PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32948
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Naprawdę dobry

ocenił(a) serial na 10

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tym serialem. Nie ma świetnych efektów specjalnych, ale dzięki naprawdę dobrym historiom (w telewizyjnym stylu) i świetnym kreacjom aktorskim ogląda się go naprawdę dobrze. Ten serial pokazuje, ze niewielkim w sumie budżecie da się zrobić coś porządnego. Może kiedyś doczekamy się takiego serialu Made in Poland.

ocenił(a) serial na 7
lasic

Szczerze w to wątpię, o dziwo nawet amerykanie nie nakręcili swojej wersji.

ocenił(a) serial na 10
Hawkarooney

hahaha chyba Ci się cos pomyliło. Niski budżet?
Efekty specjalne są więcej niż fantastyczne. Polski pzremysł filmowy jeśli chodzi o fantasyke czy science fiction jest mniej niż słaby wiec tu nawet nie ma o czym mówić.

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Są fantastyczne ale nie w pierwszej serii.Ale w późniejszych jak najbardziej.

Lewyy_

Owszem, a jednak naprawdę lubię pierwszy sezon :) Pewnie dlatego, że Eccleston również grał genialnie <3
A poza tym, nawet brak fajnych efektów nadawał temu serialowi taki... przyjemny klimat. Ktoś wie, co co mam na myśli? :D

ocenił(a) serial na 10
Zielonoo

Ja chyba inny serial oglądam, bo do piątek serii efekty są mocno słabe. Nawet w czwartej serii trudno uwierzyć, że ten serial nie jest z lat 80. Oczywiście nie przeszkadza to w odbiorze, ale nie rozpływajmy się nad efektami. Ale faktycznie budżet nie jest taki mały, około 1mln funtów za odcinek...

użytkownik usunięty
lasic

Żadnego takiego serialu ani polskiego ani amerykańskiego ani tez chińskiego. Doctor jest brytyjski i każda próba stworzenia reamek"u skończy się tak że powstanie kolejny gniot na miarę "M jak Miłość". "God safe the Queen", "God Safe British the Doctor".

ocenił(a) serial na 10

Przez "takiego", chodziło mi ogólnie o dobrą fantastykę, tylko w Polskim wydaniu. Polski remake byłby po prostu żałosny.