PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32949
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Czy uważacie że wraz z premierą 8 sezonu i zaczęcia się drugiego pięćdziesięciolecia serialu Dalekom
należałby się trochę odświeżony wygląd?
Mi ten przypadł do gustu:
ht*tp://b*it.l*y/NPt0rK
Usuńcie *

ocenił(a) serial na 10
ScottenPL

Po co zmieniać coś, co się sprawdza i jest kultowe?

ocenił(a) serial na 10
ScottenPL

Wygląda jak wielka mrówka w spódnicy.
Nie, Dakleków zostawmy w spokoju. Już wystarczy, że z popsuli Cybermenów. Zamiast psuć to co stare, sprawdzone i dobre niech wymyślą inną rasę, która mogłaby stać się kultowa.

ocenił(a) serial na 7
ScottenPL

NIE!
Jak juz cos to mogliby zmienic je odrobine, cos co i tak zawsze robili.
Dalecy sa kultowi, tak jak TARDIS, jak zmienic Dalekow, to czemu nie TARDIS, i tak Doctor bedzie latal w Iphonie, bo "ten wyglad jest przestarzaly".
Pewnych rzeczy nie powinno sie zmieniac.
Zmieniaja Cybermenow (na gorsze, najlepiej wygladali w Tenth Planet, ale to juz moja opinia), zmienili Silurianow (tutaj sie nie wypowiem bo glupota tej zmiany mnie przerasta) i tyle powinno im wystarczyc.
Poza tym, nawet jakby zmienili, to i tak musieliby wrocic w koncu do oryginalu, Whovians by sie whorwili (ma ktos cos do picia? Suszy! xD), i by im spadla ogladalnosc.

Jak maja zmieniac, to niech zmienia wyglad SIlurianow, wtedy wyjdzie na dobre.

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Akurat moim zdaniem Cybermani wyglądali najlepiej w The Invasion-Revenge of the Cybermen, ale świetny design mieli w The Tomb of The Cybermen i The Moonbase. Akurat ich zmiany wglądu da się łatwo wytłumaczyć - ci z Mondas (The Tenth Planet) są tak naprawdę prototypem Cybermana. Dopiero ci, których ujrzeliśmy w "The Moonbase" są w 100% Cybermanami, a oni się ulepszają.

ocenił(a) serial na 7
Affc1u

Hmm ci z Tenth Planet sa najbardziej ludzcy, przez to najstrasniejsi, moim zdaniem.
Ale reszta klasycznych Cybermenow wyglada swietnie, tym bardzie w porownaniu z tymi z Age of Steel.
Ci z Nightmare in Silver juz wygladaja lepiej, ale ci klasyczni, sa i tak najlepsi.

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Mam nadzieję, że piszesz tylko o wyglądzie zewnętrznym Cybermenów z Nightmare in Silver. Bo cała ich kreacja a la supermenów jest tak okropna i głupia, że nawet nie mieszczą się w skali idiotyzmów DW.

ocenił(a) serial na 10
FenrirLokeson

Doctor w Iphonie... To byłoby straszne :D

ScottenPL

Strasznie brzydkie te Daleki. Przecież w środku wyglądały bardziej jak ośmiornice, a nie mrówki :P

Ostatnimi czasy każda zmiana w Who jest zła. Nic nie przebije Gatissa, który dał Dalekom kolory (bleee :P)...

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

Całkowicie się zgadzam. Dalekowie Gatissa wyglądali jak Power Rangers :P.

ocenił(a) serial na 5
ScottenPL

ten wygląda jak jakiś stalowy alien -,- wolę stary, klasyczny i śmieszny wygląd (nie róbmy z tego serialu bakuganów)

ScottenPL

Co do zmiany wyglądu samej w sobie to jestem przeciw, ale mam taki pomysł, że w jakimś odcinku Dalekowie stworzyliby jakiegoś gigantycznego Daleko-podobnego (np to z twojego zdjęcia) stwora, nad którym prace poszły nie tak, przez co chciałby on zniszczyć... Przepraszam, EXTERMINOWAĆ samych Daleków.

ScottenPL

Chyba tylko dla mnie Cybermani z Nightmare in Silver wyglądają najlepiej i jakoś strasznie, choć nie straszniej od tych z Tenth Planet.A co do Daleków lepiej nic nie zmieniać.