PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32947
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Czy jak chce zacząć oglądać Doktora Who, to mogę rozpocząć od odcinków z 2005 roku, czy aby zrozumieć i mieć całość obrazu trzeba by było szukać starych serii?

ocenił(a) serial na 10
dkf

Nie musisz starych serii z 19**, ja zacząłem dopiero od 11 Doktora (matt smith, 5 seria) i wszystko rozumiem, jestem przy początku 8 serii, ale chciałbym zobaczyć jeszcze 9 i 10 doktora bo jakoś tak fajnie, najlepiej jak byś chyba zacząl od 2005 (9 i 10 doktor)

ocenił(a) serial na 10
AreXsoN

9 doktor to 1 seria a 10 doktor to 2,3,4 seria, potem ten co ja 5,6,7 a potem 8,9,10 nie spoileruje Ci ale prawdopodobnie wiesz :D

ocenił(a) serial na 7
AreXsoN

Spoilery ogólnie mi nie przeszkadzają. Jak zacznę od nowej serii to od 1 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
dkf

od serii 1? nom, najlepiej będzie :D ja właśnie szukam odcinków 1,2,3,4 serii z pl napisami

ocenił(a) serial na 7
AreXsoN

Zawsze oglądam seriale od początku i najlepiej już po zakończeniu jego emisji.
Czyli serie z poszczególnymi doktorami nie łączą się ze sobą i można oglądać w dowolnej kolejności?

Ja szukam z lektorem, ale z napisami na pewno też będą na ch.o.m.i.k.u, jeśli nie przeszkadza ci to źródło.

ocenił(a) serial na 10
dkf

Te z 19** są to classic doctor a te od 2005 to są new doctor :D to znaczy że trudno to wyjaśnić xD
możę dam Ci to https://www.youtube.com/watch?v=CUmpw68tehE

ocenił(a) serial na 10
AreXsoN

jest to tak że te z 19** się tajakby liczą bo jest to wspominiane że miał inne twarze i nawet w 1 odcinku jest takie połączenie ale nie jest to połączone do końca, doctor jest świadomy tego że był kiedyś (w 19**) tamtymi doctorami ale nie ma to nic wspólnego z czasami dzisiejszymi

ocenił(a) serial na 10
AreXsoN

tak jak w filmie jest mowa albo od 2005 (1 seria) albo od 5 serii lub classic doctor ale to nieee
ja zacząłem od 5 serii i jest dobrze, chcę wrócić jak już mowiłem od tej 1 serii, można też tak zrobić

ocenił(a) serial na 7
AreXsoN

Wielkie dzięki, teraz już wiem, wcześniej mało co czytałam o nim.
Czyli zaczynam od początku nową serie, a najwyżej później zabiorę się za starą.

ocenił(a) serial na 10
dkf

znaczy zaczynasz od 5 serii i później zabierzesz się za 1,2,3,4 czy zabierasz się od 1 i później za odcinki z 19**? :D

ocenił(a) serial na 10
AreXsoN

bo ja bym Ci radził od 5 serii a później wrócić do 1 a odcinki z 19** zostawić lepiej w spokoju

ocenił(a) serial na 7
AreXsoN

Zacznę od 1 serii, a później te z 1963, jeśli nie jest to ciągła i spójna akcja.
Lubie stare filmy, a stare sci-fi zaczynają mieć dla mnie coraz więcej uroku.

ocenił(a) serial na 10
dkf

Ja zaczęłam od 1 sezonu z 2005 roku, a teraz oglądam stare odcinki. Uważam że to najlepszy układ. Oglądanie klasycznej wersji początku może trochę emm...zniechęcić. Jeśli spodoba Ci się ta nowa to prawie na 100% będziesz ciekaw dawnych przygód Doktora, a porażający poziom kiczu i tandety nie będzie przeszkadzał :D

ocenił(a) serial na 7
Vanen

Czyli tak samo jak mam w planach.
Skąd masz stare odcinki? One chyba trochę trudniejsze do zdobycia i mniej popularne.

ocenił(a) serial na 10
dkf

Dailymotion, rzadziej YT.
Na tym pierwszym znajdziesz praktycznie wszystkie odcinki, oprócz kilku wyjątków. Wpiszesz w wyszukiwarkę tytuł i od razu będzie.