PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32929
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

W tym artykule Moffat wyjaśnia jej role :)
http://naekranie.pl/aktualnosci/doktor-who-ciekawostki-o-roli-maisie-williams-z- gry-o-tron-732048

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

Szykuje się kupa...
Gdy słyszę słowa "emocjonalnie" i "Clara" robi mi się niedobrze. Dodatkowo ta dziewczynka z wodogłowiem wkoorwia mnie swoją grą, w scenach komediowych szczerzy się jak kretynka i mam ochotę wyyebać monitor przez okno, a w poważnych wygląda jak 10 latek obrażony na rodziców, bo ma szlaban na komputer. Jak na razie nie mam dobrych przeczuć.
Sam Capaldi jest świetnym doktorem, ale Clara powinna umrzeć w The Name of The Doctor, bo tylko marnuje czas antenowy swoimi bezsensownymi wątkami.
Na +
Mega oprawa graficzna
Capaldi, jego stylówa i włosy są dużo lepsze
SKAROOOOOOOOOO (ehhh, nic się nie zmieniło przez te 50 lat)
Bardzo ciekawe sceny przez pierwsze 20 sekund Trailera, zachęciły mnie
Podwójne odcinki
Na -
Clara
Missy
Cybermani
Maisie
Przyssawkowe coś z 50th anniversary
Coś czuję, że będzie dużo głupich i nudnych wątków - zapychaczy, a mało innowacyjnych odcinków.

ocenił(a) serial na 10
manga_maniak

Może emocjonalnie czyli pogrzeb Clary czy coś ;)
Dokładnie Capaldi nie ma się jak wykazać,bo pewna osoba(czytaj.Clara) go przyćmiewa...

ocenił(a) serial na 10
manga_maniak

Clara jest super <3 *.*

ocenił(a) serial na 10
Pusss

Oglądałeś calutkie new who przez te wszystkie lata? Jeśli tak, to powinieneś wiedzieć czemu Clara ssie.
Gorsza mogłaby być tylko Donna, ale on wkoorw1ała tylko przez 1 sezon.

ocenił(a) serial na 10
manga_maniak

Jak dla mnie Donna i Martha były przeciętne. Moimi faworytkami są Rose i Clara. Ich postacie strasznie mnie pochłonęły, ale to może być tylko moja opinia. :)

ocenił(a) serial na 10
Pusss

Ja nie lubiłem Clary od samego początku. Doktor za bardzo się nią przejmował, a ona była wychwalana przez niego pod niebiosa bez powodu. To Clara stała się główną postacią. Wszelkie poprzednie towarzyszki ( jak to świetnie ujęła Amy) stawały się częścią świata Doktora, ale Doktor nie był nigdy częścią ich świata. Towarzysz pełnił rolę kogoś, kto pokazałby nam świat Doktora z ludzkiej perspektywy, kogoś z kim moglibyśmy się utożsamiać, to jest osoba, która ma dopełniać Doktora o ludzkie cechy, uczynić go bardziej ludzkim, dać mu raz na jakiś czas jakąś dobrą radę, podsunąć mu jakąś myśl. W tej opcji to Doktor jest towarzyszem - towarzyszem Clary.

manga_maniak

Zgadzam się :) A w ogóle to kto jest twoim ulubionym towarzyszem?

ocenił(a) serial na 10
Anabelle09

Z New Who to Rose , a ogólnie to Susan, bo oglądałem tylko Hartnella i Bakera.

manga_maniak

"Gdy słyszę słowa "emocjonalnie" i "Clara" robi mi się niedobrze." daje lajka! xD
"Dodatkowo ta dziewczynka z wodogłowiem wkoorwia mnie swoją grą, w scenach komediowych szczerzy się jak kretynka i mam ochotę wyyebać monitor przez okno, a w poważnych wygląda jak 10 latek obrażony na rodziców, bo ma szlaban na komputer." chodzi ci o Clarę czy Maisie bo nie zaczaiłam akurat tego.
"Na -
(...)
Missy"
Oh, akurat to jedyna rzecz w której sie z tobą nie zgadzam, Missy jest super ;D

ocenił(a) serial na 10
Anabelle09

Chodzi mi o Maisie, po prostu jej nie lubię.
Co do Missy to szczerze nie wiem co ma się w niej podobać, mogli zrobić po prostu nową postać i tyle, nie byłoby różnicy, a wstawili Mastera na siłę, a w sumie to tylko jego imię. To trochę jak z reklamą jakiegoś ubezpieczenia czy innego badziewia przez znaną osobę, to nie sprawia od razu, że produkt jest dobry. A cała ta akcja z Missy moim zdaniem była za szybko rozwiązana i bez żadnego przytupu( w sumie to przecież były chyba z 3 sceny z nią... w mieście, na cmentarzu i w tej siedzibie), to już nie są czasy Davies'a, że wszystko jest ze sobą powiązane (chociaż Silence wyszło Moffatowi dobrze), teraz po prostu w DW jest jak w Sherlocku, cały sezon zapychaczy, potem jakiś 1 kluczowy odcinek i tyle. Może się jeszcze Moffat rozkręci, zobaczymy, chociaż moim zdaniem po 7dmej serii powinni zatrudnic nowego scenarzyste, który wprowadziły trochę świeżości.

ocenił(a) serial na 10
manga_maniak

Na tym regeneracja polega, że nowe wcielenie często jest inne od poprzedniego. A Missy jest i tak dużo bardziej "mistrzowata" niż Saxon. Choć, żeby nie było, nie podoba mi się, jak przy tworzeniu współczesnych wcieleń naszego czarnego charaktera zapomina się o o jego ikonicznym powiedzonku. I mam nadzieję, że w nachodzącej serii usłyszymy od Missy "I am the Mistress and you will obey me" :)

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

"[...] rola Maisie Williams w nadchodzącym 9. sezonie nie będzie zwyczajnym występem gościnnym."
"Moffat dodał, że jest to ważna rola i nie pozbędą się tej bohaterki z tego świata zbyt łatwo."
Okropna wiadomość. :( Strasznie nie lubię tej aktorki, w GoT mnie tylko wkurza i nie umie grać. Mam nadzieję, że Moffat nie wpadnie na "wspaniały" pomysł uczynienia z niej nowej towarzyszki po odejściu Clary (czego się swoją drogą nie mogę doczekać)...

"Cały 9. sezon ma być natomiast najbardziej emocjonalny dotychczas."
Kolejna łamiąca wiadomość. :/