PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Nie mam na celu tutaj obrażać fanów, ani samej produkcji, po prostu rzucam luźne pytanie. Prawdą jest, że za
gatunkiem s-f nie przepadam, ale słysząc tyle pozytywnych opinii postanowiłam poświęcić Doctorowi parę godzin, mój
problem leżał w tym, że szybko się zniechęciłam widząc dość... dla mnie tandetny sposób nakręcenia filmu, scenografia
również do mnie nie przemówiła. Miałam jeszcze parę prób podejścia do serialu, bo z własnego doświadczenia
widziałam, że do Glee, GoT czy AHS też przekonałam się dopiero za drugim podejściem, ale włączyłam odcinek i nijak
nie mógł kupić mnie połykający człowieka śmietnik, ani plastikowa lalka która z niego wyszła. Nie kamieniujcie mnie,
czekam jedynie na opinie, bo być może po paru odcinkach serial na prawdę robi się lepszy, a może dopiero z kolejnymi
sezonami? W każdym razie - czemu wg. Was ten serial zawdzięcza swój fenomen - powiedzmy szczerze - na skalę
światową? :)

ocenił(a) serial na 10
narvana24

Tutaj http://www.filmweb.pl/serial/Doktor+Who-2005-199691/discussion/Warto,2312764 był podobny temat - a jaka gorąca dyskusja się rozwinęła :)

ocenił(a) serial na 10
narvana24

Na ten temat można by napisać doktorat (ehehehehheeh xD).

Odsyłam tutaj http://www.filmweb.pl/serial/Doktor+Who-2005-199691/discussion/Warto,2312764.

katniss_

Dziękuję, na pewno poczytam. :)

ocenił(a) serial na 8
narvana24

Ja po prostu kupiłem konwencję. :P Też mnie początkowo przerażały efekty specjalne za 2 funty/odcinek, ale do tego idzie przywyknąć. A humor, pomysłowość twórców osiągają wspaniały poziom.

Podchodzę do Doktora jako do "oglądadła" na nudne wieczory, nie widzę w nim serialu kultowego, moja ocena to obiektywne 6 (bo gdzie temu sitcomowi do Breaking Bad ;)) ale jeśli się złapie pomysł, to wystarcza, żeby zostać fanem. ;)

ocenił(a) serial na 10
seprioth

Od kiedy ocena serialu może być obiektywna? Tak pytam, nie atakuję, żeby nie było ;)

ocenił(a) serial na 8
katniss_

Oj, "obiektywna", słowo szalenie rozmyte. Miałem na myśli ocenę technikaliów - realizacji, montażu, zdjęć, aktorstwa etc., bez względu na moje osobiste odczucia odnośnie całości. :)