerykanów itp.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 9
Al_Bundy

Człowieku, co ty ćpiesz? Jaka nacja nadludzi? W-T-F. Pomijając fakt, że tego typu nacjonalistyczne teksty nie przeszłyby nawet w polskim sci-fi, to w brytyjskim Polacy byliby prędzej wyśmiani, niźli wychwalani.

ocenił(a) serial na 10
Skybison

Nacjonalizm nie jest zly.. Zreszta akurat Angole nie powinni wysmiewac Polaków tym bardziej ze nie mamy takiego wskaźnika idiotów i nie wyginiemy do 2100 r... I oczywiściee gdyby nas zaatakowali rpzed rozbiorami to dla nich ten wynik skonczylby sie w kazdym mozliwym wyjsciu przegrana..

ocenił(a) serial na 9
Al_Bundy

Nacjonalizm jest zły (co innego patriotyzm). Owszem, mamy olbrzymi wskaźnik idiotów. Znając życie, Anglicy również nie wyginą do 2100.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Al_Bundy

Tak, tak, Wojciechu XD.

ocenił(a) serial na 10
Skybison

A ja zawsze myslalem ze nazywam sie MIchal.. Do czego to dochodzi ze czlowiek po tylu latach dowiaduje sie jak ma na imie.

Tak czy siak ja uzasadniam swoje poglady a idioci twierdza ze nacjonalizm jest zly albo islamjest niegroxny (zeby stiwerdzic ze islam jest niegrozny i nie moze zniszczyc europy to juz trzyba byc jakims niedorozwojem..) i nie uzasadnia.. Nacjonalizm na pewno jest lepszy niz wpuszczanie oszolomów do kraju i dbanie o inne panstwa zamiast o swój..

Tak czy siak Francja, Anglia i Niemcy to kraje które zddechna w XXI w.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
Kokoner571

Zajebizdy pomysł

Kokoner571

Ja mam nadzieję, że ostatnimi słowami Jedenastego będzie wypowiedziane z pełnym ekscytacji uśmiechem "Geronimo" :)

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Świetny pomysł :D ,to byłaby świetna przeciwwaga dla smutasów dziesiątego przed regeneracją.