Pytanie, rzecz jasna do tych, którzy podobnie jak ja żyją óżnymi wieściami z planu i od ekipy filmwej. Ja najbardziej czekam na
- odcinek 4, "Listen", gdyż podobno jest naprawdę straszny, niektórzy przyrównują go nawet jako Blink 2.0
- odcinek 7 "Kill the Moon" bo jest to niejako kontynuacja "Planet of Fire". Moffat opisał odcinek jako niezwykle przejmujący i dramatyczny.
- odcinek 9 "Flatline" - czy zmniejszająca się Tardis nie jest zachętą sama w sobie? Według Moffata odcinek jest horrorem, więc kolejny punkt dla niego.
- odcinek 10 "Child's Play" - najbardziej owiany tajemnicą odcinek NewWho. Steven Moffat rozpływa się z zachwytu nad nim, stwierdził nawet, że to już jest klasyk. Przez długi czas nie wiadomo było gdzie i kiedy nagrywany był odcinek, a fanów chcących zrobić kilka zdjęć odganiano. Co ciekawe, odcinek ten ma własny blok filmowy, co zazwyczaj zdarza się tylko w przypadkus pecjali.Podobno odcinek jest poetycki, piękny i z niesamowitymi efektami wizualnymi. A większość obsay to dzieci.Na niego czekam chyba najbardziej.
Z tego, co piszesz, zapowiada się świetna seria! A mógłbyś podać informacje o reszcie odcinków? Albo chociaż źródło, z którego je czerpiesz? :)
;)
http://www.cultbox.co.uk/features/guides/doctor-who-series-8-news-summary <--- moje najważniejsze chyba źródło
http://www.filmweb.pl/serial/Doktor+Who-2005-199691/discussion/Odcinki+8+sezonu+ -+wszystko+co+wiemy+_SPOJLERY!+WEJ%C5%9ACIE+NA+W%C5%81ASNE+RYZYKO!_+%28+Brak+inf ormacji+z+wyciek%C5%82ych+scenariuszy+i+wiadomo%C5%9Bci+niepodanych+do+publiczne j+wiadomo%C5%9Bci+przez+producent%C3%B3w%29,2482465 <--- Mój temat, gdzie podsumowałem wypowiedzi z kilku źródeł.
Odcinek drugi, "Into the Dalek" - wyprawa do wnętrza Daleka brzmi intrygująco :)
Odcinek czwarty, "Listen" - "Co jeśli mówiąc do siebie, naprawdę mówisz do kogoś innego, kogo nie widać?" Zapowiada się fantastycznie.
01.Deep Breath (Głęboki wdech)
02.Into the Dalek (Do Dalek)
03.Robots of Sherwood (Roboty Sherwood)
04.Listen (Słuchaj)
05.Time Heist (Czas Skoku)
06.?????
07.o tym dziwnym kosmicie
08.?????
09.Flatline (Wyciągać kopyta)
10.??????
11.Death In Heaven (Śmierć w niebie)
12.???? coś o cybermenach
zapowiada się ciekawy sezon, ale dlaczego 13 odcinek jest świąteczny ? :)
nie mogli nakręcić ten 1 odcinek więcej ?
Prościej byłoby mi napisać, na które odcinki nie czekam...
1. "Time Heist" - nazwisko Thompsona mi wystarcza, by wiedzieć, że to będzie świetny odcinek.
2. "Flatline" widziałam zdjęcia i wprost nie mogę się doczekać zmniejszonej (?) TARDIS.
3. "Into the Dalek" - lazania? Lazania?! LAZANIA?!
4. "Listen" - "Blink 2.0"? Super!
5. "Mummy on the Orient Express" - hahaha, Skinner naprawdę jest porządnym Whovianem :D "Wreszcie Doktor zaczyna odbierać telefony..." ??? Jak ja jestem ciekawa tych telefonów!
* "Child's Play" - tutaj nie wiem, czy czekam, czy nie. Baśniowość? OK, ale odcinki z dziećmi jakoś mi podchodzą, mam urazę po "Nightmare Terrors".