PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Doctor Who to niesamowity serial, ktory jest warty polecenia kazdemu.
Jest to serial dla wszystkich, kazdy znajdzie w serialu cos dla siebie, serial moga ogladac
dzieci, nastolatkowie, dorosli, starszyzna, kobiety, mezczyzni...
Dlatego jest dosc wyjatkowy, bo jest wiele seriali tylko dla doroslych czy dzieci.
Jest rowniez wiele inkarnacji Doctora, wiec jesli nie podoba nam sie np ta Davida Tennanta,
moze spodoba nam sie np ta Smitha.
Jest wiele seriali ktore ogladne tylko raz i wystarczy, nowe serie widzialem w calosci tylko raz, a
te stare wlasnie ogladam (gdy to pisze zostaly mi jeszcze 4 25 minutowe odcinki pierwszego
sezonu, zaczalem nie dawno.) a juz wiem ze obejze ten serial jeszcze wiele razy (w calosci, bo
pojedyncze historie zobacze jeszcze wiecej razy, a powiem jeszcze ze jak tylko skoncze
klasycznego who biore sie za przygody 7 w ksiazkach, po filmie z 1996 roku za ksiazki i
sluchawiska z 8 a potem, a moze wczesniej, biore sie za nowe serie.)
Moge narzekac na pewne odcinki i historie, krzyczec jakie potworne sa Next Doctor i End of
Time, ale moim zdaniem nie ma odcinka ktorego przynajmniej nie "lubie", jasne sa te ktore
lubie ogladac bardziej, i te ktore lubie ogladac mniej, to uwazam ze wszystkie odcinki maja w
sobie przynajmniej cos dobrego. (Tak! Next Doctor i End of Time tez!)
Wiele razy mowilem ze wole stare serie, ale te nowe kocham prawie takim samym stopniu,
moge mowic ze David Tennant nie jest moim zdaniem najlepszym Doctorem, ale i tak go
uwielbiam.
Serial jest SUPER!
Jest oryginalny, dla kazdego, i jest to moj ulubiony serial, tak i ten stary i nowy!
To jest jeden masywny serial!

Na ostatek, napisze inkarnacje Doctora mniej wiecej w kolejnosci od najmniej lubianego do
ulubionego (mniej wiecej, bo ciezko zrobic taka liste, wszyscy sa tak samo zajebisci!)
Aha, nie dodam tu Capaldiego, z oczywistych wzgledow.

12. War Doctor
11. 5th Doctor
10. 2nd Doctor
9. 1st Doctor
8. 8th Doctor
7. 9th Doctor
6. 10th Doctor
5. 7th Doctor
4. 11th Doctor
3. 4th Doctor
2. 6th Doctor
1. 3rd Doctor (Tutaj napisze ze ciezko mi sie zdecydowac czy wole Colina czy Jona, uwielbiam
ich wlasciwie tak samo.
A Pertwee jest najblizszy temu co widze gdy mysle "Doctor").

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Zgadzam się z tym co napisałeś. Czemu Piąty Doctor tak nisko ? Ja go uwielbiam zaraz po Czwartym najbardziej ;D

ocenił(a) serial na 7
Grozer

Jakos najmniej zapadl mi w pamiec.

użytkownik usunięty
FenrirLokeson

O, jak dobrze przeczytać wypowiedź kogoś, kto myśli tak samo jak ja ;-) Zgadzam się w 100%, a ponadto ja też właśnie jestem w trakcie oglądania starych serii i dopiero wczoraj skończyłam sezony z Pertweem. I co mogę powiedzieć, to to że Jon wylądował u mnie na pierwszym miejscu w rankingu Doktorów, nie ma to jak action man. Jeszcze długa droga przede mną w poznawaniu przygód Doktora, ale z czystym sumieniem poleciłabym ten serial każdemu. Niestety nie wiem czemu, ale osoby, którym go polecam, jakoś nie są przekonane i myślą, że to bajka dla dzieci. So wrong... ;-)

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

To ja będę wyjątkiem, bo... Nie przepadam za Czwartym (nie bijcie, proszę! Lubię Toma Bakera i nie ma to nic wspólnego z jego wypowiedzią dotyczącą K-9!), za to uwielbiam Trzeciego, Dziesiątego (bo to od niego zaczęłam oglądać) i Jednastego.
Na razie "skaczę" po historiach klasycznych, głównie po erach Trzeciego, Drugiego i Piątego.
Fajna recenzja, też próbuję polecać ten serial wszystkim znajomym, a oni patrzą na mnie jak na wariatkę ;) pokażę im Twoją recenzję, a nuż się uda ich przekonać...

ocenił(a) serial na 10
Ireth_Oakenshield

Ja właściwie nie tak dawno się wciągnęłam w ten serial i bardzo chcę obejrzeć tę klasyczną serię, jednak nie wiem gdzie. Czy mógłby ktoś mi coś doradzić?

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Odcinki klasyczne można bez problemu znaleźć na dailymotion.com . Niestety, nie ma wersji polskiej, więc jeśli masz kłopoty z angielskim, to będzie ciężko. Oczywiście, można znaleźć napisy na np. gallifrey.pl, ale nie do wszystkich odcinków.
Są jeszcze jakieś odcinki z napisami na Wrzucie, ale nie mam pojęcia gdzie, bo dawno tam wchodziłam.

ocenił(a) serial na 10
Ireth_Oakenshield

Bardzo dziękuję :) Szczególnie za to, że odpowiedź jest uprzejma, a nie coś w stylu: "Nie interesuj się" bo takie też się zdarzają na filmwebie

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Proszę bardzo ;)
Wiem, niestety kiedyś natknęłam się na niezbyt miłego użytkownika i... Wiadomo, jak taka dyskusja mogła wyglądać.

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Ale nie na forum Doctora Who :) Tu są sami mili ludzie. Nawet jak skrytykujesz serial to nie doznasz złośliwego ataku :).

Co do napisów to wiem, że kiedyś był człowiek co się podjął przetłumaczenia całego DW. Nawet pierwsze odcinki z pierwszym Doctorem przetłumaczył, ale chyba się zniechęcił bo jakoś nie widzę dalszych owoców jego pracy. To co zrobił wrzucał na Youtube.

A napisów do odcinków musisz szukać na różnych stronach bo nie wszędzie są wszystkie. Najlepiej idź na forum Classic Doctora i tam poszukaj w tematach związanych z napisami. Wiele ludzi podawało różne namiary.

Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
Belief

No właśnie dlatego odważyłam się napisać, stwierdziłam, że żaden fan Dactora Who nie może być wredny :)
Pozdrawiam również :)

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

To prawda. Whovianie są nieziemsko uprzejmi i w większości tolerancyjni. Tak więc Belief napisała wszystko, nic dodać, nic ująć ;)